Philips Hue lamp toevoegen

philips hue lamp toevoegen

▲ Verlichting ter illustratie © Pixabay

Is het mogelijk om extra Philips Hue lampen toe te voegen? Ja dit is zeker mogelijk. In deze blog leggen wij uit hoe en waarom je extra lampen zou toevoegen.

Je zult merken dat wanneer je begint met smart home verlichting, je steeds meer en verder wilt uitbouwen. Je kunt beginnen met drie slimme lampen, maar wilt ze al snel in diverse kamers gaan gebruiken wanneer je het gemak hiervan ervaart. Het toevoegen van extra slimme lampen is dan een must.

In het geval van Philips Hue kun je eenvoudig een nieuwe Philips Hue lamp toevoegen aan de Hue bridge. De Hue bridge installeren is uiteraard de eerste stap, waarna je eenvoudig op een later moment nieuwe lampen kunt blijven aanvullen (tot een maximum van 50 slimme lampen). In deze blog deel ik een stappenplan voor een Philips Hue lamp toevoegen, zodat je je slimme verlichting plan mooi kunt gaan uitbreiden.

Waarom een Philips Hue lamp toevoegen?

Zoals ik in de inleiding al aan gaf, kan het zijn dat je kennis hebt gemaakt met de voordelen van Philips Hue verlichting en dit nu overal wilt gaan toepassen. Hiervoor kun je de huidige lampenset makkelijk uitbreiden door simpelweg nieuwe Philips Hue lampen te kopen. Je kunt bij webshops als Bol.com ook Philips Hue lampen per stuk of in voordelige duo-packs aanschaffen.

De Hue lampen kun je makkelijk groeperen en toewijzen aan specifieke kamers. Merk je dus bijvoorbeeld dat je in de slaapkamer eigenlijk ook een slimme plafondlamp zou willen hebben, in plaats van enkel twee slimme lampen in de nachtlampjes, dan kun je kiezen voor een uitbreiding.

Stappenplan: Philips Hue lamp toevoegen aan de Hue Bridge

Om een Philips Hue lamp toe te voegen aan je huidige verlichtingssysteem, dien je deze te koppelen met de Hue Bridge (waar je andere lampen ook zijn gekoppeld). Met de volgende stappen is een Philips Hue lamp toevoegen zo gedaan:

  1. Open de Hue-app op je telefoon of tablet
  2. Ga naar instellingen binnen de applicatie en klik op ‘Lamp configuratie’
  3. Klik vervolgens op ‘Lamp toevoegen’
  4. Je kunt vervolgens klikken op ‘Zoeken’, waarna de Hue-app op zoek gaat naar de nieuwe Philips Hue lamp. Wordt deze niet gevonden? Dan kun je ook handmatig het serienummer van de lamp invullen
  5. Wanneer de lamp gevonden is, kun je deze toewijzen aan een specifieke groep en voor een bepaalde kamer.

Met name de laatste stap dien je goed in te stellen. Ga je bijvoorbeeld Philips Hue koppelen met Google Home of wil je Hue bedienen met Siri? Dan kun je straks specifieke lampen in kamers aanzetten met behulp van een spraakcommando. Voeg je je nieuwe lamp toe aan de woonkamer, dan kun je dus tegen Google Home zeggen: “Hé Google, zet de lampen in de woonkamer aan!“. De lampen van Hue met spraak bedienen maakt het in mijn ogen pás echt slim.

slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts