Hue bedienen met Siri

hue bedienen met siri

▲ Hue bedienen met Siri © Smarthomeweb

Altijd al Siri willen gebruiken om je slimme apparaten zoals slimme verlichting van Philips Hue te bedienen, in deze blog leg ik uit hoe. Zo kan je voortaan via je telefoon simpel Siri inschakelen om je verlichting te besturen.

Wanneer je eigenaar bent van enkele Hue lampen, kan al snel de wens ontstaan om deze te bedienen met spraak. Je kunt ervoor kiezen om de Hue lampen te koppelen aan een smart speaker, maar wanneer jij al een iPhone of iPad hebt kan het nog veel makkelijker! Je kunt Hue bedienen met Siri, waardoor je tegen Siri kunt praten om de lampen bijvoorbeeld aan en uit te zetten. In deze blog vertel ik hoe je Siri kunt gebruiken voor het bedienen van je Hue verlichtingssysteem en geef ik enkele voorbeelden van spraakopdrachten.

Benodigdheden om Hue te bedienen met Siri

Om Hue te kunnen bedienen met Siri, dien je wel een aantal zaken in huis te hebben. Ik zet het voor je op een rij:

  • Een of meerdere Hue lampen
  • Een Hue bridge (bridge van Hue)
  • Apple iPhone of iPad met Siri ondersteuning
  • Stabiel WiFi netwerk

Wanneer je bovenstaande in huis hebt, is het heel makkelijk om je lampen te bedienen middels spraak door tegen Siri te praten. Voor je van start kunt dient de Hue bridge aangesloten te zijn. Tip: lees ook de handleiding voor een Hue bridge installeren om snel van start te gaan.

Hoe Hue lampen bedienen met Siri?

Je dient eerst een goede koppeling te maken met je Hue lichtsysteem en HomeKit van Apple. Hiervoor dien je gebruik te maken van de Woning app voor iOS. In deze applicatie kun je eenvoudig je Hue bridge toevoegen, waarna je de lampen kunt toewijzen aan specifieke kamers.

Eerder schreef ik ook een handleiding voor Hue koppelen met HomeKit, waar ik je stap voor stap op weg help bij het realiseren van een juiste koppeling.

Voorbeelden van Siri spraakopdrachten

Ben je benieuwd wat je straks allemaal kunt zeggen tegen Siri om je Hue lampen te bedienen? Ik zet wat spraakopdrachten ter inspiratie op een rij, zodat je kennis maakt met de mogelijkheden:

  • Hé Siri, zet de lampen in de woonkamer aan
  • Hé Siri, zet de Philips Hue Go aan
  • Hé Siri, dim de lichten in de woonkamer met 20%
  • Hé Siri, zet helderheid van het licht op 80%

Veel plezier met het testen van je Hue lampen bedienen met spraak!

slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
ifttt

IFTTT

Een van de bekendere software op het gebied van smart home is IFTTT. IFTTT staat voor ‘Ift This,…
Lees meer
lsc smart connect video deurbel

Handig: LSC deurbel gong

Koppel een LSC deurbel gong aan je slimme deurbel om op elke kamer het geluid van je deurbel te horen, handig wanneer je bijvoorbeeld op een bovenverdieping het geluid van je deurbel wilt horen.
Lees meer