Getest: nieuwe Google Nest Doorbell

google nest doorbell review

▲ Mooie nieuwe Google Nest Doorbell, stuk groter dan de vorige versie © Smarthomeweb

De slimme deurbel van Google Nest is sinds deze week leverbaar en te verkrijgen in Nederland. Natuurlijk hebben we hem direct geïnstalleerd en getest. In deze review vertellen we hoe we de Google Nest Doorbell hebben ervaren, hoe makkelijk het is om de deurbel te installeren en wat voor handige functies de deurbel heeft.

google nest doorbell en cam

Nieuwe Google Nest Doorbell en Nest Cam

Google Nest heeft nieuwe producten gelanceerd waaronder de nieuwe slimme deurbel en camera. Beide zijn nu aan te schaffen bij Bol.com tegen een scherpe prijs. Bekijk hier de Google Nest Doorbell en Nest Cam combideal.

Bekijk Meer info

Wat kun je met de Google Nest Doorbell review?

De nieuwe Google Nest Doorbell is net zoals zijn voorganger een slimme deurbel. Met een slimme deurbel zie en hoor je wat er voor de deur gebeurt. Drukt er iemand op de deurbel dan krijg je een pushmelding op je smartphone net zoals een telefoongesprek. Vervolgens krijg het beeld van de camera te zien en kun je het gesprek beantwoorden. De deurbel werkt met 2-wegcommunicatie, dus naast het zien van beelden hoor je ook wat er gebeurt en kun je praten met de persoon voor de deur.

Deze nieuwe Google Nest Doorbell werkt ook perfect met andere Google Assistant apparaten samen, heb je bijvoorbeeld een Google Nest Hub dan kun je deze gebruiken als intercom. Ook wanneer je slimme speakers van Google hebt kun je deze gebruiken als deurgong, belt er iemand aan dan geeft de smart speaker je een seintje. Verder houdt deze slimme deurbel 24/7 je voordeur in de gaten, zo kun je instellen dat wanneer er beweging is bij je voordeur je daar ook een berichtje van krijgt en dat de camera dit opneemt. Hieronder even samengevat wat je van de Nest Doorbell kunt verwachten:

 • Weet wie er voor de deurstaat: weet altijd wie er aanbelt, ook wanneer je niet thuis bent.
 • 2-wegcommunicatie: naast het bekijken van live beelden kun je ook een gesprek voeren met de persoon die aanbelt. Is het bijvoorbeeld de postbode en ben je niet thuis, vraag dan of hij het pakketje even in de schuur zet.
 • Herkenning: de Nest Doorbell is een slimme deurbel en maakt zelfs onderscheid tussen personen, pakketjes, dieren en voertuigen. Ideaal want zo krijg je niet elke keer een melding bij beweging en wanneer er een pakketje bezorgt is laat de deurbel je dit ook weten (in Nederland nog niet beschikbaar).
 • Neemt ook beelden op: ook wanneer een oproep niet kan beantwoorden, neemt de deurbel dit op. Later kun je dan terug kijken wie er voor de deur gestaan heeft.

Hoe werkt deze nieuwe Google Nest deurbel?

De slimme deurbel van Google is op twee manieren aan te sluiten, draadloos en bedraad. Het voordeel van de draadloze manier is dat de installatie vrij eenvoudig is en dat je de deurbel overal kunt installeren. Gaat je voorkeur uit naar bedrading, dan is het belangrijk dat de deurbel voldoende stroom krijgt en dit los je op door het plaatsen van een beltrafo. Het voordeel van een bedrade deurbel is dat je niet te maken hebt met een accu die leeg kan raken.

Accuduur Google Nest Doorbell

Kies je er toch voor om de deurbel te laten werken op de batterij dan gaat de accu vrij lang mee. Afhankelijk van het weer en het gebruik van de deurbel is het gebruiksduur van de batterij gemiddeld 2,5 maand. In de wintermaanden zal je merken dat de accu sneller leeg raakt, maar Google zelf geeft de volgende indicatie:

 • Druk: batterijduur van ongeveer 1 maand met 25 tot 30 opgenomen gebeurtenissen per dag
 • Gebruikelijk: batterijduur van ongeveer 2,5 maand met ongeveer 12 tot 16 gebeurtenissen per dag
 • Rustig: batterijduur van ongeveer 6 maanden ongeveer 2 tot 5 opgenomen gebeurtenissen per dag

Daarbij is het ook mogelijk om de batterijgebruik te verlagen door bijvoorbeeld kortere tijdsduur van gebeurtenissen in te stellen en de videokwaliteit te verlagen. In de app kun je de status van de accu zien en hierbij kun je ook aangeven dat wanneer de deurbel een accuduur heeft van minder dan 7 dagen, deze automatisch op batterijbesparing gaat. Het duur ongeveer 5 uur om de batterij vervolgens weer volledig op te laden.

accu duur nest doorbell

Nest Aware: abonnement nodig?

Wanneer je al wat beveiligingsproducten van Nest hebt ben je vast bekend met Nest Aware. Nest Aware is het abonnement van Nest waarmee je meer uit je Google beveiligingsapparatuur kunt halen, zo kun je bijvoorbeeld langer beelden terug kijken en kun je gebruik maken van extra functies. Voor dit abonnement moeten kosten betaald worden, omdat Google de beelden op moet slaan worden er kosten gerekend.

Er zijn twee verschillende Nest abonnementen de Nest Aware en Nest Aware Plus. Bij Nest Aware zijn de kosten 5 euro per maand of 50 euro per jaar, hiervoor krijg je de volgende functies (met de deurbel):

 • 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen
 • Intelligente meldingen

Het Nest Aware Plus is iets duurder en hiervoor heb je de keuze om 10 euro per maand te betalen of 100 euro voor een heel jaar. Kies je voor dit abonnement dan krijg je de volgende functies:

 • 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen
 • 10 dagen dag en nacht videogeschiedenis
 • Intelligente meldingen
 • Mogelijkheid voor activiteit zones in te stellen

Wanneer je een abonnement afsluit kun je deze gebruiken voor alle Nest-camera’s in je huis, voorheen moest je dit zelfs per camera afsluiten. Mocht je liever geen abonnement hebben dan kun je kosteloos tot 3 uur videogeschiedenis terug kijken.

Handige functies van de nieuwe slimme deurbel van Nest

Google Nest Doorbell speaker

Dan is het ook belangrijk om te kijken naar de functies die deze slimme deurbel van Nest heeft. Nogmaals het kan zijn dat bepaalde functies alleen werken met het Nest Aware abonnement zoals hierboven beschreven staat. De meest interessante functies hebben we eruit gepikt:

 • Snelle reacties: dit is een handige functie waarmee je met een vooraf ingesproken bericht kunt reageren. Ideaal wanneer je het druk hebt en geen tijd hebt om te reageren. Een vooraf ingesproken bericht kan dan zijn: ik kom er aan.
 • Intelligente meldingen: wanneer je deze functie activeert maakt de deurbel onderscheid in personen, voorwerpen, dieren en voortuigen. Je krijgt dat niet elke keer een melding wanneer de camera beweging detecteert. Mocht de postbode een pakketje bij de voordeur gezet hebben dan krijg je een melding pakketje is bezorgd (dit werkt nog niet in Nederland).
 • Stilte tijd: het voordeel van een slimme deurbel is dat je deze eenvoudig op stil kunt zetten. Wil je niet gestort worden door een deurbel die afgaat? Zet dan gewoon een tijdslot op de deurbel.
 • Herkennen van bekende gezichten: de Google Nest Doorbell is ook in staat mensen te herkennen. Mocht er een bekende voor de deur staat, dan zegt zie je in het scherm bijvoorbeeld: Joep staat voor de deur.
 • Camera’s uitschakelen wanneer je thuis komt: ook kun je met het Nest systeem de camera’s uitschakelen. Wanneer je thuis bent hoeven de beveiligingscamera’s niet op te nemen. Door thuis- en afwezigheid routines in te schakelen, weet de camera dat je thuis bent en stopt deze met openen en berichten te sturen bij beweging.
 • Deurbel aflaten gaan op speaker: doordat Nest apparaten feilloos met elkaar werken kun je een Google speaker koppelen aan de deurbel. Drukt er iemand op de deurbel dan zal je dit ook horen op bijvoorbeeld de Google Nest Mini.
 • Beelden bekijken op een smart display: hetzelfde geld voor een smart display, wanneer je een Google Nest Hub hebt kun je via de Nest Hub een oproep beantwoorden en live beelden bekijken. Als het ware gebruik je dan de Nest Hub als intercom.

Specificaties Nest Doorbel:

 • Afmeting: 4,6 x 2,41 x 16 cm (BxDxH)
 • Gewicht: 206 gram
 • Camera: 1,3 megapixelkleurensensor van 8,5 mm
 • Video: HD (960 x 1280 pixels)
 • Gezichtsveld: 145° diagonaal
 • Nachtzicht:  tot 3 meter ver
 • Accu: ingebouwde oplaadbare Li-ion batterij
 • Weersbestendig: IP54 relatieve vochtigheid van 20% tot 85% (niet waterdicht)

Conclusie: Onze ervaring met de Google Nest Doorbell

We hebben de deurbel nu slechts één dag gebruikt dus een goed oordeel geven is nog vrij moeilijk (hier komen we later op terug). Voor nu zijn we erg te spreken over de slimme deurbel. De deurbel werkt goed samen met andere Google producten, zo is het ideaal om een een oproep te beantwoorden via de Google Nest Hub. Ook is het handig dat je elke smart speaker van Google als deurgong kunt gebruiken, zo kun je in een seintje van de deurbel krijgen.

Ook de installatie is vrij makkelijk, zeker wanneer je kiest voor de draadloze installatie (bekijk hier de Google Nest Doorbell installeren stappenplan). Toch gaat onze voorkeur wel uit naar de bedrade installatie, hiermee heb je geen gedoe met een lege accu. Hoewel de accu vrij lang mee gaat wil je niet elke keer de accu op hoeven laden en daarnaast kun je de deurbel gewoon laten opnemen met de beste kwaliteit.

In de app kun je de deurbel ook helemaal instellen hoe je dit zelf wilt. Het kans soms best irritant zijn wanneer je steeds berichten krijgt van beweging bij je voordeur. Door de instellingen een beetje aan te passen en te testen krijg je zo het beste resultaat. Dus voor nu vinden we de Google Nest Doorbell erg goed werken en zijn we tevreden.

google nest doorbell en cam

Google Nest Deurbel + Nest Cam afgeprijsd

Met een Nest deurbel en Nest Cam kun je het huis goed beveiligen. 24/7 heb je zicht op je huis en bij beweging wordt je gewaarschuwd. Schaf deze twee producten van Nest gezamenlijk aan voor een scherpe prijs.

Bekijk Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
philips hue go review

Philips Hue Go Review

▲ Philips Hue Go slimme draadloze lamp © Bol.com Een huis wordt steeds slimmer, vooral slimme verlichting in combinatie met slimme…
Lees meer