Beste Philips Hue apps

beste hue apps 2020

▲ Philips Hue app ter illustratie © Pixabay

Een van de betere merken op het gebied van slimme verlichting is natuurlijk Philips Hue. Zoals je wellicht weet heeft Hue ook een eigen app, waarmee je op afstand eenvoudig de lampen aan en uit kunt zetten. Ook complete scenario’s kun je middels de app instellen en activeren.

Wat velen nog niet weten, is dat er ook ontzettend van apps van andere ontwikkelaars op de markt te vinden zijn, waarmee je nog meer plezier uit je nieuwe Philips Hue lampen kunt halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lampen die reageren op de beelden van je televisie? Of een speciale app die je de stuipen op het lijf jaagt door ‘enge’ scenario’s te starten met je slimme Hue lampen? Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste Philips Hue apps op dit moment en komen met een complete lijst. Bekijk in de lijst welke apps je het beste kunt gebruiken om te genieten van je slimme lampen.

philips hue starterskit met mini

Bedien je lampen met spraak: Google Nest Mini

Met een Google Nest Mini kun je de lampen van Hue bedienen met spraak. Zeg bijvoorbeeld: “He Google, zet de lampen in de woonkamer aan”.

Bekijk Meer info

Beste Philips Hue apps

hue app

1. Philips Hue app

Natuurlijk kan de standaard Hue app niet ontbreken in deze complete lijst met beste apps. Deze app maakt het mogelijk om je lampen op afstand aan en uit te zetten. Daarbij kun je ook timers instellen, scenario’s activeren en maken én lampen toevoegen en/of groeperen.

Download app

hue dynamic app

2. Hue Dynamic app

Met deze Hue app kun je je de kleuren van een televisie of laptop scherm laten reageren op de kleuren van je Hue lampen. Dit zorgt voor een optimale filmbeleving en leuke effecten! Ook geschikt voor stereo! Leestip: Philips Hue met Playstation 4 koppelen, voor inspiratie!

Download app

hue pro app

3. Hue Pro

Met Hue Pro kun je nét wat meer dan de officiële app van Philips. Zo kun je ook geluidseffecten integreren met je lampen en zijn er diverse speciale scenes te starten die ik niet tegenkom bij de reguliere app.

Download app

hue switcher

4. Hue Switcher

De Hue Switcher heeft een mooie 4e plek verovert in onze lijst. Met deze app is het namelijk makkelijker om je lampen te switchen en kun je met behulp van makkelijke tiles scenario’s aanmaken.

Download app

hue essentials

5. Hue Essentials

Wanneer je niet alleen Philips Hue lampen hebt, maar ook van andere merken als Innr of Tradfri, is het bedienen via de Hue Essentials app nog makkelijker.

Download app

hue disco app

6. Hue Disco

Tijd voor een feestje? Dan kun je met Hue Disco flink uitpakken. Laat je Philips Hue lampen reageren op muziek. De leukste effecten krijg je met beats of een harde bass!

Download app

hue haunted house app

7. Hue Haunted House

Tover je huis om in een griezelig spookkasteel met de Hue Haunted House app. Met deze app kun je spookachtige scenes starten met je Philips Hue lampen. Spooky!

Download app

hue camera app

8. Hue Camera

Op een eenvoudige manier je Philips Hue slimme lampen laten reageren op beelden? Dat kan met de Hue Camera app: richt deze op het beeldscherm en klaar is Kees.

Download app

hue christmas app

9. Hue Christmas

Zelfs voor kerst zijn er beste Philips Hue apps te selecteren! Zo deze Hue Christmas, waarmee je bekende kerstliedjes af kunt spelen waarop je Hue lampen reageren. Ook geinige vuurwerkeffecten!

Download app

hue fireworks app

10. Hue Fireworks

Om nog even in de kerststemming te blijven volg ik de beste Hue apps lijst op met Hue Fireworks. Geniet van vuurwerk binnen op de bank: met diverse vuurwerk-scenes kun je binnen, knallend het nieuwe jaar in!

Download app

hue thunder

11. Hue Thunder

Wordt jij ook lekker rustig van onweer? Of vind je het gewoon indrukwekkend om te zien te horen? Maak dan kennis met de Hue Thunder app, waarbij je middels Hue lichteffecten geniet van onweer binnenshuis.

Download app

onswitch hue app

12. OnSwitch

Vooral een van de beste effectieve Hue apps. Als je namelijk ook lampen van LIFX hebt, kun je deze samen vanuit deze app bedienen. Comfortabel, gemakkelijk en snel!

Download app

hue world cup

13. Hue World Cup

Verander je woning in de sferen van jouw favoriete voetballand! Van Duitsland tot Brazilië: nodig je vrienden uit en tover je huis om in een clubhuis en fanclub van een specifieke voetbalclub!

Download app

hue game apps

14. Hue Game

Wist je dat je ook games kon doen via Hue lampen? De Hue Game is een van de beste Philips Hue apps om te spelen met je lampen. Train je hersenen met diverse brain training games!

Download app

Onze selectie

Waarom vinden wij deze apps gaaf?

Bij de selectie van de beste Philips Hue apps hebben we niet lukraak een aantal applicaties op een rij gezet. Samen met Bram heb ik de apps getest op een aantal factoren, waarbij fun en toegevoegde waarde belangrijkste factoren waren.

In onze ogen is er pas sprake van een goede Philips Hue app als:

  • Deze iets unieks doet wat niet met de huidige Philips Hue app kan
  • Makkelijk werkt en gebruiksvriendelijk is
  • Gratis te downloaden is
  • Geschikt is smartphones voor iOS of Android
  • Waar nodig geschikt is voor desktop als Windows & Mac

Natuurlijk moet de applicatie ook veilig zijn op het gebied van privacy en data. Maar dit is een standaard vereiste!

Wat is belangrijk bij het downloaden van apps?

Voor je zomaar Philips Hue apps gaat downloaden, is het belangrijk om de ondersteuning voor jouw toestel te bekijken. Daarbij gaan de meesten apps er al van uit dat jij de Hue lampen al hebt gekoppeld aan een Hue bridge en dat de instellingen van jouw thuissituatie al goed ingesteld staan. Nog niet geïnstalleerd? Lees dan hier onze handleiding voor de Hue bridge installeren op eenvoudige wijze.

Daarbij geven we je graag de volgende tips mee:

  • Lees altijd reviews en beoordelingen om achter eventuele problemen te komen
  • Check hoe vaak de app gedownload is (is vaak een indicatie voor een ‘goede’ app)
  • Controleer welke zaken de app van jouw nodig heeft, zo is je contactenlijst delen een No Go!

Hou altijd je eigen privacy in de gaten. Bij het onderzoek naar de beste Hue apps downloadde Bram een app die toestemming vroeg voor zijn contactenlijst. Totaal onnodig en een groot vraagteken wat deze app daarmee zou moeten.

Devices voor Hue apps

Opvallend is dat de meeste beste apps zowel voor Apple als Android toestellen te downloaden zijn. Ook zijn er apps die speciaal voor desktop bedoeld zijn, waarvan de Philips Hue Sync app een goed voorbeeld is.

Wat staat ons te wachten in de toekomst?

Op dit moment zijn er al meer dan honderd apps te vinden die speciaal bedoeld zijn om nog meer uit je Philips Hue slimme verlichting te halen. Onze lijst met de beste keuzes voor een Philips Hue applicatie is slechts een greep uit de mogelijkheden.

Er worden constant nieuwe apps toegevoegd aan de AppStore en de Google Play Store. Wij houden deze nauwlettend in de gaten: als we weer een gave tegenkomen delen we deze met je in bovenstaande lijst!

Meer Philips Hue scenes & game apps in de toekomst

We verwachten in de toekomst meer ‘scenes’ als de apps Hue Lighting, Christmas en Thunder. Ook zijn er op dit moment nog weinig leerzame Philips Hue apps te ontdekken als Hue Game, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk gaan veranderen. Denk aan kleine kinderen die op spelenderwijs kleuren kunnen leren met behulp van licht van Philips Hue lampen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts