De nieuwe IMOU Knight 4k getest

Imou Knight 4k review

▲ De nieuwe IMOU Knight camera © Smarthomeweb

Het bedrijf IMOU heeft weer een nieuwe camera geïntroduceerd: de IMOU Knight 4K. Een beveiligingscamera met 4K-resolutie die in het donker ook scherp en gekleurd beeld heeft. Ook werkt de camera met AI-detectie, hierdoor voorkom je vals alarm. Wij hebben deze nieuwe camera mogen testen en hier lees je onze ervaringen met deze nieuwe slimme buiten camera.

In het kort: deze nieuwe camera van IMOU neemt beelden op in 4k beeldkwaliteit. Ook heeft de camera een nachtfunctie waarmee je gekleurd beeld krijgt in de nacht, bij de meeste camera’s krijg je zwart-wit beeld. De camera heeft een AI functie waarbij de camera zelf detecteert wat er bij de camera gebeurd, hierdoor voorkom je vals alarm. Daarbij heb je bij deze camera verschillende mogelijkheden op de beelden op te nemen, zo kun je de beveiligingscamera ook gebruiken zonder abonnement.

imou knight

IMOU Knight 4k

De IMOU Knight is een nieuwe camera van het merk IMOU. Deze camera is voorzien van de nieuwste AI functie en neemt beelden op in 4K resolutie. De camera is nu te verkrijgen bij onder andere Coolblue.

Bekijk bij Coolblue

Belangrijke functies van deze IMOU Knight 4k

Dat een beveiligingscamera beelden op neemt is duidelijk, maar het onderscheid tussen beveiligingscamera’s wordt gemaakt door de functies. Deze IMOU Knight heeft dan een aantal functies die de camera erg goed maken. Naast dat de camera beelden opneemt in 4k heeft deze camera de volgende belangrijke functies:

Is geschikt voor wifi (ook voor wifi 6): de camera werkt op wifi, hierdoor kun je de camera ook op afstand bekijken.

Full-colour Night Vision: de meeste buitencamera’s hebben wel nachtvisie, maar daarbij wordt het beeld wit in het donker weergegeven. Deze camera neemt beelden in het donker op in kleur, ook kun je de verlichting activeren bij beweging in het donker.

Persoon-, voortuig- en huisdierherkenning: de camera maakt onderscheidt tussen personen, voertuigen en huisdieren, hierdoor voorkom valse meldingen wanneer er bijvoorbeeld een kat, vogel of auto in het beeld van de camera komt.

Ledverlichting: ook is de camera voorzien van ledverlichting. Deze activeert de camera automatisch bij beweging in het donker. Dit is handig wanneer je zelf thuiskomt, maar dit schrikt ook af.

beveiligingscamera met licht

Sirene: is er wat loos, denk aan vreemdeling in je tuin die er niet hoort dan kun je een sirene af laten gaan met een geluidsniveau van 110 dB.

Tweewegcommunicatie: staat er iemand voor bij de camera dan kun je ook met deze persoon communiceren via de camera. Zo heb je beeld, geluid en kun je praten via de microfoon in de camera.

Daarbij heeft de camera ook nog de mogelijkheid om beelden van de camera op verschillende wijze op te slaan via: in de cloud, op een NAS of op een SD-kaartje. Door gebruik te maken van een NAS opslag of een SD-kaartje heb je geen extra kosten voor een abonnement. Ook heeft de camera een IP66 certificering, waardoor de camera stofbestendig is en tegen zware regenbuien kan.

Makkelijk te installeren

imou knight installeren

De camera is vrij makkelijk te installeren en binnen enkele minuten is de camera actief. Voor deze camera heb je wel de nieuwe IMOU Life app nodig. Het is handig om de camera eerst te koppelen in de app en dan de camera op de juiste plek te installeren.

Zoals je hierboven op de afbeelding ziet krijg je dan alles om de camera op te hangen. De camera is bedraad, hierdoor heb je geen gedoe met de gebruiksduur van een accu. Wel dien je een stroompunt in de buurt te hebben en dat is soms wel wat lastig wanneer je de camera buiten hangt. Toch gaat onze voorkeur wel uit naar een bedrade camera, omdat de camera dan niet uit valt wanneer de accu leeg is.

Handige instellingen in de app

Het installeren van de camera in de app spreekt voor zich en is zo gedaan. Nadat de camera gekoppeld is in de app kun je de camera instellen. In de app kun je instellen op welke objecten en voorwerpen de camera wel en niet aan moet gaan. Daarbij kun je ook aangeven wat de activiteit zones zijn. Film je een stuk openbare weg dan kun je deze bijvoorbeeld uitsluiten. Zie hieronder hoe je de instellingen invoert:

Daarbij vinden wij het zelf erg handig dat je ook een tijdschema aan kunt geven. Je kunt per dag en tijdstip aangeven wanneer de camera op actief moet staan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op bepaalde tijdstippen thuis bent of op werk. Heb je de camera bijvoorbeeld op je kantoor hangen, dan wil je niet dat de camera constant opneemt wanneer jij op kantoor bent. Zoals je hierboven kunt zien hebben we de instellingen zo hebben gezet dat de camera tussen na 18:00 actief wordt en om 8:00 uit gaat.

Ook is er nog een andere handige functie in de app waarbij je aan kunt geven dat het alarm geactiveerd moet worden wanneer er bepaalde bewegingen worden gedaan. Zo kun je de camera functie deactiveren wanneer er iemand bijvoorbeeld van links naar rechts, dus van binnen na buiten gaat. Gaat iemand van rechts naar links, dus van buiten naar binnen, dan moet de camera wel opnemen.

In de video hieronder wordt de AI-functie van de IMOU Knight 4k uitgelegd:

Conclusie: een goede keuze?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe slimme beveiligingscamera is deze Imou Knight een hele goede keuze. De camera is makkelijk te installeren en werkt vrij simpel. Daarbij neemt de camera op met 4K beeldkwaliteit en dat zorgt voor scherp beeld. Ook is de camera voorzien van ledverlichting die je kunt activeren op beweging, handig voor jezelf in het donker, maar dit kan ook afschrikken. In het donker worden de camerabeelden ook in kleur opgenomen.

imou knight

IMOU Knight 4k

De IMOU Knight werkt goed, is makkelijk te installeren en de beelden zijn van hoge kwaliteit. Daarbij is de camera ook te koop voor een goede prijs. De camera is nu onder andere te koop bij Coolblue.

Bekijk bij Coolblue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts