tado° – Slimme verwarming

Met tado kun je de verwarming in je huis volledig automatiseren. Voorkom dat je verwarming onnodig aanstaat en kom altijd in een warm huis binnen!
tado slimme verwarming
Benieuwd hoe het systeem van tado werkt? Lees hier onze tado review.

tado° is een bekend merk dat slimme thermostaten en radiatorknoppen maakt. Deze producten stellen je in staat om het binnenklimaat in je huis volledig te automatiseren. Hiermee kun je niet alleen het systeem bedienen met spraak, maar ook de temperatuur perfect afstellen met vooraf ingestelde timers. Het is zelfs mogelijk om dit syteem af te stemmen op basis van jouw locatie, zo kom je altijd thuis in een warm huis en verwarm je het huis niet onnodig wanneer je niet thuis bent. Op deze pagina lees je alles over tado°, de mogelijkheden ervan en hoe je bepaalde koppelingen kunt maken.

Belangrijke informatie over tado°:

De mogelijkheden met tado°

Met tado° kun je het binnenklimaat in je huis volledig automatiseren. Dit doe je door middel van een slimme thermostaat en radiatorknoppen. Je kunt in elke kamer een thermostaatknop ophangen die de temperatuur en luchtvochtigheid meet. In de app kun je vervolgens de gewenste temperatuur instellen, waarna de verwarming automatisch geregeld wordt. Hierdoor kun je per kamer individueel de gewenste temperatuur regelen, wat energie bespaart en comfort verhoogt. Zie hieronder een voorbeeld hoe dit er in de app uit ziet:

hoe werkt tado

Een voordeel van zo’n slim systeem is dat je niet elke kamer verwarmt. Normaal verwarm je automatisch de kamer waar de thermostaat hangt, vaak is dit de woonkamer. Wanneer je dan een andere kamer (kantoor) verwarmt wilt hebben, zal deze de woonkamer verwarmen en het kantoor. Zonde wanneer je niet in de woonkamer aanwezig hoeft te zijn. Met het systeem van tado° kun je voorkomen dat je onnodig een kamer verwarmt en daardoor kun je besparen op je energierekening!

Overige slimme functies van tado°:

 • Je kunt elke kamer verwarmen op de juiste temperatuur: de radiatorknoppen van tado° meten de temperatuur in de ruimte en vergelijken dit met de gewenste temperatuur. Is de gewenste temperatuur bereikt dan draaien de knoppen de thermostaat automatisch dicht.
 • Inzichtelijk wat temperatuur in verschillende kamer is: in de app van tado° zie je in één overzicht welke temperatuur verschillende kamers hebben.
 • Meet ook de luchtkwaliteit: de knoppen meten ook de luchtkwaliteit en in de app krijg je ook feedback hoe je dit eventueel kunt verbeteren.
 • Volledig automatiseren: je kunt de verwarming volledig automatiseren, hierdoor heb je altijd de gewenste temperatuur. Ook voorkom je dat de verwarming onnodig verwarmd wordt. In de app kun je via tijdschema’s de verwarming personaliseren.
 • Geofencing: met geofencing reageert de verwarming automatische op basis van jouw locatie. Zo kom je altijd in een verwarmd huis thuis en voorkom je dat de thermostaat aanstaat wanneer er niemand in huis is.
 • Openraam detectie: met deze functie voorkom je dat een radiator verwarmt terwijl er een raam open staat.

De producten van tado° die je kunt gebruiken

Voor een geautomatiseerd verwarming systeem in huis heb je een slimme tado° thermostaat nodig. Deze regelt je cv-ketel en zorgt voor de gewenste temperatuur. Daarnaast biedt tado° slimme radiatorknoppen voor individuele verwarming van kamers. Bekijk hieronder welke producten van tado° beschikbaar zijn.

tado slimme thermostaat

tado° slimme thermostaat

Maak je verwarming slim met de tado° thermostaat. Automatiseer en bedien op een slimme manier voor besparing op energie en altijd een comfortabel binnenklimaat.

beste slimme radiatorknop

Slimme radiatorknoppen tado°

Bedien elke radiator in huis op een slimme manier met tado° radiatorknoppen. Stel per kamer de gewenste temperatuur in en laat de knop de thermostaat aansturen door de temperatuur te meten.

Slimme aircobediening ook mogelijk

Voor een optimaal binnenklimaat (ook in de zomer), biedt tado° een slimme aircomodule. Dit werkt ook voor verwarming die verwarmt met warme lucht. Met deze module kun je de airco op afstand met je smartphone bedienen of je kunt het apparaat volledig automatiseren. Deze aircomodule is met bijna elke airco of warmte pomp met afstandsbediening en instellingen op een scherm te gebruiken.

slimme aircobediening

tado° Slimme Aircobediening

Maak je airco slim met deze aircomodule van tado°. Bedien bijna elke airco met je smartphone en zet het apparaat al aan voordat je thuis bent. Geniet van een comfortabel koel huis bij thuiskomst.

Koppelingen: tado° Google Home (Nest)

Het systeem van tado° is ook perfect te integreren met verschillende smart home systemen, zo is tado° onder andere compatibel met Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit. De thermostaat kun je dus met spraak bedienen, maar ook meenemen in het maken van scenario’s.

Met scenario’s kun je interne acties tussen apparaten instellen. Bijvoorbeeld, als je thuiskomt, kun je “He Google, ik ben thuis” zeggen en Google zet verlichting, muziek en verwarming aan op de gewenste instellingen. Hierdoor reageren de apparaten op elkaar en creëer je een comfortabel en slim huis.

Om tado° met Google Home of HomeKit te koppelen, dien je beide apps en apparaten succesvol geïnstalleerd te hebben, vervolgens kun je met onderstaande stappenplan de koppeling maken:

Zo koppel je tado° met Google Home

 1. Open de Google Home app.
 2. Tik linksboven op het plusje, tik op “Apparaat instellen” en tik vervolgens op “Werkt met Google”.
 3. Type tado° in de zoekbalk en klik tado° aan.
 4. Geef toestemming dat Google toegang krijgt tot je tado° account.
 5. Gekoppelde tado° apparaten komen nu in het overzicht te staan van je Google Home app.
tado google home koppelen
De stappen om tado met Google Home te koppelen.

Zo maak je de tado° homekit koppeling

 • Open Woning-app van HomeKit.
 • Klik rechtsboven op het plusje en klik op Nieuw accessoire.
 • Scan vervolgens de Qr-code van het tado° product, deze vind je verpakking van je tado° producten.

Spraakcommands voor tado° thermostaat

Een leuke optie is dat je de thermostaat ook met spraak kunt bedienen. tado° is te koppelen met de volgende spraakassistenten: Amazon Alexa, Siri (HomeKit) of Google Assistant. Activeer de spraakassistent en geef vervolgens de commando, hieronder vindt enkele voorbeelden:

 • He Siri, zet de verwarming volledig uit
 • He Google, zet de verwarming in de badkamer aan
 • He Google, zet de verwarming twee graden hoger

Geen thermostaat maar stadsverwarming?

Ook wanneer je stadsverwarming hebt, is tado° een perfecte oplossing. Je hoeft alleen de tado° bridge en radiatorknoppen te kopen. De bridge zorgt dat de radiatorknoppen verbonden zijn met wifi, zodat je ze met je smartphone kunt besturen. De knoppen worden op de radiatoren bevestigd en regelen de verwarming naar de gewenste temperatuur. Zo creëer je een comfortabel huis, ook wanneer je huis stadsverwarming heeft of verwarmt wordt met een warmtepomp.

tado stadsverwarming

Ook ideaal voor stadsverwarming

tado° is ook te gebruiken wanneer je thuis stadsverwarming hebt. Je hoeft hiervoor alleen de tado° bridge en één of meerdere knoppen te gebruiken.

Advies: tado° zoneklep met vloerverwarming (zoneregeling)

Met tado° kun je elke kamer apart verwarmen. Je kunt aangeven hoe warm het in elke kamer moet zijn en het systeem zorgt voor automatische regulering. Zelfs met vloerverwarming kun je tado° gebruiken, wel is het belangrijk dat je vloerverwarming beschikt over een zoneklep. Hierdoor kun je de toevoer van verwarming naar de vloer afsluiten, waardoor je niet onnodig verwarmt en energie bespaart.

Je voorkomt hiermee dat je vloerverwarming onnodig verwarmt. Als je bijvoorbeeld in een andere kamer werkt en alleen de verwarming in die kamer wilt aanzetten, kun je dit instellen via de app. Hierdoor wordt het huis alleen op temperatuur gebracht waar nodig en bespaar je energie. Dit voorkomt ook dat de verwarming aanslaat in kamers die al op temperatuur zijn of dat bepaalde kamers niet meer verwarmen omdat de hoofdthermostaat al de gewenste temperatuur bereikt heeft.

tado° abonnement: tado° Auto Assist

tado abonnement auto assist
De verschillende functies van tado° Auto Assist

Voor het optimaal benutten van tado° is het tado° Auto Assist abonnement nodig. Dit abonnement biedt extra functies, zoals geofencing, open raam detectie, Care & Protect en Energy IQ, die automatisch worden verwerkt in het systeem. De tado° thermostaat werkt zonder het abonnement ook met de meeste functies nog steeds, maar sommige functies zoals open raam detectie geven dan alleen een melding en niet automatisch actie. Hieronder leggen we de verschillende functies uit:

 • Geofencing: met de geofencing functie weet de thermostaat of je wel of niet thuis bent. Als je niet thuis bent, wordt er geen energie verbruikt en wanneer je terugkeert, zorgt de thermostaat dat je in een verwarmd huis thuiskomt.
 • Openraam detectie: de openraamdetectie van de thermostaatknoppen registreert als een raam open staat en stopt automatisch met verwarmen. Hierdoor voorkom je onnodige verwarming van de kamer of extra verwarming wanneer een raam open is.
 • Care & Protect: dit is een extra functie die helpt om storingen te voorkomen. Wanneer er iets vreemds gebeurt of niet werkt met je verwarming krijg je hierover een melding.
 • Energy IQ: Energy IQ geeft een uitgebreide analyse van het energieverbruik en kosten. Het vergelijkt maandelijks, waardoor je het verbruik kunt monitoren. Ook krijg zijn er handige tips waardoor je zelf makkelijk kunt besparen. Met deze functie wordt inzichtelijk wat het verbruik per maand is.

FAQ: Veelgestelde vragen over tado°

Heb je nog vragen of is iets niet duidelijk dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over tado°:

Kan tado° op elke cv-ketel?

tado° werkt met de meeste moderne CV-ketels die de afgelopen jaren zijn geproduceerd. Het is belangrijk om te controleren of jouw CV-ketel compatibel is voordat je een slimme thermostaat aanschaft. tado° biedt een compatibiliteitscheck op hun website waar je jouw CV-ketel en type kunt opgeven en bekijken of deze compatible is met de slimme thermostaat.

Bespaar je op je energiekosten met tado°?

Ja, door het automatiseren en slimme beheer van de verwarming met tado° is het mogelijk om energie te besparen. tado° stuurt de verwarming aan op basis van gebruikersgedrag, zoals wanneer je naar huis komt of wanneer je vertrekt, en past de temperatuur daar op aan. Ook heeft tado° functies zoals geofencing waarmee de verwarming uitgeschakeld wordt als er niemand thuis is. Hierdoor wordt er minder energie verspild en bespaar je op je energierekening.

Hoeveel tado° radiatorknoppen nodig?

Dit hangt af van de radiatoren in je huis, zo kun je al starten met slechts één knop. Ook hoef je niet elke radiator te voorzien van een slimme radiatorknop. Aan één tado° bridge kun je maximaal 25 verwarmingsapparaten koppelen en maximaal 7 apparaten per kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Siri uitzetten

Siri uitzetten

Siri kan een handige functie zijn, maar het kan ook irritant zijn wanneer het onbedoeld wordt geactiveerd op momenten dat je het niet nodig hebt. Als je wilt weten hoe je Siri kunt uitzetten, volgen hier de stappen om dit te doen.
Lees meer