Google Nest in plaats van Google Home

Bram Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Google Nest is de nieuwe benaming voor de Google Home apparaten. Dit liet Google deze maand weten tijdens het jaarlijkse Google I/O. Maar wat zijn nu de grotere veranderingen in de naamgeving: zal alles gaan veranderen of wordt er simpel weg ‘Nest’ tussen geplakt? In deze blog zet ik alles op een rij rondom de nieuwe benaming Google Home Nest!

google nest in plaats van google home

Google ogen ter illustratie © Pixabay

Google Home wordt Google Nest

Zal je altijd zien: ben je niet helemaal gewend aan de naam Google Home, wordt deze weer veranderd. Google heeft aangekondigd dat zij alle Google Home apparaten onder het ‘Google Nest‘ label gaan hangen. Zo wordt Google Home Hub voortaan Google Nest Hub genoemd en kunnen we ervan uit gaan dat Google Home Mini de naam Google Nest Mini zal gaan dragen.

Waarom deze naamswijziging?

Zoals je wellicht weet is Nest een dochterbedrijf van Google. Nest Labs, zoals het bedrijf officieel heette, is in 2010 opgericht door Tony Fadell en Matt Rogers (voormalige Apple engineers). In 2011 introduceerde zij de Nest Learning Thermostat, een slimme thermostaat die sinds de dag vandaag het bekendste apparaat is van het merk. Al snel volgden de Nest Protect, een slimme rookmelder en diverse smart home beveiligingsproducten als de Nest Security Cam en de Nest Hello videodeurbel.

In januari 2014 kocht Google het bedrijf Nest voor, schrik niet, 3,2 miljard. Tot vorige maand bleven de producten van Nest gewoon onder dezelfde naam aangeboden worden, maar daar komt nu dus verandering in. Ook Google lanceerde zelf ook smart home apparaten, die allen onder de Google Home vlag gehangen werden. Nu komen deze dus samen te vallen, waarschijnlijk om de naamsbekendheid te versterken en te zorgen voor een overzichtelijk verhaal.

Google Nest speakers

De bekendste Google Home apparaten zijn natuurlijk de slimme speakers. De smart speaker van Google, de Google Home (nu nog) is de populairste slimme speaker in Nederland. Niet heel gek, want eind 2018 was dit de eerste smart speaker die Nederlands ondersteund was door de update van Google Assistant met de Nederlandse taal. Net voor de Kerst was dit natuurlijk hét cadeautje voor onder de boom!

De speakers van Google Home zullen met de aankondiging van naamswijziging natuurlijk ook anders gaan heten. Ook het smart display, Google Home Hub wordt bij diverse webshops al aangeboden als Google Nest Hub.

Google Nest Mini: het is even wennen

Eerlijk is eerlijk: ik moest even wennen, maar nu vind ik het niet zo heel gek meer klinken. Een Google Nest mini speaker zal trouwens gewoon dezelfde slimme speaker blijven als deze nu is. Het gaat puur om een naamswijziging!

Nest apparaten krijgen ‘natuurlijk’ de Google stempel

Niet alleen bij de smart home producten van Google is de naamswijziging zichtbaar. Op dit moment zijn veel Nest apparaten bij webshops (en bij Google zelf) al gelabeld met de toevoeging ‘Google’. Je krijgt dus de volgende benamingen:

  • Google Nest Learning Thermostat
  • Google Nest Hello videodeurbel
  • Google Nest Cam IQ
  • Google Nest Secure Alarm System

Wat vind jij van deze naamswijziging?

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *