Wanneer moet je +31 voor een telefoonnummer zetten?

Je zet met name in het buitenland +31 voor een telefoonnummer als je naar Nederland wil bellen.
wanneer +31 voor telefoonnummer
© Canva

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: +31 voor een telefoonnummer. Het ging dan om Nederlandse telefoonnummers. Je kunt eigenlijk altijd +31 voor een nummer zetten. Maar wanneer moet je +31 voor een telefoonnummer zetten om degenen te kunnen bereiken?

+31 voor een telefoonnummer zetten

Je gebruikt met name +31 voor een telefoonnnummer als je vanuit het buitenland naar een Nederlands telefoonnummer wil bellen. Je kunt in plaats van +31 ook 0031 gebruiken. Hierbij geldt dat 00 aangeeft dat je naar een ander land willen bellen – Nederland in dit geval – en 31 om aan te geven dat je naar Nederland wil bellen, gezien dit de landcode is bij telefoonnummers.

We zetten een aantal situaties op een rij waarbij +31 voor een telefoonnummer zetten noodzakelijk is:

  • Wanneer je vanuit het buitenland naar Nederland wil bellen
  • Wanneer je met een buitelands toestel naar een Nederlands toestel wil bellen

Extra tips voor het gebruik van +31 bij telefoonnummers

Wanneer je vaker afreist naar het buitenland, kan het slim zijn om al je nummers om te zetten naar +31 nummers. Hiermee voorkom je dat je iemand niet kan bereiken als je deze wil bellen vanaf je contactenlijst. Met +31 voor een telefoonnummer kun je uiteraard ook gewoon in Nederland nog steeds degene bellen die je wil bellen.

Oja, laten we gelijk maar een gerucht uit de wereld helpen: het doet niets qua kosten. De een beweert dat het gebruik van +31 voor een telefoonnummer zetten kan resulteren in hogere telefoonkosten, maar dat is dus niet waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts