KlikAanKlikUit bedienen met telefoon

klikaanklikuit bedienen met telefoon

▲ KlikAanKlikUit

Een van de bekendere smart home merken met heel veel apparaten is KlikAanKlikUit. Met diverse actoren en sensoren biedt KlikAanKlikUit, ook wel bekend als KaKu, een breed scala aan smart home producten voor het automatiseren van processen in en rondom het huis.

Bij het gebruiken van de verschillende apparaten, kun je al snel de wens hebben om ze te bedienen via je telefoon. In dit artikel ga ik dieper in op de mogelijkheden van KlikAanKlikUit bedienen met telefoon.

Waarom KlikAanKlikUit koppelen en bedienen met telefoon?

Zoals je wellicht weet is het bij een smart home mogelijk om allerlei apparaten op afstand te bedienen. Door een koppeling te maken met een telefoon, kun je praktisch overal je huis bedienen en een oogje in het zeil houden. Zo ook bij KlikAanKlikUit: je vindt van dit merk o.a. slimme rookmelders, slimme verlichting en diverse sensoren die push-meldingen kunnen geven op je smartphone.

Echter worden/werden veel van KlikAanKlikUit producten met een speciale afstandsbediening geleverd voor het bedienen hiervan. Dit is handig, maar het is veel makkelijker om de apparaten op een centrale plek te bedienen, zodat je verlost bent van al die losse afstandsbedieningen. KlikAanKlikUit bedienen met telefoon biedt oplossingen: zo kun je op een centrale plek alles in huis bedienen en hoef je niet te rommelen met verschillende bedieningen.

KlikAanKlikUit producten bedienen KaKu app op telefoon

Zoals we al aangaven is het naast het bedienen middels een afstandsbediening mogelijk om de KlikAanKlikUit apparaten te bedienen met je telefoon middels de eigen KaKu applicatie. Om dit te realiseren dien je gebruik te maken van een controller, waarbij je keuze hebt uit twee varianten: de ICS2000 Control station of de Z1 Zigbee Control Station. Ik licht ze hieronder kort toe en vertel welke je bij verschillende situaties het beste kunt kiezen.

klikaanklikuit ics2000

KlikAanKlikUit ICS 2000 Control Station

Het kan goed zijn dat je voorheen meerdere KlikAanKlikUit apparaten hebt gekocht en je dus ook KaKu Start-Line artikelen hebt.  Dit is geen probleem met de ICS 2000 Control Station, die zowel Premium Line (868 MHz) als Start Line (434MHz) apparaten kan aansluiten. Hiermee bedien je dus ook oudere KaKu apparaten met je telefoon, kun je speciale scenario’s instellen en kunnen meerdere gebruikers apparaten bedienen met hun telefoon.

Bekijk

Trust Smart Home – ZigBee Bridge

Deze smart home controller van Trust werkt met ZigBee. Hierop kun je al je apparaten koppelen die werken met ZigBee. Erg handig wanneer je bepaalde scenario’s wilt instellen met verschillende apparaten.

Bekijk

Homey voor KlikAanKlikUit bedienen met telefoon

In onze ogen is er ook een makkelijkere manier, die met name interessant kan zijn als je al meerdere smart home producten in huis hebt buiten KlikAanKlikUit om: Homey. Homey is een geweldige smart home controller die 7 verschillende communicatieprotocollen ondersteund: van Zigbee tot Z-Wave.

Met speciale app kun je tientallen KakU apparaten bedienen met telefoon

In de appstore van Homey vind je de speciale KlikAanKlikUit app, die je kunt gebruiken voor het koppelen van KaKu apparaten. Je kunt een waslijst aan KlikAanKlikUit producten bedienen middels de Homey app en ze opnemen in Flows (geautomatiseerde processen die je zelf in kunt stellen). Het grote voordeel hiervan is dat ook niet Premium Line (Zigbee) producten van KaKu hiermee werken. Zo kun je afscheid nemen van de afstandsbediening en kun je ze voortaan bedienen met je telefoon.

athom homey

Athom Homey voor bedienen KlikAanKlikUit met telefoon

Homey is een smart home controller die orde schept in jouw smart home. Je kunt hiermee dus ook eenvoudig KlikAanKlikUit apparaten bedienen met telefoon. Homey is daarnaast interessant wanneer je meerdere smart home apparaten met verschillende communicatieprotocollen in huis hebt. Door ondersteuning van 7 verschillende frequenties kun je heel veel apparaten met elkaar verbinden op eenvoudige wijze. Meer weten? Lees dan mijn uitgebreide Homey review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts