Chromecast installeren

Home » Smart home blog » Chromecast installeren
chromecast installeren

Een van de handigste en toegankelijkste apparaten die je nodig hebt voor een slim huis is een Chromecast. Met een Chromecast kun je eenvoudig foto’s, filmpje en muziek streamen naar je tv. Heb je geen smart tv, dan is een Chromecast helemaal een perfecte oplossing. Heb je al een Chromecast gekocht, maar lukt het niet op de Chromecast te installeren? Lees dan hier verder wat je er voor nodig hebt, hoe je dit dient te doen en hoe je van je pc kunt streamen naar je tv.

Wat heb je nodig om een Chromecast te installeren?

Voor het installeren van een Chromecast heb je een aantal dingen nodig. In het rijtje hieronder hebben we een lijstje gemaakt wat je nodig hebt voor de Chromecast te installeren. Momenteel zijn er twee type Chromecast de 2018 versie en de Ultra. Het verschil zit hem in dat de Ultra kan het mogelijk maakt om te streamen in 4K, betere kwaliteit. Echter is het voor dit model wel belangrijk dat de TV ook de 4K resolutie ondersteund. Voor dit stappenplan maakt het niet uit welk model je hebt.

 • Smartphone
 • Google Home account
 • Chromecast
 • Tv met HDMI poort
 • Werkende Wifi

Hoe kun je een Chromecast installeren?

Zoals hierboven al staat vermeld maakt het niet uit welk model Chromecast je gebruikt. Elke model heeft dezelfde installatie, volg dit stappenplan stap voor stap en je zult snel kunnen streamen naar je tv.

 • Allereerst dien je de Chromecast aan te sluiten, dit doe je door de Chromecast in de HDMI-poort in de tv te pluggen en de adapter in het stroom.
 • Zet de tv aan en zoek het juiste HDMI kanaal op, waarin de Chromecast geplugd is.
 • Download als je die nog niet hebt de Google Home app en log in met je Google account
 • In het hoofdmenu druk je op + en daarna op nieuwe apparaten instellen om de Chromecast te koppelen.
 • Geef nu aan in welk huis de Chromecast komt te staan (handig voor de Google Assistant).
 • Nu wordt er gezocht naar de Chromecast, wanneer deze gevonden is klik deze dan aan. Er zal dan automatisch verbinding gemaakt worden.
 • In het beeld van de tv zal nu een code verschijnen en op je smartphone ook, komen beide codes overeen? Klik dan op ja.
 • Google zal nu vragen of je wilt helpen om de Chromecast te verbeteren, hierop kun je met ja antwoorden of als je er geen behoefte voor hebt op nee.
 • Geef dan aan in welke kamer de Chromecast staat en druk op volgende
 • Klik op de Wifi verbinding die je wilt gebruiken voor de Chromecast en er zal nu verbinding gemaakt worden met de Wifi.
 • Is het gelukt op te verbinden druk dan op doorgaan en je kunt nu casten.chromecast installeren stream logo

Nu ben je klaar om te casten naar je tv! Test dit uit met bijvoorbeeld YouTube en druk op het cast icoontje om dit te testen. Lukt het niet of ondervind je alsnog problemen dan kan Chromecast resetten ook helpen. Wil je het beeld van je laptop streamen naar je pc? Lees dan hieronder verder voor een stappenplan hoe je dit moet doen.

Kun je Chromecast ook installeren op pc?

Wij krijgen veel vragen of het ook mogelijk is om een Chromecast te installeren op je pc? Nee, dit kan helaas niet. Persoonlijk zou ik ook niet kunnen bedenken waarom dit mogelijk zou moeten zijn. Wel snap ik dat velen van een pc of laptop willen streamen naar een tv, dit is wel mogelijk in combinatie met een Chromecast.

Als je een Chromecast heb geïnstalleerd is het zelf vrij makkelijk. Dit kun je namelijk doen als je gebruik maakt van een Chrome webbrowser. Open de Chrome webbrowser en open een nieuwe tabblad. Helemaal rechts zie je drie puntjes, klik deze aan en zoek “casten” op in het rijtje. Druk hier op en vink de Chromecast aan waarnaar je wilt streamen. Nu zal de tabblad waar op je browser staat op je tv scherm te zien zijn.

Het pc streamen naar tvstreamen van een tabblad is heel handig wanneer je bijvoorbeeld een presentatie geeft, het enige wat te zien is op het tv scherm is het tabblad van je webbrowser. Daarnaast is het ook mogelijk om het gehele beeld van je pc te streamen naar de tv, dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een filmpje wilt tonen. Om dit te doen klik je rechtsboven op het cast icoontje en klik op casten naar en vervolgens op bureaublad casten, zie hiernaast het voorbeeld.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)