Ga voor een slimme kerst met tink

slim kersthuis

De feestdagen naderen snel, een tijd van gezelligheid met fonkelende lichtjes en heerlijk eten. Om het iedereen gemakkelijker te maken, zijn slimme apparaten een uitkomst. We geven je vijf handige suggesties om je huis deze kerstperiode slimmer te maken. Deze tips helpen je niet alleen om moeite te besparen, zoals door een slimme verlichtingsopstelling, maar kunnen ook de stroomkosten drukken.

Voor elke tip leggen we uit hoe je dit kunt realiseren. We bespreken welke producten ideaal zijn en waar je deze kunt vinden, zoals in webshops als tink. Tijdens de feestdagen kun je vaak deze slimme apparaten tegen zeer aantrekkelijke prijzen aanschaffen.

#1 Zet timers op je verlichting en maak scenes aan

Het kloppende hart van je kerstdecoratie is ongetwijfeld de verlichting, en hier komt slimme verlichting goed van pas. Met slimme verlichting kun je de lampen zo instellen dat ze op vooraf bepaalde tijden automatisch aan- en uitgaan. Zo kun je bijvoorbeeld de verlichting laten inschakelen zodra het buiten donker wordt. Dit is handig omdat je dan niet alles zelf hoeft aan te zetten. Bovendien kun je de verlichting zo instellen dat deze automatisch uitgaat, bijvoorbeeld als je naar bed gaat, waardoor de lichten niet onnodig aan blijven.

Slimme verlichting biedt ook de mogelijkheid om sfeervolle scènes te creëren. Je kunt de lampen instellen op een specifieke scène die de gewenste sfeer oproept. Neem bijvoorbeeld een scène zoals “gezellig dineren”. Met deze instelling kun je de lampen een warme gloed geven en tegelijkertijd je slimme speaker koppelen aan een bepaalde afspeellijst. Zo creëer je in een handomdraai de perfecte ambiance voor je avond.

Voor je huidige lampen kun je een slimme stekker gebruiken

Als je al lampen hebt, hoeft je niet alles nieuw te kopen om een slim systeem op te zetten. Voor de verlichting die je bijvoorbeeld al in je kerstboom hebt, kun je eenvoudig een slimme stekker gebruiken. Hiermee kun je de lampen niet alleen op een timer zetten of op afstand bedienen, maar vaak kun je deze slimme stekkers ook integreren met systemen zoals Philips Hue, zodat alles naadloos samenwerkt.

Als de slimme stekker compatibel is met Google Home, kun je zelfs de kerstboomverlichting met spraakcommando’s bedienen. Zeg simpelweg “Hey Google, zet de kerstboom aan” en voilà, je kerstboom licht op.

ikea slimme stekker
De slimme stekker van IKEA TRADFRI © IKEA

#2 Comfort en warmte met geautomatiseerde klimaatbeheersing

Tijdens de kerstdagen zijn comfort en warmte essentieel, en een slimme thermostaat met thermostaatknoppen is ideaal om dit te bereiken. Met zo’n systeem kun je de verwarming in elke kamer automatisch regelen volgens jouw voorkeuren.

Een dergelijk systeem zorgt er ook voor dat je thuiskomt in een heerlijk verwarmd huis. Het tado-systeem, bijvoorbeeld, maakt gebruik van radiatorknoppen die elke kamer afzonderlijk kunnen verwarmen. Bovendien heeft dit systeem een handige geofencing-functie, die de verwarming automatisch aan- of uitzet op basis van je locatie. Zo geniet je van een warm welkom thuis zonder energie te verspillen.

tado slimme verwarming
Benieuwd hoe het systeem van tado werkt? Lees hier onze tado review.

#3 Veiligheid eerst met slimme beveiligingssysteem

Veiligheid is zeker belangrijk tijdens de donkere kerstdagen, vooral als je niet thuis bent. Rond Kerstmis proberen inbrekers vaak hun slag te slaan, omdat ze denken dat veel mensen weg zijn. Een slim beveiligingssysteem kan hierbij helpen. Met zo’n systeem kun je je huis in de gaten houden, zelfs als je er niet bent. Bovendien schrikken camera’s en andere zichtbare beveiligingsapparatuur inbrekers vaak af.

Slimme verlichting is ook een goed idee. Je kunt deze op afstand aanzetten of met timers werken als je weg bent. Licht in huis kan inbrekers laten denken dat er iemand thuis is, wat ook afschrikkend werkt. Dit zijn slimme manieren om je huis veilig en beveiligd te houden tijdens de feestdagen.

#4 Kies voor slimme keukenapparaten

Eten speelt een cruciale rol tijdens Kerstmis, en als jij dit jaar de chef bent, kunnen de slimme functies van keukenapparaten je aanzienlijk helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld slimme ovens waarbij je de temperatuur op afstand kunt regelen en de oven alvast kunt voorverwarmen. Daarnaast bieden deze apparaten nog veel meer handige functies.

Een van mijn favorieten is de oven met een kerntemperatuurmeter. Met deze functie kun je de gewenste kerntemperatuur instellen die nodig is voor bijvoorbeeld het vlees. Op je telefoon kun je de huidige temperatuur in de gaten houden, maar je ontvangt ook een notificatie wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt en het gerecht klaar is. Zo kun je je perfect voorbereiden op een heerlijke kerstmaaltijd.

  #5 Entertainment met spraakgestuurde assistenten

  Eufy HomeKit
  De Apple HomePod Mini, de smart speaker van Apple.

  Maak Kerstmis extra leuk met apparaten zoals Google Home die je met je stem kan besturen. Met je stem zet je kerstmuziek aan, maak je het licht zachter voor een film, of luister je naar leuke verhalen. Je kan ook vragen stellen of spelletjes spelen met Google Home.

  Bij tink vind je al deze slimme apparaten en meer, vaak met aantrekkelijke kortingen en bundelaanbiedingen. Ga voor een slimme kerst dit jaar en laat tink je helpen om een magisch, comfortabel en veilig huis te creëren. Bezoek tink voor de beste deals en laat de technologie de magie van kerst tot leven brengen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Related Posts
  smart+ switch osram

  Smart+ Switch van Osram

  ▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay Onlangs las ik over een interessante slimme schakelaar: de Smart+ Switch. Deze Smart+ Switch…
  Lees meer
  eufy slim slot

  Eufy Smart Lock

  Eufy verkoopt ook slimme deursloten, zo zijn er momenteel al drie verschillende modellen. Helaas zijn ze nog niet officieel in Nederland geïntroduceerd.
  Lees meer