Philips Hue koppelen met Google Home

Home » Smart home blog » Philips Hue koppelen met Google Home
philips hue koppelen met Google Home

Op het gebied van slimme verlichting springt er een merk tussenuit: Philips Hue. Met Philips Hue lampen kun je eenvoudig de verlichting bedienen middels je smartphone of tablet. Hiervoor dien je wel gebruik te maken van de Hue Bridge, de lampen bridge van dit verlichtingssysteem. Je kunt vervolgens via de app verschillende lampen met elkaar groeperen en op afstand de lampen in kleuren laten veranderen of dimmen.

Om echter nog veel meer te genieten van de voordelen van de Hue lampen, kun je Philips Heu koppelen met Google Home. Zo kun je met behulp van spraak de lampen aansturen middels de slimme home assistent van de Google Home smart speaker. In deze blog leg ik je stap voor stap voor uit hoe je deze koppeling realiseert.

Redenen voor Philips Hue met Google Home koppelen

bedien philips hue met google home device

Bedien Philips Hue met een smartphone met Google Home app!

Voor ik de stappen met je deel om de koppeling te maken, heb ik een lijst gemaakt met interessante redenen waarom je Google Home zou willen koppelen aan de slimme lampen van Philips Hue.

 • Philips Hue lampen bedienen met spraak: met behulp van Google Assistent, kun je met een Google Home speaker de lampen bedienen met behulp van spraakopdrachten. Sinds oktober 2018 is Google Home in het Nederlands ondersteunt, wat dit natuurlijk een stuk makkelijker maakt.
 • Hue Lichtscenes inschakelen middels Google Home: door de Google Home te koppelen met de Hue bridge via de Hue-app kun je eenvoudig lichtscenes inschakelen door dit tegen de smart speaker te zeggen. Tip: lees ook mijn handleiding voor Philips Hue scenes maken, waar ik je precies uitleg hoe je dit kunt doen.
 • Op elk device met Google Home de lampen bedienen: je kunt de lampen bedienen met praktisch elk device waarop je de Google Home hebt geïnstalleerd.

Al mooie redenen om deze koppeling tot stand te brengen, vind je niet? Laten we beginnen!

Stappenplan: Philips Hue koppelen met Google Home

Philips Hue met Google Home koppelen is in een paar stappen gedaan. Het is noodzaak om de Hue lampen al gekoppeld te hebben met de Philips Hue bridge, voordat je kunt beginnen met de koppeling. De Hue bridge installeren is dus een must. Volg de volgende stappen en geniet straks van de bediening van de lampen middels spraakopdrachten:

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet, waarmee de Google Home speaker gekoppeld is
 2. Druk op het plus-icoon middenin het scherm
 3. Klik vervolgens op ‘Apparaat instellen’
 4. Je hebt nu twee keuzes: ‘Nieuwe apparaten instellen’ en ‘Heb je al iets ingesteld?’, kies ‘Heb je al iets ingesteld?’
 5. Nu krijg je een hele lijst met systemen te zien die je kunt koppelen met Google Home
 6. Zoek naar Philips Hue in de lijst met applicaties. Tip: om het zoeken makkelijker te maken kun je gebruik maken van het vergrootglas rechtsboven in het scherm. Hier kun je Philips Hue intypen, waarna de applicatie zichtbaar wordt.
 7. Klik op Philips Hue, waarna je direct doorgestuurd wordt naar de website van Philips Hue
 8. Geef Google Home toestemming om gebruik te maken van jouw Philips Hue systeem

Je hebt nu succesvol Philips Hue gekoppeld met je Google Home account.

Google Home spraakcommando voorbeelden voor bediening Philips Hue lampen

Bekijk hieronder nog enkele spraakopdrachten die je nu kunt gebruiken om je Philips Hue lampen te bedienen:

 • “Hé Google, zet de lampen in de woonkamer aan!”
 • “Hé Google, maak de lichten blauw”
 • “Hé Google, dim de lichten in de woonkamer”
 • “Hé Google, staan de lampen in de slaapkamer aan?”

Ga lekker puzzelen en geniet van de mooie voordelen van Google Home in combinatie met Philips Hue!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!