Philips Hue scenes maken

philips hue scenes maken

▲ Scenes maken met Philips Hue © Pixabay

Zin in een avondje Netflix? of toch liever een boek lezen? Bij allebei de avonden hoort andere verlichting. Dit alles kan allemaal met Philips Hue slimme verlichting, hiermee kan je namelijk scenes maken.

Een van de grootste voordelen van een Philips Hue slimme lampen, is dat je verschillende scenes aan kunt maken. Met een scene kun je met een simpele opdracht een complete sfeer in huis creëeren. Zo kun je bij het opstaan een scene maken waarbij de lichten automatisch aangaan en de slimme espressomachine in werking wordt gezet.

Voor Philips Hue scenes maken ben je bij deze handleiding op het juiste adres. Ik leg hier stap voor stap uit hoe je interessante scenes aanmaakt middels de Hue-app. Laat ik eerst wat voorbeelden geven van interessante Philips Hue scenes die ik zelf toe pas in mijn smart home!

Interessante Philips Hue scenes

Zoals ik net in de inleiding al aangaf kan bijvoorbeeld bij het opstaan een scene onwijs interessant zijn. Zo kun je met de Hue-app, of nog beter, met spraak een complete instelling voor sfeerverlichting in gang gezet worden. De volgende scenes heb ik gecreëerd, wat misschien als inspiratie kan dienen voor jouw smart home:

 • Netflix-scene: ik heb een scene ingesteld dat wanneer ik Netflix ga kijken, de verlichting rondom de televisie aangezet wordt in dimstand. De rest van de verlichting in huis wordt uitgezet. Perfect voor een lekker avondje bankhangen met mijn favoriete serie!
 • Game-scene: wanneer ik even wil gamen achter de computer, kan ik de game-scene activeren. Hiermee worden er speciale lichteffecten geactiveerd rondom mijn bureau. Niet alleen beter voor mijn ogen, maar ook een betere game-ervaring.
 • Diner-scene: bij het avondeten wens ik verlichting boven de eettafel aan en dat de verlichting in de keuken gedimd wordt (hier ben ik dan niet meer). Met deze diner-scene is het een simpele druk op de knop om te genieten sfeervol licht tijdens mijn maaltijd.
 • Ochtend-scene: wanneer ik wakker wordt wil ik graag dat mijn slaapkamerverlichting aangaat en de lamp boven de spiegel in de badkamer ook aan staat wanneer ik erheen loop. Met de ochtend-scene weet ik dit te regelen door de Philips Hue lampen te bedienen met deze aangemaakte scene.
 • Slaap-scene: wanneer ik in bed nog even het Smart Home handboek (grapje) wil lezen, dan wil ik graag de lampen op mijn nachtkastje aan hebben staan. Door de slaap-scene te activeren zorgt Philips Hue ervoor dat de lampen ingeschakeld worden op de door mijn ingestelde lichtsterkte.

Momenteel gebruik ik meerdere scenes, maar bovenstaande Hue scenes zijn de meest voornaamste die ik gebruik.

Zelf Philips Hue scenes maken

Wanneer je zelf Philips Hue scenes maken wilt dien je gebruik te maken van de Hue app. Je moet hiervoor wel een Hue bridge installeren en verschillende lampen hebben gekoppeld in diverse kamers binnen huis.

Wanneer dit het geval is kun je de volgende stappen volgen voor het maken van Philips Hue scenes:

 1. Open de Hue-app op je smartphone of tablet
 2. Klik op de kamer waarvoor jij een Philips Hue scene wilt maken
 3. Druk op ‘Nieuwe scene’ en geef de Philips Hue scene een geschikte naam
 4. Kies vervolgens de Hue lampen die je wilt koppelen aan de nieuwe scene
 5. Geef bij de lampen aan in welke kleur ze dienen te schijnen als je de Philips Hue scene activeert.
 6. Geef de helderheid van het licht van de Hue lampen aan en klik vervolgens op ‘Bewaar’.
 7. Je hebt nu succesvol een Philips Hue scene aangemaakt
slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Bekijk aanbieding!

Philips Hue scenes maken aan en koppelen aan Siri

Wanneer je een scene hebt aangemaakt in de Hue-app kun je deze direct koppelen met Siri. Dit kan handig zijn, want Hue bedienen met Siri maakt het mogelijk om met behulp van spraak een scene te activeren.

Volg de stappen voor het koppelen van Philips hue scenes aan Siri:

 1. Klik op de aangemaakte scene in de Philips Hue-app
 2. Er verschijnt een potlood-icoon met een menu, klik daar op ‘Toevoegen aan Siri’
 3. Ga vervolgens naar Instellingen op je iPad of iPhone en klik op ‘Siri en zoeken’
 4. Klik op de Philips Hue scene bij ‘Voorgestelde opdrachten’
 5. Nu kun je de scene toevoegen door een spraakopdracht te zeggen en op te nemen met Siri
 6. Klik vervolgens op gereed op deze op te slaan

Je kunt nu een Philips Hue scenes activeren door de opgeslagen spraakopdracht tegen Siri te vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts