Glance Clock review

glance clock review

Eindelijk weer eens een review van een geheel nieuw product, namelijk de Glance Clock. De eerste enige echte slimme klok waar je leuke koppelingen mee kunt maken. Sinds kort is deze klok ook te verkrijgen in Nederland met een Nederlandse app. Vandaar dat wij deze review schrijven, we hebben de slimme klok volledig uitgetest en willen onze bevindingen graag delen in deze Glance Clock review.

Lees de complete Glance Clock review voor mijn ervaringen met deze slimme klok of ga direct naar mijn conclusie!

Inhoud van deze review

Glance Clock

Glance Clock

De Glance Clock is een klok met veel slimme functies. Een echte slimme klok, momenteel zelfs de enige slimme klok op de markt. Lees hieronder verder wat de Glance Clock slim maakt en welke koppelingen er mogelijk zijn met deze klok.

Bekijk

Unboxing: de slimme Glance Clock

In de doos zit niet bijzonder veel, hieronder zie je de gehele inhoud van de doos. Onder de afbeelding zal ik even toelichten wat er allemaal in de doos zit. Wel leuk dat wanneer je de doos open doet de klok naar je glimlacht en begroet (LED) met “Hello”. Zoals je ziet hebben wij een zwarte klok, de klok is ook te verkrijgen in zilver.

Glance clock review

Inhoud verpakking Glance Clock:

 • Glance Clock: een slimme klok. In het eerste oogopzicht ziet de klok er mooi uit. Vrij simpel, maar we verwachten ook niet veel van een klok de design van de klok. We zijn meer benieuwd naar de functionaliteiten van deze slimme klok.
 • Hanger cap: er wordt een soort dopje bijgeleverd, met dit dopje kun je de klok ophangen. Normaal zou ik gewoon een schroef in de muur boren, maar dit dopje zorgt ervoor dat de klok stabiel en recht hangt. Ook is het mogelijk om dit dopje met dubbelzijdig tape vast te plakken, zodat je niet hoef te boren.
 • Oplaadkabel: in de klok zit een accu. Batterijen zijn dus niet benodigd, wel dient de klok af en toe opgeladen te worden. Ik heb nog niet meegemaakt dat de klok geen stroom meer had, mocht dit wel gebeuren dan geeft de klok dit tijdig aan.

Wat is de Glance Clock?

Nu we weten wat er allemaal in de doos van de slimme klok zit is het tijd om een beetje de diepte in te gaan, want wat is nu de Glance Clock en welk bedrijf zit hier achter? Glance Clock is gestart op het Indiegogo crowdfunding platform, hier heeft Glance een bedrag opgehaald van ongeveer 460.000 dollar. Na problemen met ontwikkelingen en leveringen is alles toch goed gekomen en is de klok nu ook in Nederland te verkrijgen met een Nederlandse app.

De Glance Clock is simpel gezegd een slimme klok die slimme functies heeft die een “oude” klok niet heeft. De klok is uniek in zijn soort. We zien dat mensen het soms vergelijken met de Alexa wandklok. Verschil met de Alexa wandklok is dat deze echter geen timer heeft.

De klok kan door een koppeling met je smartphone bijvoorbeeld notificaties van je smartphone tonen. Het idee hierachter is dat je in één oogopslag up-to-date gehouden wordt door de klok, je hoeft dus niet elke keer naar je smartphone te grijpen. Ook is de klok te koppelen aan andere slimme apparaten door middel van IFTTT. Hieronder zullen we dieper ingaan op de functies en koppelingen van deze slimme klok.

glance clock review

Functies: wat kun je met een Glance Clock?

Natuurlijk kan de klok de tijd weergeven, dat is ook de eerste verwachting van een klok. Maar het gaat hier om een slimme klok en om slim te worden moet je ook slimme functies hebben. Hieronder staan de slimme functies beschreven van de Glance Clock.

 • Ontvang notificaties van belangrijke afspraken: door de Glance Clock te koppelen aan je agenda ontvang je notificaties bij belangrijke afspraken.
 • Zet een timer via de klok: via de klok kun je een timer af laten spelen. In vergelijking met andere slimme apparaten wordt bij deze slimme klok het resterende tijd weergegeven in de display.
 • Laat je wekken door de klok: ook kun je de Glance Clock gebruiken als wekker. Het leuke hiervan is dat je zelf kunt bepalen met welk geluidje en welke boodschap je wakker wordt.
 • Inkomende gesprekken: je hebt niet altijd je telefoon op zak of je wilt even niet gestoord of afgeleid worden. Door een koppeling met de klok krijg je bij elk inkomende gesprek een notificatie via de klok, inclusief wie er belt.
 • Dient ook als je eigen weerstation: ook houdt de klok de hele dag het weer in je omgeving in de gaten. De klok toont onder andere de temperatuur, luchtdruk en windsnelheid in je omgeving. Door middel van de LED lampje wordt dit je duidelijk gemaakt.
 • Mogelijkheid om scenes te maken: de Glance Clock is te koppelen aan andere apparaten door middel van IFTTT. Koppel bijvoorbeeld je klok aan je Uberaccount, staat de Uber voor je deur dan verteld de klok je dat je moet vertrekken.
 • Fitness tracking: misschien wel de handigste functie. Koppel Google account aan de Glance Clock en stel je fitness doelen in. Wil je dan 3.000 stappen op een dag gezet hebben dan laat de klok je zien hoeveel stappen je nog moet zetten, een echt motivator.

Koppelingen met de slimme klok

Ook heb ik naar de koppelingen gekeken van de slimme klok. Helaas zijn deze koppeling momenteel nog best beperkt en kan er alleen een koppeling gemaakt worden met IFTTT. Desalniettemin niet de minste want met IFTTT kun je ook eindeloos koppelingen maken.

Na het toevoegen van IFTTT op de Glance Clock ben ik een beetje gaan zoeken naar leuke koppelingen. Zo is het bijvoorbeeld handig om de slimme klok te koppelen aan een button of aan Google Assistant. Als je een smart speaker in huis hebt kun je de klok acties uit laten voeren met zelf bedachte spraakcommando’s, het zelfde geldt natuurlijk voor de button. Door te drukken op de button of door het uitspreken van een bepaalde commando kun je de klok het volgende laten doen:

 • Toon bericht
 • Toon een app
 • Snooze het alarm

Zelf kun je dan kiezen welk bericht, app of hoe lang een alarm gezet moet worden. Nu denk je misschien dat kan zonder een klok ook met Google Assistant, dat klopt, maar het mooie van de klok is dat de timer dan bijvoorbeeld ook echt getoond wordt.

Conclusie: is klok echt slim?

In vergelijking met “oude” klokken kunnen we wel zeggen dat dit een slimme klok is. Hij vertelt je wat het weer is, hoe warm het buiten is, hij waarschuwt als je gebeld wordt of de Uber voor je deur staat. Maar of dit je huis echt slimmer maakt, dat denk ik niet (nog niet).

Echter verwachten we wel dat dit in de toekomst gaat veranderen. Voorheen verschilden de meningen ook van een smartwatch en werd dit ook gezien als overbodig, omdat alles toch al te zien was op je smartphone. Als we nu kijken naar de markt is de smartwacht bijna niet meer weg te denken. Ook de smartwatch wordt steeds slimme door toevoegingen van slimme functies, zo kun je bijvoorbeeld de thermostaat in je huis bedienen door simpel weg te draaien aan je smartwatch.

Daarom ben ik ook van mening dat er met het toevoegen van extra functionaliteiten aan een klok deze zeker van waarde kan zijn in een slim huis. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een Voice Assistant, hiermee zou je niet alleen met de klok kunnen communiceren maar hij kan je ook direct door de LED lampjes het antwoord tonen.

Als we op dit moment kijken naar de klok is dit momenteel al een leuke gadget en een leuke toevoeging van je huis. We zullen zeker de ontwikkelingen van Glance Clock zeker in de gaten houden want momenteel is dit wel de “slimste klok” van dit moment.

Glance Clock

€ 149,-
7.5

Mogelijkheden

6.0/10

Design

9.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Prijs

7.0/10

Voordelen

 • Mooi design
 • Makkelijk te installeren
 • Leuke gadget

Nadelen

 • Momenteel nog weinig koppel mogelijkheden
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts