KlikAanKlikUit bedienen met telefoon

Home » Smart home blog » KlikAanKlikUit bedienen met telefoon
klikaanklikuit bedienen met telefoon

Een van de bekendere smart home merken met heel veel apparaten is KlikAanKlikUit. Met diverse actoren en sensoren biedt KlikAanKlikUit, ook wel bekend als KaKu, een breed skala aan smart home producten voor het automatiseren van processen in en rondom het huis. Bij het gebruiken van de verschillende apparaten, kun je al snel de wens hebben om ze te bedienen via je telefoon. In dit artikel ga ik dieper in op de mogelijkheden van KlikAanKlikUit bedienen met telefoon.

Waarom KlikAanKlikUit koppelen en bedienen met telefoon?

Zoals je wellicht weet is het bij een smart home mogelijk om allerlei apparaten op afstand te bedienen. Door een koppeling te maken met een telefoon, kun je praktisch overal je huis bedienen en een oogje in het zeil houden. Zo ook bij KlikAanKlikUit: je vindt van dit merk o.a. slimme rookmelders, slimme verlichting en diverse sensoren die push-meldingen kunnen geven op je smartphone.

Echter worden/werden veel van KlikAanKlikUit producten met een speciale afstandsbediening geleverd voor het bedienen hiervan. Dit is handig, maar het is veel makkelijker om de apparaten op een centrale plek te bedienen, zodat je verlost bent van al die losse afstandsbedieningen. KlikAanKlikUit bedienen met telefoon biedt oplossingen: zo kun je op een centrale plek alles in huis bedienen en hoef je niet te rommelen met verschillende bedieningen.

KlikAanKlikUit producten bedienen KaKu app op telefoon

Zoals we al aangaven is het naast het bedienen middels een afstandsbediening mogelijk om de KlikAanKlikUit apparaten te bedienen met je telefoon middels de eigen KaKu applicatie. Om dit te realiseren dien je gebruik te maken van een controller, waarbij je keuze hebt uit twee varianten: de ICS2000 Control station of de Z1 Zigbee Control Station. Ik licht ze hieronder kort toe en vertel welke je bij verschillende situaties het beste kunt kiezen.

ics2000 klikaanklikuit bedienen met telefoon

KlikAanKlikUit ICS 2000 Control Station

Het kan goed zijn dat je voorheen meerdere KlikAanKlikUit apparaten hebt gekocht en je dus ook KaKu Start-Line artikelen hebt.  Dit is geen probleem met de ICS 2000 Control Station, die zowel Premium Line (868 MHz) als Start Line (434MHz) apparaten kan aansluiten. Hiermee bedien je dus ook oudere KaKu apparaten met je telefoon, kun je speciale scenario’s instellen en kunnen meerdere gebruikers apparaten bedienen met hun telefoon. Tip: bekijk hier het KlikAanKlikUit ICS 2000 aanbieding overzicht.

Z1 Zigbee Control Station

Heb jij enkel nieuwe Premium Line KaKu apparaten? Dan is de Z1 Zigbee Control Station in mijn ogen een ‘budgetair’ betere keuze. Met de Z1 Zigbee Control Station (van Trust in samenwerking met KaKu) kun je eenvoudig Premium Line artikelen bedienen middels je smartphone. Ook kun je hiermee scenario’s aanmaken, producten groeperen en is hij compatibel met zaken als Philips Hue en Osram Lightify.

Homey voor KlikAanKlikUit bedienen met telefoon

In onze ogen is er ook een makkelijkere manier, die met name interessant kan zijn als je al meerdere smart home producten in huis hebt buiten KlikAanKlikUit om: Homey. Homey is een geweldige smart home controller die 7 verschillende communicatieprotocollen ondersteund: van Zigbee tot Z-Wave.

Met speciale app kun je tientallen KakU apparaten bedienen met telefoon

In de appstore van Homey vind je de speciale KlikAanKlikUit app, die je kunt gebruiken voor het koppelen van KaKu apparaten. Je kunt een waslijst aan KlikAanKlikUit producten bedienen middels de Homey app en ze opnemen in Flows (geautomatiseerde processen die je zelf in kunt stellen). Het grote voordeel hiervan is dat ook niet Premium Line (Zigbee) producten van KaKu hiermee werken. Zo kun je afscheid nemen van de afstandsbediening en kun je ze voortaan bedienen met je telefoon.

athom homey 2019

Athom Homey voor bedienen KlikAanKlikUit met telefoon

Homey is een smart home controller die orde schept in jouw smart home. Je kunt hiermee dus ook eenvoudig KlikAanKlikUit apparaten bedienen met telefoon. Homey is daarnaast interessant wanneer je meerdere smart home apparaten met verschillende communicatieprotocollen in huis hebt. Door ondersteuning van 7 verschillende frequenties kun je heel veel apparaten met elkaar verbinden op eenvoudige wijze. Meer weten? Lees dan mijn uitgebreide Homey review.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!