Niko Hue schakelaar review

niko hue schakelaar

▲ De Niko Hue schakelaar, eenvoudig te monteren op een muur © Smarthomeweb.nl

Elke dag schrijven we over slimme apparaten en een slim apparaat dat zeker niet mag ontbreken wanneer je slimme verlichting hebt is een slimme schakelaar. Met een slimme schakelaar kun je op een nog slimmere manier je lampen bedienen, zo kun je met één klik alle lampen in kamer aanzetten of start je een favoriete lichtscene.

Een slimme schakelaar die wij aanbevelen, en momenteel zelfs de beste keuze vinden is de Niko Hue schakelaar. Deze schakelaar werkt met het systeem van Hue en is daarom een goede aanvulling wanneer je het Hue systeem gebruikt. Op deze pagina vertellen we je wat we goed aan deze slimme stekker vinden, hoe deze werkt en hoe je hem installeert. Benieuwd? Lees dan hieronder onze Niko Hue schakelaar review.

beste slimme schakelaar Niko

Niko slimme dimschakelaar

In onze ogen is dit de beste slimme schakelaar van dit moment. Deze schakelaar heeft verschillende functie die andere smart schakelaars niet hebben en de schakelaar zit er erg mooi uit. Lees meer…

Meer info Bekijk deze slimme schakelaar

Niko Dimmer schakelaar voor Philips Hue

Zoals de naam van de dimmer het al zegt: Niko Hue schakelaar, werkt de dimmer met het systeem van Philips Hue. Met de slimme schakelaar kun je de verlichting van Philips Hue bedienen, zonder dat je hiervoor je smartphone hoeft te gebruiken. Door gebieden of kamers te koppelen aan de schakelaar kun je alle lampen met één klik activeren of deactiveren, daarnaast is het ook mogelijk om de lampen te dimmen of feller te zetten. In totaal kunnen er maar liefst 50 verschillende Niko schakelaars gekoppeld worden aan één bridge.

Wat zijn de functies van deze Hue schakelaar?

In totaal heeft de schakelaar twee toetsen en vier drukknoppen. Per toets kun je de lampen aan- of uitzetten, daarnaast is het ook mogelijk om de lampen te dimmen door de schakelaar ingedrukt te houden. Ook kun je in de app van Hue zelfs scenes creëren die je direct kunt activeren via de schakelaar.

De schakelaar is te koppelen met het systeem van Hue, hierdoor dien je de schakelaar te koppelen in de app van Hue, lees hieronder een handleiding hoe je dit moet doen. In de app kun je dan de schakelaar koppelen met een vooraf ingestelde ruimte, bijvoorbeeld de woonkamer. Na het koppelen van de kamer kun je de lampen dus bedienen met de schakelaar.

Naast deze standaard functies van een slimme schakelaar heeft deze schakelaar nog wat andere functies die deze schakelaar uniek maakt ten op zichten van andere schakelaars:

 1. Werkt met kinetische energie: de schakelaar werkt met kinetische energie. Dit houdt in dat de schakelaar werkt zonder batterijen, doordat je op een knop indrukt wekt de schakelaar zelf op. Je hoeft bij deze schakelaar dus nooit een batterij te vervangen.
 2. Draadloos te gebruiken: mede doordat de schakelaar werkt met kinetische energie, kun je de schakelaar draadloos gebruiken. Bij de schakelaar zitten ook handige plakstrips waarmee je de schakelaar over al kunt opplakken, daarnaast is de schakelaar ook te monteren op je huidige contactdozen.
 3. IP41 beschermingsklasse: met deze ip-waarde kun je de schakelaar ook gebruiken in de badkamer.
 4. Naast huidige schakelmateriaal te plaatsen: het is ook mogelijk om het frontje van de Niko schakelaar eraf te halen, hierdoor is ook mogelijk om de schakelaar toe te voegen aan je huidige schakelmateriaal.

Verder is het ook gewoon een hele mooie schakelaar, daarnaast is de schakelaar te verkrijgen is in verschillende kleuren, wij vonden zelf de mat zwarte versie het mooist, maar er is ook een witte versie.

Niko Hue schakelaar handleiding

Doordat de schakelaar van Niko werkt met het systeem van Philips Hue dien je een Hue bridge te hebben en slimme lampen die hieraan gekoppeld zijn. De dimmer dien je ook te koppelen aan het Hue systeem en dit doe je door de dimmer toe te voegen via de Hue app, zie hieronder de afbeeldingen hoe je dit dient te doen.

Stappenplan Niko Hue schakelaar instaleren:

 1. Open de Hue app en ga naar de instellingen
 2. Druk op tabje “Accessoires configuratie” en klik op Accessoires toevoegen
 3. Scrol naar beneden en klik op “Friends of Hue-schakelaar”
 4. Zoek in het rijtje: Niko Dimmer Switch for Hue en klik deze aan
 5. Houdt de linker knop 10 seconden ingedrukt
 6. Wordt de schakelaar gevonden druk dan de knoppen rechtsboven en linksonder tegelijk in

Als je bovenstaande stappenplan volgt en het gaat goed dan is de Niko schakelaar geïnstalleerd. Direct krijg je de instellingen van de knop te zien. Als eerst dien je de knoppen koppelen met gebieden, deze dien wel vooraf ingesteld te hebben in de Hue app.

Wil je de Niko Hue schakelaar kopen?

Wanneer je de Niko Hue schakelaar wilt kopen is het wel belangrijk dat je de juiste koopt. Let daarbij goed op dat het logootje van “Friends of Hue” op de verpakking staat, zie de afbeelding. De Niko schakelaar is te koop via de webshop van Bol.com, check hieronder de links van de verschillende modellen:

2 comments
 1. Hoe kan je deze integreren in een afsluitplaat van bvb 3 schakelaars, als onderste schakelaar en wanneer je inbouwdoos geen schroefgaten heeft? Je kan deze nergens bevestigen en je afsluitplaat hangt onderaan los. Bestaat er geen basiselement met klauwen om een betere ondersteuning te hebben?

 2. Ik krijg deze schakelaar thuis niet verkocht wegens zeer luidruchtig en te hard moeten drukken.
  vreemd dat zo een punt in een review niet aan bod komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts