Netatmo Healthy Home Coach review

netatmo luchtreiniger review

In deze post lichten we weer een product van Netatmo uit. Afgelopen week heb ik namelijk de Netatmo Home Coach uit mogen testen. Deze Home Coach moet er voor gaan zorgen dat de luchtkwaliteit in mijn huis verbetert. In deze Netatmo Healthy Home Coach review test ik dit product volledig uit om er achter te komen of dit product mijn huis slimmer maakt. Bekijk hieronder wat er allemaal te lezen is in deze review.

Geen zin of tijd om de gehele review te lezen? Lees dan alleen mijn conclusie en kom er achter of deze Home Coach mijn huis slimmer heeft gemaakt.

Inhoud van deze review

netatmo-home-coach

Netatmo Healthy Home Coach

Deze Healthy Home Coach van Netatmo controleert constant de luchtkwaliteit bij jou in huis. Het apparaat meet luchtdruk, luchtvochtigheid, temperatuur en het geluidsniveau. Mocht er iets niet in orde zijn of beter kunnen dan vertelt deze coach hoe je dit kunt doen.

Bekijk

Wat is de Netatmo Healty Coach?

De Healty Coach van Netatmo is simpel gezegd een luchtmonitor. Deze luchtmonitor zet je bijvoorbeeld in de woonkamer en koppel je met een smartphone of tablet. Automatische meet de luchtmonitor de waarde in de lucht en aan de hand van deze gemeten gegevens geeft de monitor een advies. Naast kwaliteit van de lucht meet de monitor de luchtvochtigheid, tempratuur en geluid in een bepaalde ruimte.

Is alles goed? Dan is er geen probleem, maar blijkt dat er iets niet optimaal is, denk aan frisse lucht. Dan zal de luchtmonitor alarm slaan, door middel van een notificatie op je smartphone krijg je een melding. In deze melding vertelt de Coach hoe je de kwaliteit in de kamer kunt verbeteren. Voor deze review heb ik de Netatmo Healthy Coach gebruikt in mijn eigen huis gebruikt, hieronder zal ik de gemeten gegevens met je delen.

Uitpakken: wat zit er in de doos van Netatmo?

Voordat we gaan meten moeten we natuurlijk eerst even de doos van Netatmo open maken. In de doos zit een luchtmonitor, deze heeft wat weg van de Netatmo Welcome. Netatmo staat ook wel bekend om de design van zijn producten en ook dit product ziet er mooi en stevig uit. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat een product er goed uit ziet, zo komen immers ook in je woonkamer staan. Bekijk hieronder de inhoud van de Netatmo Healthy Coach:

 • Luchtmonitor: de luchtmonitor, best klein apparaat zo’n 15 cm hoog en een breedte van 4,5 cm. De luchtmonitor is makkelijk te plaatsten in je woonkamer, wel moet je rekening houden dat de luchtmonitor werkt op het netstroom en dus dicht bij een stopcontact moet staan.
 • Kabels: zoals hierboven beschreven werkt de Netatmo Coach op netstroom. In dit pakket wordt de adapter geleverd en er zit een vrij lang snoer aan.
 • Boekjes: belangrijk dat je deze goed bewaard, hier zit namelijk ook de HomeKit configuratie code bij. Deze configuratie code heb je nodig om de luchtmonitor te koppelen aan HomeKit. Dit is interessant als je andere producten wilt koppelen met de luchtmonitor, hier vertel ik je straks meer over.

Om je een beeld te geven van de grootte van Netatmo Healthy Coach, heb ik alles uitgestald op een snij-mat waarop je de centimeters ziet.

unboxing netatmo

Wat zijn de functies van deze slimme luchtreiniger?

De Netatmo Healthy Coach moet er voor gaan zorgen dat de kwaliteit in mijn leefomgeving verbetert. De luchtmonitor meet diverse factoren, aan de hand van deze metingen krijg je een inzichtelijk  hoe de luchtkwaliteit in huis is. Mocht bijvoorbeeld de luchtkwaliteit niet goed zijn dan krijg je aan de hand van de metingen advies. Bekijk hieronder wat de Netatmo meet, inclusief de resultaten in mijn eetkamer:

 • Luchtkwaliteit: de luchtkwaliteit wordt gemeten aan de hand de CO2-concentratie en wordt aangegeven met de meeteenheid ppm (parts per million). Na een meting te hebben gedaan in mijn huis, gaf de Coach de volgende resultaten 649 ppm. 649 ppm is een uitstekende score, hoe lager de score hoe beter de luchtkwaliteit. Vanaf 1150 ppm wordt de luchtkwaliteit matig en vanaf 1600 ppm zeer slecht.
 • Luchtvochtigheid: ook luchtvochtigheid is een belangrijke factor in het meten van de luchtkwaliteit. De luchtvochtigheid wordt aangegeven met de aanwezige hoeveelheid waterdamp dat er in de lucht zit. Het beste is wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40% en 50%  ligt. Na een meting in mijn huis gaf de luchtmonitor een luchtvochtigheid aan van 58% wat dus goed is.
 • Geluid: een andere belangrijke factor is geluid, misschien wel de meest onderschatte factor. Om goed te kunnen slapen moet de geluidsniveau laag zijn om volledig te kunnen uitrusten. Ook kan te veel lawaai in een huis het stressniveau verhogen. Een geluidsniveau onder de 50 dB is uitstekend en vanaf 80 dB is er te veel lawaai. Na het meten in mijn huis gaf de luchtmonitor 45 dB aan, wat stil en een uitstekende score is.
 • Temperatuur: ook niet heel onbelangrijk is de temperatuur in je omgeving. Ook hier moet je een tussenweg zien te vinden, voor een uitstekende resultaat moet de temperatuur tussen de 17 en 23 graden liggen. In mijn meting gaf de luchtmonitor 17,9 graden aan wat dus uitstekend is.

meting netatmo

Resultaten van mijn meting

Specificaties van deze Home Coach van Netatmo

Voor deze review hebben we ook gekeken naar de specificaties van dit apparaat van Netatmo. De specificaties van de Netatmo staan hieronder in het tabel weergegeven.

NETATMO WELCOMESPECIFICATIES
Het apparaat meet:Luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, temperatuur en het geluidsniveau
Te koppelen aan:Netatmo producten en Apple HomeKit
Hoogte:15,5 cm
Breedte:4,5 cm
Gewicht:0,5 kg
Stroomvoorziening:Netstroom
Prijsindicatie:€ 99,-

Koppelingen met dit slimme apparaat van Netatmo

Het meest interessante van slimme producten vind ik dat ze te koppelen zijn met andere apparaten en dat ze op elkaar reageren. Nu wil je natuurlijk niet de hele tijd bezig zijn met het verbeteren en veranderen van je omgeving. Daar gaat ten eerste te veel tijd in zitten en daar wil je helemaal niet mee bezig zijn. Natuurlijk heb ik voor deze review ook gekeken naar de mogelijkheden om de luchtmonitor te koppelen met andere apparaten.

Helaas viel dit wel een beetje tegen, zo had ik zelf al bedacht om de luchtmonitor te koppelen met me Tado thermostaat, beide zijn ze te koppelen met Apple HomeKit. Mij leek het wel interessant wanneer de luchtmonitor detecteert dat het te warm is in de kamer, dat de thermostaat hier dan automatische op zou reageren en de temperatuur zou aanpassen. Zelfde had ik bedacht voor mijn Sonos speaker, wanneer de luchtmonitor zou detecteren dat het geluid te hard staat, een seintje naar de Sonos speaker zou sturen en deze automatische de volume zou verlagen. Helaas is dit momenteel nog niet mogelijk en is de luchtmonitor ook niet te koppelen met IFTTT.

De enige koppel mogelijkheid die ik heb kunnen ontdekken is om de luchtmonitor te laten koppelen aan mijn Philips Hue lampen. Deze koppeling is te doen via de app van Apple HomeKit. Wanneer de luchtmonitor te veel koolstofdioxide detecteert kun je de lampen hierop laten reageren door bijvoorbeeld een scene aan te zetten of de lampen te laten knipperen.

Mijn conclusie over deze coach van Netatmo

Het is altijd fijn en goed om te weten of de luchtkwaliteit in huiskamer op het juiste niveau is. Alleen daarvoor kan  het apparaatje interessant zijn, maar na één keer meten en hierop aanpassingen te doen kan je verder niet veel met het apparaat. De Healthy Coach wordt wel interessant wanneer je deze gaat koppelen met andere slimme producten. Helaas beperkt dit zich alleen nog maar tot het de Philips Hue lampen.

Op de vraag of deze Netatmo mijn huis slimmer maakt, momenteel nog niet, ik heb wel inzichtelijk hoe de luchtkwaliteit in mijn huis is en hoe ik dit kan verbeteren waar nodig. Ik zou het helemaal geweldig vinden als dit apparaat zou kunnen communiceren met andere apparaten zoals met de contacten van mijn ramen, dus wanneer de luchtkwaliteit slecht wordt dat automatische de ramen openen. Ik ga er wel van uit dat Netatmo deze luchtmonitor door zal ontwikkelen en dat er steeds meer slimme toepassingen worden doorgevoerd.

Netatmo Healthy Home Coach

€ 99,95
7.8

Mogelijkheden

6.0/10

Design

9.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Prijs

8.0/10

Voordelen

 • Mooi design
 • Makkelijk te koppelen
 • Makkelijk te verplaatsen

Nadelen

 • Weinig koppelmogelijkheden
 • Niet draadloos
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
philips hue go review

Philips Hue Go Review

▲ Philips Hue Go slimme draadloze lamp © Bol.com Een huis wordt steeds slimmer, vooral slimme verlichting in combinatie met slimme…
Lees meer