Netatmo Welcome review

review van netatmo welcome
Netatmo welcome werkt met HomeKit. © Smarthomeweb

In deze review beschrijven we onze ervaringen met de Netatmo Welcome. Zo gaan we onder andere in op wat de Netatmo Welcome is, welke mogelijkheden je met de Netatmo Welcome hebt en gaan we in op de specificaties van deze beveiligingscamera. Bekijk hieronder de inhoud van de review, lees alles rustig door of druk op wat je wilt lezen.

Lees de complete Netatmo Welcome review voor mijn ervaringen met deze slimme beveiligingscamera of ga direct naar mijn conclusie!

Inhoud van dit artikel

netatmo welcome

Netatmo Welcome

De Netatmo Welcome is een slimme beveiligingscamera voor binnen. Deze camera is één van de slimme producten van het merk Netatmo en is bedoeld voor binnen in het huis. Naast het opnemen van videobeelden bij beweging heeft deze camera ook gezichtsherkenning.

Bekijk

Wat is de Netatmo Welcome?

De Netatmo Welcome is een slimme beveiligingscamera die je binnen in je huis kunt plaatsen. Deze camera heeft bewegingsdetectie en herkent onder andere gezichten met gezichtsdetectie. Wat direct opvalt aan deze camera is dat deze staand geplaatst moet worden, in tegenstelling tot andere camera’s die meestal op een hoge plek op gehangen dienen te worden.

Unboxing de Netatmo Welcome

Altijd leuk wanneer je een product voor het eerst uit mag pakken. In de afbeelding hieronder zie je wat er allemaal in doos van de Netatmo camera zit. Niet veel maar alles wat je nodig hebt om binnen in je huis een beveiligingscamera te plaatsen. Lees hieronder wat je met de bijgeleverde accessoires kunt doen en waar het voor dient.

Netatmo welcome review unboxing

Inhoud doos:

  • De Welcome camera: het eerste wat je uit de doos haalt is natuurlijk de camera. De camera heeft een gouden kleur en de behuizing is van aluminium. De camera is x cm hoog en heeft een diameter van x cm.
  • MicroUSB stroomadapter: in de doos zit een stroomadapter die je aan kunt sluiten door middel van een MicroUSB ingang in de camera. Hierdoor krijgt de camera stroom en kan het video’s opnemen.
  • MicroSD kaart: de opgenomen video’s worden opgeslagen op het bijgeleverde MicroSD kaartje.
  • MicroUSB kabel: ook is er wordt er een microUSB kabel bijgeleverd om de camera aan te sluiten op de computer. Dit is handig wanneer je geen ingang hebt voor een microSD kaartje, hierdoor kun je de opnames van de camera bekijken of op je computer zetten.

Mogelijkheden voor een slimmer huis met Netatmo Welcome

Netatmo is een beveiligingscamera die diverse functies heeft. De eerste en meest opvallende functie van de Netatmo camera is gezichtsherkenning. Dit is zelfs de enige camera van dit moment die dit kan en waarbij het goed werkt. Het voordeel hiervan is dat bekende personen (je kind bijvoorbeeld) herkent worden, waardoor je niet elke keer een push melding krijgt. Je krijgt alleen een melding als er een vreemd persoon binnenkomt, dit zal dan bijvoorbeeld wel gebeuren wanneer je kind een vriendje mee naar huis neemt.

Naast het veiligheidsaspect is dit ook heel handig om je huis slimmer te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een gezicht koppelen aan een scenario. Wanneer ik thuis kom en de Netatmo herkent mij gezicht gaan de lichten aan en muziek aan.Elke keer wanneer de camera beweging detecteert zal deze automatische opnemen. Deze opnamen wordt opgeslagen op het bijgeleverde SD kaartje.

Ondersteuning voor de camera van Netatmo

De Netatmo Welcome heeft een eigen Netatmo applicatie. Via deze app kunnen de producten van Netatmo gekoppeld worden en aangesloten. Na het koppelen van Netatmo producten aan je account via de Netatmo app, is er ook nog de mogelijkheid om de camera te koppelen aan Apple HomeKit of aan de Homey. Elke koppeling heeft zo zijn voordelen en je kunt er diverse

Netatmo works with Apple HomeKit

De Netatmo beveiligingscamera is te koppelen met Apple HomeKit. Dit heeft twee voordelen, één dat je alle apparaten in één overzichtelijke app hebt en twee dat je de camera kunt bedienen met spraak (Siri). Vraag bijvoorbeeld aan Siri of je de binnencamera mag zien, dit doe je door het volgende te zeggen: “He Siri, laat me de binnencamera zien”.

Het voordeel van een koppeling met Apple HomeKit is dat je scenes kunt maken. Een scene wilt zeggen dat je bij een bepaalde actie iets gebeurt. Voorbeeld is dat wanneer je binnenkomt en de camera je gezicht herkent de lichten van Philips Hue aan gaan.

Homey ondersteuning

Een andere mogelijke ondersteuning is Homey. Via Homey kun je ook handige koppelingen maken, zoals ik hierboven al benoemde heb ik een koppeling gemaakt met gezichtsherkenning. Zonder een Homey is dit moeilijk te doen, maar de Homey maakt het vrij simpel. Je kunt apparaten koppelen die normaal niet de te koppelen zijn met de Netatmo.

netatmo welcome homey

Automatische koppeling met Dropbox

De meeste beveiligingscamera’s slaan alle gegevens automatische op in de Cloud. Hiervoor heb je vaak een abonnement (betaald) nodig om dit in te kunnen zien. Bij de Netatmo Welcome gaat dit anders, deze heeft namelijk een SD kaartje in de camera zitten waarop deze de beelden opneemt. Het nadeel hiervan is dat wanneer de camera gestolen wordt het SD kaartje ook mee verdwijnt. Een oplossing om dit te voorkomen is een koppeling te maken met je Dropbox. Elke opname verstuurd de camera dan automatisch naar je Dropbox en heb je de opnames ook in de Cloud staan alleen in eigen beheer.

Design: een mooie binnencamera

Dan nog een belangrijk punt de design van de Netatmo Welcome. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit qua design wel de mooiste beveiligingscamera’s van dit moment is. De camera heeft een mooie aluminium frame en is te verkrijgen in goud en zwart, wij hebben de gouden versie zoals je ziet op de onderstaande foto. Het mooie van de camera vind ik dat deze makkelijk te plaatsen is, simpel weg ergens tussen in zetten. Het nadeel hiervan is wel dat de camera op ooghoogte geplaatst dient te worden wil je gezichten herkennen.

Een ander van dit design is dat de camera niet opvalt, tenminste niet opvalt als zijnde beveiligingscamera. Wanneer je een beveiligingscamera in huis plaatst valt dit meteen op en kan een inbreker hier vooraf rekening houden. Doordat de Netatmo camera niet opvalt is hij makkelijk overal tussen te plaatsen en zal dit niet snel opgemerkt worden.

Specificaties van deze beveiligingscamera

Om een beter beeld te krijgen van de Netatmo Welcome heb ik de meest belangrijkste specificaties van deze camera op een rij gezet. Deze specificaties vind je in het tabel hieronder.

NETATMO WELCOMESPECIFICATIES
Type cameraBullet camera
Kijkhoek camera130 graden
Resolutie1920 x 1080 pixels
InfraroodsensorJa
BewegingsdetectieJa
Prijsindicatie€ 191,36

Mijn conclusie van deze Netatmo Welcome review

Kijkend naar mijn ervaring met de Netatmo Welcome ben ik zeer te spreken over deze camera. Vooral de gezichtsherkenning is een leuke toevoeging en maakt het weer mogelijk leuke en nieuwe koppelingen te maken in mijn huis.

Een ander pluspunt van dit product vind ik de gezichtsherkenning. Omdat deze gezichten herkent filmt deze alleen bij nieuwe gezichten. Dit houdt in dat de camera niet altijd filmt en qua privacy vind ik dit wel echt een pluspunt tegenover andere camera’s die bij elke beweging al opnemen.

Het laatste pluspunt van deze camera vind ik zeker wel het design van de camera. Voor een beveiligingscamera is het een hele mooie camera. Doordat het een staande voet heeft is het makkelijk om ergens te plaatsen in je huis en valt het niet op. Let echter wel op dat de camera gemakkelijk weggenomen kan worden.

Netatmo Welcome

€ 191,36
8.5

Mogelijkheden

9.0/10

Design

10.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Prijs

7.0/10

Voordelen

  • Privacy voor familieleden
  • Geen abonnementskosten
  • Mooi design
  • Gezichtsdetectie

Nadelen

  • Prijzig
  • Dient op ooghoogte geplaatst te worden
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts