Philips Hue koppelen met Google Home

philips hue koppelen met Google Home
Je kunt met Google Home Philips Hue bedienen met spraak

▲ Hue Bridge en Google Home Mini © Smarthomeweb

Op het gebied van slimme verlichting springt er een merk tussenuit: Philips Hue. Met Philips Hue lampen kun je eenvoudig de verlichting bedienen middels je smartphone of tablet. Hiervoor dien je wel gebruik te maken van de Hue Bridge, de lampen bridge van dit verlichtingssysteem. Je kunt vervolgens via de app verschillende lampen met elkaar groeperen en op afstand de lampen in kleuren laten veranderen of dimmen.

Om echter nog veel meer te genieten van de voordelen van de Hue lampen, kun je Philips Hue koppelen met Google Home. Zo kun je met behulp van spraak de lampen aansturen middels de slimme home assistent van de Google Home smart speaker. In deze blog leg ik je stap voor stap voor uit hoe je deze koppeling realiseert.

philips hue ambiance starterskit

Beste Hue starters kit: Philips Hue Ambiance

Begin goed en kies voor de betrouwbare lampen van Philips Hue. In deze starters kit zit alles wat je nodig hebt om van start te gaan met slimme verlichting, zo zitten er drie lampen bij, de Dimmer Switch en een Hue bridge.

Bekijk Meer info

Redenen voor Philips Hue met Google Home koppelen

bedien philips hue met google home device

Bedien Philips Hue met een smartphone met Google Home app!

Voor ik de stappen met je deel om de koppeling te maken, heb ik een lijst gemaakt met interessante redenen waarom je Google Home zou willen koppelen aan de slimme lampen van Philips Hue.

 • Philips Hue lampen bedienen met spraak: met behulp van Google Assistent, kun je met een Google Home speaker de lampen bedienen met behulp van spraakopdrachten. Sinds oktober 2018 is Google Home in het Nederlands ondersteunt, wat dit natuurlijk een stuk makkelijker maakt.
 • Hue Lichtscenes inschakelen middels Google Home: door de Google Home te koppelen met de Hue bridge via de Hue-app kun je eenvoudig lichtscenes inschakelen door dit tegen de smart speaker te zeggen. Tip: lees ook mijn handleiding voor Philips Hue scenes maken, waar ik je precies uitleg hoe je dit kunt doen.
 • Op elk device met Google Home de lampen bedienen: je kunt de lampen bedienen met praktisch elk device waarop je de Google Home hebt geïnstalleerd.

Al mooie redenen om deze koppeling tot stand te brengen, vind je niet? Laten we beginnen!

Stappenplan: Philips Hue koppelen met Google Home

Philips Hue met Google Home koppelen is in een paar stappen gedaan. Het is noodzaak om de Hue lampen al gekoppeld te hebben met de Philips Hue bridge, voordat je kunt beginnen met de koppeling. De Hue bridge installeren is dus een must. Volg de volgende stappen en geniet straks van de bediening van de lampen middels spraakopdrachten:

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet, waarmee de Google Home speaker gekoppeld is
 2. Druk op het plus-icoon middenin het scherm
 3. Klik vervolgens op ‘Apparaat instellen’
 4. Je hebt nu twee keuzes: ‘Nieuwe apparaten instellen’ en ‘Heb je al iets ingesteld?’, kies ‘Heb je al iets ingesteld?’
 5. Nu krijg je een hele lijst met systemen te zien die je kunt koppelen met Google Home
 6. Zoek naar Philips Hue in de lijst met applicaties. Tip: om het zoeken makkelijker te maken kun je gebruik maken van het vergrootglas rechtsboven in het scherm. Hier kun je Philips Hue intypen, waarna de applicatie zichtbaar wordt.
 7. Klik op Philips Hue, waarna je direct doorgestuurd wordt naar de website van Philips Hue
 8. Geef Google Home toestemming om gebruik te maken van jouw Philips Hue systeem

Je hebt nu succesvol Philips Hue gekoppeld met je Google Home account.

Google Home spraakcommando voorbeelden voor bediening Philips Hue lampen

Bekijk hieronder nog enkele spraakopdrachten die je nu kunt gebruiken om je Philips Hue lampen te bedienen:

 • “Hé Google, zet de lampen in de woonkamer aan!”
 • “Hé Google, maak de lichten blauw”
 • “Hé Google, dim de lichten in de woonkamer”
 • “Hé Google, staan de lampen in de slaapkamer aan?”

Ga lekker puzzelen en geniet van de mooie voordelen van Google Home in combinatie met Philips Hue!

google nest hub

Creëer meer overzicht met een Google Nest hub

Heb je veel lampen van Philips Hue aan Google Home gekoppeld? Met een Google Nest hub krijg je meer overzicht en is het wat makkelijker om lampen te bedienen dan alleen via een smart speaker.

Bekijk Meer info

Philips Hue Google Home hub perfecte combinatie

Sinds een tijdje is het smart display van Google Nest ook in Nederland te verkrijgen. We onderzochten dit apparaat schreven hier een “wat kun je moet Google Nest hub” post over. In dit onderzoek vonden wij het erg interessant dat deze smart display er voor zorgt dat je een compleet overzicht krijgt en dat de gekoppelde apparaten wat makkelijker te besturen waren.

Vooral wanneer je veel lampen van Philips Hue en Google Home aan elkaar gekoppeld hebt kan de hub je wat meer overzicht bieden. In de hub heb je net zoals de Google Home app wat meer overzicht en krijg je duidelijk per kamer te zien welke lampen er gekoppeld zijn en welke aan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts