Google Nest – Google Nest smart home

Google Nest is onderdeel van Google en ontwikkeld slimme apparaten, waaronder slimme speakers, deurbellen en camera’s. In 2010 is Nest opgericht en in 2014 overgenomen door Google, waarna de producten de naam Google Nest kregen. Voorheen had Google zelf Google Home speakers, maar deze heten tegenwoordig ook Google Nest speakers. Zo heet momenteel de meest populaire smart speaker van Google: Google Nest Audio.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het smart home systeem van Google. Zo leggen we uit hoe dit systeem werkt en wat je met dit systeem kunt.

Google Nest logo

Alles wat je moet weten over Google Nest smart home:

google nest doorbell

De nieuwste slimme deurbel van Nest: Google Nest Doorbell

Wat is Google Nest en hoe werkt het?

Google Nest is het bedrijf achter de slimme apparaten van smart home systeem van Google, Google Home. Google Nest ontwikkeld slimme apparaten om je huis slimmer te maken, waarbij Nest zich eerst richte op slimme beveiligingsapparaten, heeft Google Nest ook slimme speakers, slimme rookmelders en een wifi systeem

Vooral de slimme speakers zijn erg populair en dat komt doordat deze speaker een ingebouwde spraak assistent hebben. Deze spraak assistent heet Google Assistent en is te activeren door “He Google” te zeggen tegen de speaker. Vervolgens stel je een vraag waarop de Google Assistant de vraag beantwoord of actie uitvoert.

Hoe werkt Google Nest

Veel producten van Nest communiceren via Thread, een nieuw smart home protocol wat zeer energiezuinig is. Belangrijk, gezien veel producten, denk aan een slimme rookmelder, werken op batterijen. Hoewel velen denken dat er enkel Thread communicerende apparaten in verbinding gebracht kunnen worden met Nest, is niets minder waar. Door het label ‘Works With Nest’ kan je de Google Nest producten koppelen met alle andere smart home merken.

Tegenwoordig hebben veel producten de mogelijkheid om een koppeling te maken. Door apparaten met Google te koppelen kun je deze apparaten met spraak bedienen. Een veel voorkomend voorbeeld is een koppeling met de slimme verlichting van Philips Hue. Door Hue met Google Home te koppelen kun je bijvoorbeeld je lampen bedienen met spraak.

Nieuwste Google Nest apparaat: Google Nest Audio

google nest audio home cinema speaker

De Nest Audio is de nieuwste en populairste smart speaker van Google Nest

De Google Nest Audio is de nieuwste smart speaker van Google. Momenteel zijn er nog twee verschillende smart speakers van Nest te koop, de Google Nest Mini en de Google Nest Audio. De Nest audio is de grootste variant en heeft betere geluidskwaliteit. Qua functionaliteiten zijn beide speakers gelijk.

Vaak wordt een smart speaker aangeschaft voor de spraakassistent. Dit is vaak ook de eerste stap voor het maken van een slim huis. Met de Google Nest Audio kun je dan ook starten wanneer je nog geen slimme apparaten hebt. Met de speaker kun je communiceren met Google Assistant en muziek afspelen.

Functies van de Nest audio:

 • Alles vragen aan de Google Assistant
 • Commando’s geven aan de Google Assistant
 • Muziek beluisteren via Spotify, TuneIn en nog veel meer
 • Start maken met een Google Nest smart home
google nest audio

Google Nest Audio – Beste smart speaker

De Google Nest Audio is de populairste smart speaker van Google. Met deze speaker kun je ook direct een start maken met een Google Nest Smart Home. Zo kun je de Philips Hue lampen bedienen met spraak of de thermostaat van Google een graad hoger zetten met je stem.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Overzicht met Google Nest apparaten

Google Nest heeft verschillende producten en zijn onder te verdelen in de volgende productgroepen: speakers, displays, streaming, camera’s, veiligheid, connectiviteit, videodeurbellen en thermostaten. In het tabel vind je een overzicht met alle Google Nest apparaten die in Nederland te koop zijn.

PRODUCTPRODUCTGROEPFUNCTIEPRIJS
Google Nest MiniSpeakerSlimme speaker met spraakassistent voor spraakopdrachten en het beluisteren van muziek.€ 59,99
Google Nest AudioSpeakerSlimme speaker met spraakassistent voor spraakopdrachten en het beluisteren van muziek.€ 99,99
Google Nest HubDisplayVoor het besturen van al je apparaten in je Google Nest smart home. Ook kun je met de display muziek en beeld streamen. Ook kun je beelden van camera’s en deurbellen bekijken op de smart display.€ 99,99
Google ChromecastStreamingVoor het streamen naar je tv. Ook kun je de tv opnemen in je smart home, zo kun je via Google Assistant tv aanzetten of je favoriete serie af laten spelen.€ 39,99
Google Chromecast met Google TVStreamingDeze Google Chromecast heeft ook een eigen interface. Met de afstandsbediening kun je deze bedienen en ook spraakopdrachten doorgeven.€ 84,99
Nest Cam IndoorCamera’sEen slimme beveiligingscamera voor in huis.€ 88,99
Nest Cam OutdoorCamera’sEen slimme beveiligingscamera voor buitenshuis.€ 169,-
Nest cam FloodlightCamera’sEen slimme beveiligingscamera voor buitenshuis met extra verlichting.€ 299,99
Nest ProtectVeiligheidEen slimme rookmelder die je op je smartphone waarschuwt voor rookontwikkeling. Ook kan de Nest Protect koolmonoxide detecteren.€ 114,-
Nest WifiConnectiviteitEen wifi mesh-systeem van Google voor betere wifi in en om het huis. Ook heeft de Nest wifi pods met ingebouwde Google Assistent voor spraak opdrachten.Vanaf € 143,-
Google Nest DoorbellVideodeurbelBeveiliging voor bij de voordeur.€ 178,-
Nest HelloVideodeurbelBeveiliging voor bij de voordeur.€ 239,-
Nest Thermostat EThermostatenEen slimme thermostaat die je met spraak kunt bedienen of op afstand.€ 219,-
Nest Learning ThermostatThermostaten.Een slimme thermostaat die je met spraak kunt bedienen of op afstand.€ 229,-

Google smart display: Nest Hub

wat kun je met een google nest hub

Google Nest Hub © Smarthomeweb

De Google Nest Hub is een smart display van Google. Met de smart display kun je apparaten handmatig bedienen of via spraak. De smart display zorgt voor overzicht en is ideaal om te starten met een slim huis met Google Nest. In de Google Nest Hub zit ook een ingebouwde spraakassistent.

Lees hier wat je allemaal met de Google Nest hub kunt. Hieronder vind je de opsomming hiervan:

 1. Smart home hub voor in huis
 2. Kan gebruikt worden als digitale fotolijst
 3. Speel je favoriete muziek af
 4. Een gezamenlijke agenda maken
 5. Gebruik als Sous-Chef
 6. Handig voor timers tijdens koken
 7. Je kan de Google Nest hub van alles vragen
 8. Gratis bellen met andere Google Nest speakers
 9. Films en video’s afspelen
 10. Gebruik de Nest Hub als wekker

Google Nest camera’s of van derde?

google nest cam batterij

De nieuwe Google Nest Outdoor, deze is draadloos aan te sluiten.

Momenteel heeft nest drie verschillende camera’s, Cam Outdoor, Cam Indoor en Cam Floodlight. Met de verschillende camera’s kun je een compleet beveiligingssysteem creëren voor je huis. Het mooie van alle producten van het zelfde merk is dat ze ook allemaal met elkaar in contact staan en werken.

google nest cam

Google Nest Cam

De Google Nest Cam is een nieuwe beveiligingscamera van Google voor buiten. Dit model is zowel draadloos (Nest Cam Draadloos) of bedraad (Nest Cam bedraad) te gebruiken. Voordeel van de draadloze versie is dat deze vrij makkelijk te installeren is en je geen stroompunt nodig hebt. Wel dien je dan rekening te houden met een accu die leeg kan raken.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

google nest cam indoor

Nest Cam indoor

De Nest Cam indoor is bedoelt voor binnen en werkt op netstroom. Dit model kan onderscheid maken tussen dieren en mensen. Op de Google Nest Hub kun je live beelden bekijken van de camera.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

google nest cam floodlight

Google Nest Cam Floodlight

De Google Nest Cam Floodlight is eigenlijk een Nest Cam Outdoor met extra verlichting. Dit is handig wanneer je in het donker iets extra wilt verlichting. Wanneer de camera beweging detecteert zal de camera de lampen aanzetten en een opname starten.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Nest Aware abonnement

Het is wel belangrijk om te weten dat Google Nest camera’s ook werken met een abonnement, Nest Aware. Met Nest Aware kun je onder andere beelden opslaan in de cloud. Heb je geen Nest Aware abonnement dan kun je niet gebruik maken van alle functionaliteiten van je camera’s.

Een Nest Aware abonnement start vanaf € 5,- per maand. Wil je extra maandelijkse kosten, dan kun je ook kiezen voor een camera van derde. Het Eufy by Anker systeem wordt bijvoorbeeld geleverd met een basisstation waarop je intern beelden op kunt slaan. Ook kun je het systeem van Eufy koppelen met Google Home. Hieronder hebben we een lijstje met beveiligingscamera’s die gekoppeld kunnen worden met Google Home.

Deze camera’s kunnen gekoppeld worden met Google Home systeem:

 • Arlo
 • Eufy by Anker (populair en zonder abonnement)
 • Ezviz
 • Foscam
 • KlikAanKlikUit
 • Somfy
 • TP-Link
 • Yale

Hoewel de bovenstaande merken gekoppeld kunnen worden, is het niet altijd mogelijk om de beelden van de camera ook te bekijken op de Google Nest Hub. Wel kun je de camera’s meenemen in scenario’s en scenes. 

Google Nest installeren

Google Nest installeren is vrij makkelijk. Tegenwoordig kun je gewoon gebruik maken van de Google Home app, voorheen werd er gebruik gemaakt van de Nest app. Via de Google Home app kun je je producten aansluiten, bedienen en de status checken. De app is gratis te downloaden in de Apple App store of Google Play store en kan je gebruiken wanneer je ten minste één Nest-product in huis hebt en een werkende wifi-internetverbinding. Installatie van nieuwe producten gaat via de app, hier word je stap voor stap geholpen hoe je een product installeert. Hierbij heb je de keuze voor nieuwe apparaat van Google of van derde ‘werkt met Google’.

Waarmee kun je Google Nest koppelen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je ook andere apparaten koppelen met de apparaten van Google. Door apparaten met elkaar te koppelen kunnen ze als het ware met elkaar communiceren. Heb je bijvoorbeeld slimme verlichting en een slim slot, dan kun je dit zo instellen dat wanneer het slot geopend wordt bepaalde lampen in de gang aangaan. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van product groepen die te koppelen zijn met Nest.

Slimme lampen die je kunt koppelen met Google Nest

Er zijn een aantal merken van slimme verlichting die gekoppeld kunnen worden met Google Nest waardoor ze te besturen zijn met de Google Assistant spraakbediening. Een paar merken waarmee ze geconnect kunnen worden zijn:

 • LIFX
 • Philips Hue
 • Osram
 • EVE Connect

Google Assistant speakers

Naast dat Google Nest zelf smart speakers aanbiedt zijn er ook speakers van andere merken die worden ondersteund door Google Assistant spraakbediening. Hierdoor zijn deze smart speakers te koppelen met Google Nest producten. Een aantal voorbeelden van smart speakers merken met Google Assistant zijn:

 • Sonos (One, en Play lijn)
 • Harman Kardon (Citation lijn)
 • JBL (Link lijn)
 • Bose (Home)
 • LG (Thinq)
 • Nieuw: Acer Halo smart speaker

Slimme stekkers Google Home

Doordat Google Nest te besturen is met Google Assistant spraakbediening zijn de producten ook te koppelen met slimme stekkers die te bedienen zijn met Google Home. Je kan zo je slimme stekkers koppelen aan Google Home en met je spraak iets bijvoorbeeld aan of uit zetten. Enkele voorbeelden van merken die slimme stekkers aanbieden die gekoppeld kunnen worden zijn:

 • Philips Hue
 • KlikAanKlikUit
 • Fibaro
 • Gigaset
 • Woox

In een eerder artikel gingen deden wij uitgebreid onderzoek naar dé slimme stekker voor Google Home op dit moment.

Google Nest aanbiedingen

Google Nest producten zijn bij menig smart home webshops terug te vinden in de virtuele schappen. Hoewel Google Nest aanbiedingen in veel gevallen niet exclusief zijn bij specifieke webshops, komen we zo nu en dan wel mooie deals tegen die we graag met je willen delen. Hieronder vind je de actuele Google Nest aanbiedingen die nu gelden.

Tips voor korting op Google Nest apparaten

Wanneer je nieuwe smart home producten aanschaft, is het altijd slim om op zoek te gaan naar interessante smart home aanbiedingen. Zo kun je op vrij makkelijke wijze besparen. In het geval van Google Nest zijn er ook vaak mooie aanbiedingen waarmee je extra korting kunt krijgen op verschillende Google Nest apparaten. We zetten wat tips op een rij:

 • Ga op zoek naar bundelkorting: vaak kun je meerdere Google Nest apparaten (met name smart speakers en smart displays) in een pakketje kopen. Hiermee ben je per stuk minder kwijt dan wanneer je ze individueel aan zou schaffen.
 • Zoek naar combinatie aanbiedingen: wil jij een Google Nest Hub smart display? Dan kan het slim zijn om ook een kleine Google Nest Mini te overwegen. Vaak zijn er namelijk interessante combinatie aanbiedingen, waarbij je de producten samen veel voordeliger aanschaft.
 • Wacht op het juiste moment: er zijn een aantal momenten in het jaar dat je flink kunt toeslaan. Een goed voorbeeld is Black Friday. We hebben een speciale Google Nest Black Friday pagina ingericht voor deze periode. Naast Black Friday smart home deals kun je ook kijken naar aankondigingen; vaak zijn de oudere producten een week later stukken goedkoper.
 • Koop nooit gelijk Google Nest producten ná een lancering: om nog even bij een nieuwe product lancering te blijven; koop nooit gelijk enkele dagen na een aankondiging het product. We zien in heel veel (zeiden we al heel veel?) gevallen dat hetzelfde product een aantal weken na introductie stukken goedkoper is.

FAQ: veelgestelde vragen over Google Nest

Wat is Google Nest?

Google Nest is een merk wat onderdeel is van Google, wat zich richt op de verkoop van smart home producten om je huis slimmer te maken. Het merk is opgericht in 2010 en kwam na een overname in 2014 in handen van Google.

Welke producten zijn er allemaal van Google Nest?

Het gaat om verschillende smart home producten. Een greep uit het smart home assortiment: smart speakers, slimme deurbellen, smart displays, wifi routers en diverse slimme beveiligingsproducten.

Van welke voice assistant maakt Google Nest gebruik?

Op de Google Nest producten wordt ondersteuning geboden voor – hoe kan het ook anders – Google Assistant, de spraakassistent van Google zelf.

Hoe werkt Google Nest?

Google Nest producten werken met de Google Home app en Google Assistant spraakbediening. Wanneer je Google Nest producten in huis hebt, sluit je deze aan en installeer je de app. Als dit gelukt is kun je ze bedienen met spraak of via je je smartphone en ze opnemen in smart home scenario’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts