Home » Smart home reviews » Yale Smart Home alarm kit review

Yale Smart Home alarm kit review

Door Bram | Review datum: 5 augustus 2019

yale smart home alarm kit

Vandaag hebben we een interessante review op de planning staan. Namelijk een Yale Smart Home alarm kit review. Deze Smart Home kit moet ervoor zorgen dat mijn huis makkelijk en goed beveiligd is. Voor deze review heb ik deze kit dan ook compleet uitgetest. Bekijk hieronder de inhoudt van deze review:

Benieuwd hoe ik dit pakket ervaren heb en of ik dit echt thuis vind horen in een smart home? Lees dan direct mijn conclusie over dit smart home kit van Yale.

Yale Smart Home Alarmsysteem Camera KitYale Smart Home Alarmsysteem Camera Kit

Een compleet alarmsysteem van Yale. Dit pakket wordt geleverd met smart hub, slim beveiligingscamera, bewegingssensor, 2x raam/deurcontact en een bedieningspaneel.

Wat is Yale Smart Living?

Allereerst is het belangrijk om te kijken welk bedrijf achter dit smart home pakket zit. Het bedrijf dat deze beveiligingspakket aanbiedt is Yale. De geschiedenis van Yale gaat terug in 1840, waar Linys Yale Sr. begon met het ontwerpen en produceren van innovatieve en kwalitatieve hoogstaande sloten. In 2000 werd Yale gekocht door ASSA ABLOY groep gekocht.

Nog steeds richt Yale zicht op innovatieve en kwalitatieve sloten en heeft het inmiddels haar productportfolio uitgebreid naar verschillende producten die je huis veiliger kunnen maken. Momenteel heeft Yale ook diverse zogeheten “Smart Living” producten die speciaal ontworpen zijn om jou het leven makkelijker en veiliger te maken. Denk hierbij aan complete alarmsystemen, slimme deursloten, digitale deurspionnen en Wifi camera’s.

Unboxing alarm kit van Yale

Voordat we dieper ingaan op hoe het systeem van Yale werkt is het belangrijk om een beeld te krijgen van wat er in de doos van Yale zit. Hieronder hebben we een foto van de complete inhoudt van het Yale Smart Home alarm kit. Onder de foto vind je een beschrijving van de inhoudt.

yale smart home alarm kit review

Inhoud Yale Smart Home kit:

Bekijk de producten die in het Yale Smart Home kit zitten. Per product staat een korte beschrijving wat de werking van het product is en wat je er mee kunt. Ook kunnen er nog andere producten gebruikt worden als toevoeging aan dit pakket, deze staan beschreven onder het kopje “toevoeging aan Yale Smart Home kit”.

Yale Smart Hub

Deze Smart Hub is het basisstation van het alarmsysteem. Je koppelt de hub aan met je internetverbinding en daarna koppel je overige Yale accessoires aan de hub. Dit zorgt ervoor dat alles in contact met elkaar staat en je producten met elkaar kunt koppelen. De smart hub heeft een ingebouwde sirene die een geluid kan produceren van 94 dB. Aan een hub kunnen 40 Yale Smart living producten toegevoegd worden.

yale slimme camera

Smart beveiligingscamera

Deze slimme beveiligingscamera van Yale heeft een bewegingssensor, wanneer de camera beweging detecteert worden er direct foto’s gemaakt. Daarnaast krijg je middels een pushmelding op je telefoon bericht dat er beweging gedetecteerd is.

yale smart camera

Bewegingssensor

Ook wordt er bij dit smart home pakket van Yale een draadloze bewegingssensor geleverd. Middels een infraroodsensor detecteert dit apparaatje beweging, wanneer het alarm geactiveerd is zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. De bewegingssensor is diervriendelijk dus huisdieren tot 27 kg kunnen gewoon vrij bewegen zonder dat het alarm afgaat.

yale raam deurcontacten

Raam- of deurcontacten

In het pakket zitten ook twee raam- of deurcontacten. Deze contacten zijn eenvoudig te plaatsten op deuren of ramen. Mocht een deur of raam dan open gaan wanneer het alarm geactiveerd is, krijg je een melding op je smartphone en gaat het alarm af. Ook bij het forceren van het sensoren zal je een melding krijgen. Verder zijn deze contacten ook handig om te zien welke ramen en deuren er nog open staan.

yale bedieningspaneel

Bedieningspaneel

Het laatste product in van dit beveiligingspakket is een Yale bedieningspaneel. Met dit paneel activeer of deactiveer je het alarm met een zelf bedachte beveiligingscode. In totaal kun je 10 personen met ieder een eigen unieke code toegang geven tot je huis, hierdoor zie je altijd wie en wanneer het alarm deactiveert.

Hoe werkt dit systeem van Yale?

Dit systeem werkt eigenlijk heel eenvoudig. Allereerst is het handig om voor je zelf in kaart te brengen hoe je het huis beveiligd wil hebben. Dit kun je doen door een plattegrond van je huis te tekenen en daarbij in kaart te brengen waar toegangen tot je huis zitten, zowel deuren als ramen. Breng dan op een logische wijze in kaart waar je de beveiligingsproducten wilt hangen, zo kun je bijvoorbeeld door een camera in een verre hoek te hangen meerdere ramen en deuren in beeld krijgen.

Nadat je in kaart gebracht hebt waar je de producten komen te hangen kun je de producten installeren. Allereerst dien je daarvoor de Yale Smart Living app te downloaden en een account aan te maken. Heb je een succesvol een account aangemaakt, koppel dan de smart hub met internet.

Het mooie van dit systeem van Yale is dat alle accessoires al voorgeprogrammeerd zijn. Na het installeren van de hub zul je zien dat de overige accessoires ook direct gekoppeld zijn. Nu dien je alleen nog de producten te activeren en te plaatsten. Ook is het hierbij weer heel handig dat alle Yale accessoires draadloos gemonteerd kunnen worden.

Na het installeren van alle producten van deze smart home kit is je huis compleet beveiligd. Wanneer je van huis gaat activeer je het alarm door je persoonlijke code in te voeren. Is er dan beweging in huis of wordt er een raam of deur geforceerd dan zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone.

Toevoeging aan Yale Smart Home kit

Naast de bovenstaande producten zijn Yale accessoires los te verkrijgen of kun je andere accessoires toevoegen. Hieronder hebben we de specificaties van deze producten in een tabel gezet om een duidelijk overzicht te krijgen.

Yale Smart Home accessoiresWerkingPrijs per stuk
Yale deur- /raamcontactMelding wanneer deuren of ramen open gaan of worden geforceerd€ 24,99
Yale afstandsbediening Makkelijk aan of uitzetten van het alarm€ 24,99
Yale paniekknop Voor het direct activeren van het alarm€ 15,49
Yale rookmelderMelding bij rookontwikkeling in huis€ 58,53
Yale stekkerschakelaar Voor het op afstand bedienen van apparaten€ 28,99

Mijn conclusie: toevoeging in een slim huis?

Na deze Yale Smart Home alarm kit review kan ik een oordeel geven over dit pakket. Over de werking en de installatie van dit alarmsysteem ben ik zeer te spreken. Helemaal omdat de accessoires al voorgeprogrammeerd is, is het alarmsysteem binnen no time actief. Dan rest alleen nog het plaatsten van de producten op de juiste plaatst. Ook dit is vrij makkelijk te doen, doordat de producten allemaal draadloos te gebruiken zijn heb je geen last van snoeren of aansluitingen.

Wel wordt er bij dit pakket een slimme camera geleverd die foto’s maakt en geen bewegende beelden. Wil je echt bewegende beelden opnemen of live mee kijken in je huis dan dien je wel een andere camera aan te schaffen.

Verder vind ik de werking van de producten zeer gebruiksvriendelijk. Dit heeft ook te maken met de Yale Smart Living app. Via de app kun je eenvoudig producten toevoegen en bedienen. Het systeem werkt met 868MHz-technologie en ZigBee protocol, hierdoor kun je ook leuke koppelingen maken met soortgelijke smart home producten.

Yale Smart Home alarm kit review

€ 415.-
8

Mogelijkheden

8.0/10

Design

9.0/10

Ondersteuning

8.0/10

Prijs

7.0/10

Voordelen

  • Eenvoudige installatie
  • Veel mogelijkheden
  • Snel geïnstalleerd
  • Mooi design

Nadelen

  • Prijzig
The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)