Philips Hue Smart Button review

philips hue smart button review

Smart homes worden steeds populairder en wij merken dat de beginnende gebruiker vaak start met slimme verlichting. Maar ook de ervaren smart home gebruikers hebben bijna altijd slimme verlichting in zijn of haar smart home. Een grote speler onder de aanbieders van slimme verlichting is Philips Hue. Philips Hue is al jaren populair in de markt vanwege haar kwaliteitsproducten. Om je verlichting nog slimmer te maken is het handig om een slimme schakelaar te gebruiken, hiermee kan je dan jouw lampen besturen. Philips Hue heeft een aantal slimme schakelaars, zo hebben ze bijvoorbeeld de Hue Dimmer Switch en de Philips Hue Smart Button. In deze review zoomen we verder in op de Hue Smart Button en kijken we naar verschillende onderdelen om uiteindelijk een eindconclusie te kunnen geven over deze slimme schakelaar.

philips hue smart button reviewDesign

Bij de unboxing van dit product viel ons direct op dat ook bij dit product Philips Hue gebruik maakt van haar standaard verpakking van het doosje. Eenmaal de Hue Button uit de verpakking gehaald zien wij een wit plaatje wat vierkant van vorm is, dit plaatje past bij ons perfect over de huidige elektrodoos. De Hue Smart Button is dus vierkant maar in het midden bevindt zich de Hue Smart knop die rond en klein van vorm is. Deze zit verzonken in het plaatje en blijft door middel van een magneet goed zitten, hierdoor is de Smart Button ook te plaatsen op andere voorwerpen van metaal. De Philips Hue Smart knop voelt fijn aan, het is niet glad maar silicoon waardoor het lekker vast pakt en ook wat luxer eruit ziet dan een gladde witte knop. Je kunt de slimme schakelaar aan de muur vast schroeven over je huidige elektradoos of je plakt hem vast met de plakstrips. Op de achterkant van de Hue Button zit een reset knop en kan je de knop openen om batterijen te vervangen. In zijn totaliteit vinden wij het een erg mooi design, het heeft een luxe uitstraling en daarnaast is de Philips Hue Smart Button mooi weg te werken in je huidige interieur.  Vergeleken met andere slimme schakelaars zoals de Philips Hue Dimmer Switch scoort de Hue Smart Button punten vanwege het minimalistische design. Klein maar fijn!

Ondersteuning

Om de Hue Button te gebruiken heb je een Philips Hue Bridge nodig, de slimme schakelaar werkt namelijk niet via bluetooth maar Zigbee. Maar door het gebruik van de Hue Bridge is de Hue Smart knop wel erg compatibel met veel andere producten en hierdoor bijvoorbeeld te gebruiken met Google Assistent, Amazon Alexa of Apple HomeKit. De Hue Smart knop werkt op batterij, wij hebben het zelf niet langdurig kunnen testen maar wanneer je de slimme schakelaar intensief gebruikt gaat de batterij vrij snel leeg maar bij normaal gebruik moet het meevallen.

Philips Hue smart button

Philips Hue Smart Button – Slimme schakelaar

Bedien je slimme verlichting gemakkelijk met 1 druk op de knop via deze slimme schakelaar van Philips Hue.

Bekijk Meer info

Gebruik Philips Hue Smart Button

Uiteraard hebben wij ook het gebruik van de Smart Button getest. In de basis heeft de slimme schakelaar 3 functies, namelijk de volgende:

  • Wanneer je 1 keer klikt, zullen de lamp of de lampen aan of uit gaan.
  • Bij 2 of meerdere keren klikken doet de Philips Hue Smart Button wat jij hebt ingesteld. Heb jij een romantische scene ingesteld bij 2 keer klikken, dan worden lichten bij 2 keer klikken bijvoorbeeld gedimd en wat roder van kleur. Heb je bij 3 keer klikken een leesmodus? Dan kan je instellen dat de lichten feller gaan branden bij je luie stoel om goed een boek te kunnen lezen.
  • De Hue Smart Button ingedrukt houden, wanneer je de slimme schakelaar ingedrukt houdt zullen de lichten dimmen. Hiermee zet je de lampen feller of minder fel aan.

Belangrijk is om niet te snel achter elkaar te klikken, houd ongeveer 1,5 seconden tussen het klikken. Hierdoor weet je zeker dat het goed gaat, wanneer je te snel klikt kan het zijn dat de Hue Smart Button het signaal niet ontvangt en niet de scene aanzet die je verwacht.

Je kunt de Hue Smart Button alleen wel maar in één kamer gebruiken. Je zou denken jammer want hierdoor kan je niet de slimme verlichting in de keuken besturen als die direct naast de woonkamer zit bijvoorbeeld. Maar niet getreurd, als je een scene maakt kan je instellen dat ze samenwerken en ze zo tegelijk in- en uitschakelen. Een van de grootste pluspunten van de Philips Hue Smart Button is de functie licht op basis van tijd, de Hue Smart Button past het licht dan aan naar het huidige tijdstip van de dag. Automatisch doet de Hue Smart knop dan overdag feller licht en in de avond en eventueel nacht wat meer gedimd en oranje licht.

Philips Hue Smart Button vs Dimmer

De grootste concurrent van de Hue Smart Button is een andere slimme schakelaar van Philips Hue, namelijk de Philips Hue Dimmer Switch. Kort kijken we ook even naar deze slimme schakelaar om de 2 uiteindelijk te kunnen vergelijken met elkaar. De belangrijkste functies van de Smart Button hebben we hierboven al behandeld, de belangrijkste functies van de Philips Hue Dimmer zijn eigenlijk bijna exact hetzelfde alleen de besturing gaat anders. De Hue Dimmer Switch is namelijk geen ronde knop zoals de Hue Smart Button maar een rechthoekige afstandsbediening. Op deze afstandsbediening zit per functie een knop wat anders is dan bij de Philips Hue Smart Button waarbij je alles via 1 ronde knop bestuurd. De functies zijn gelijk dus het verschil zit vooral in het gebruik van de bediening. Het kan best wel persoonlijk zijn wat jij fijner vindt maar wij denken dat het toch wel makkelijker is als er aparte knoppen zijn voor dimmen, aan- of uitzetten en scenes starten zoals bij de Philips Hue Dimmer switch dan dat je alles via 1 knop bestuurd. Qua prijs is er ook geen groot verschil, beide slimme schakelaars zijn te koop voor ongeveer 20 euro.

philips-hue-dimmer-switch
hue smart button review

Philips Hue Smart Button kopen

Overgaan tot het kopen van een Philips Hue Smart Button zouden wij volledig begrijpen, het is een mooi product en daarnaast is het ook een kwaliteitsproduct. Als je besluit de Hue Smart Button te gaan kopen dan kunnen wij je de volgende kooptips meegeven:

  • Check wat er allemaal geleverd wordt, voor de Philips Hue Smart Button heb je een bridge nodig.. kijk of deze erbij zit of dat je die zelf nog moet aanschaffen.
  • Kijk naar combideals, soms is er een mooie deal waarbij je direct meerdere producten aanschaft voor een goede prijs. Probeer bijvoorbeeld een bridge in combinatie met een Hue Smart Button te kopen of andere smart home producten van Hue, dit is voordeliger dan de Bridge los te kopen.
  • Koop tijdens kortingsdagen, smart home producten zijn vaak enorm afgeprijsd tijdens dagen als Black Friday en Cyber Monday.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Voor een Philips Hue Smart Button betaal je normaal gesproken € 19,95. Kijkend naar de prijs in verhouding met de kwaliteit dan vinden wij dat dit aardig klopt. De kwaliteit is goed, het is makkelijk te besturen en de functies zijn duidelijk. Daarnaast is het design mooi en is het vanwege het simplistische model ook niet moeilijk zoeken welke knop je nodig hebt. Het is een compact apparaat wat goed functioneert, misschien had het ietsje goedkoper gekund maar over het algemeen vinden wij dat de prijs/kwaliteitsverhouding goed is en is de Philips Hue Smart knop zeker aan te raden.

Conclusie Philips Hue Smart Button review

Na deze Philips Hue Smart Button review kunnen we concluderen dat deze slimme schakelaar van Philips Hue een aanwinst is voor je smart home. Met de functies op de Hue Smart knop om je slimme verlichting aan- of uit te zetten, te dimmen of een scene aan te zetten heb je alles in huis wat je nodig hebt. Daarnaast is de prijs ook niet overdreven hoog wat het een nog aantrekkelijker product maakt. De slimme schakelaar is simplistisch en mooi van design waardoor het ook je interieur niet verpest. Zoals eerder gezegd: een aanwinst voor jouw smart home!

F.A.Q. – Meestgestelde vragen over Philips Hue Smart Button

Hieronder een overzicht met de meestgestelde vragen over de Philips Hue Smart Button die wij binnen hebben gekregen.

Is de Philips Hue Smart Button moeilijk te installeren?

Nee, de Hue Smart knop is gemakkelijk over je elektradozen heen te schroeven of op je muur te plakken met de plakstrip.

Is de Philips Hue Smart Button beter dan de Philips Hue Dimmer Switch?

Of de Hue Smart Button beter is is moeilijk te zeggen. Ze hebben namelijk allebei dezelfde functies alleen de afstandsbediening is anders, dit kan een gevoelskwestie zijn.

Gaan de batterijen van de Hue Smart Button lang mee?

Dit ligt aan het gebruik van de Hue Smart knop, als je hem intensief gebruikt zullen de batterijen sneller leeg gaan dan wanneer je hem af en toe gebruikt.

Wat kan je met de Philips Hue Smart Button?

De Hue Smart Button is een slimme schakelaar waarmee jij je slimme verlichting mee kunt bedienen. Denk aan aan- en uitzetten, je lichten dimmen en tijdssloten instellen.

Heb je nog een vraag en/of opmerking over de Hue Smart Button, stuur ons dan een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts