Sonos Outdoor: dit wil je weten over Sonos voor buiten

▲ Sonos Outdoor © Sonos

Met Sonos Outdoor zorg je ervoor dat je ook buiten kunt genieten van hetzelfde speakersysteem als binnen. Mocht je dus al flink geïnvesteerd hebben in Sonos en wil je liever hetzelfde systeem voor in de tuin of op het balkon? Dan kan dat dus gewoon.

Je bedient die speakers gewoon vanuit dezelfde Sonos-app die je al kent en gebruikt en hoeft dus nergens aan te wennen. Er zijn echter wel dingen waar je even rekening mee moet houden. Heb je dus een Sonos voor buiten op het oog, lees dan eerst wat daarvoor de voorwaarden zijn en waar je verder aan moet voldoen.

Sonos voor buiten: de basis

De Sonos Outdoor is een speaker voor buiten. Het maakt niet uit of je hem op je balkon of in de tuin wil plaatsen. Je zou hem zelfs op een grote boot kunnen gebruiken. Het is echter geen draagbare speaker zoals de Sonos Roam of Move. Dit is namelijk een pure luidspreker zonder een eigen versterker aan boord.

Je moet de Sonos Outdoor middels luidsprekerkabels koppelen aan een aparte versterker, bij voorkeur, aldus Sonos, natuurlijk met de Sonos Amp. De Sonos Amp beschikt over genoeg vermogen om de Sonos Outdoor helemaal tot recht te laten komen. De buitenspeaker is alleen verkrijgbaar in de kleur wit. Dat is misschien niet zo handig voor iets dat buitenstaat, maar we doen het ermee.

De Sonos voor buiten wordt geleverd met een ophangsysteem en is robuust en weersbestendig (maar beschikt helaas niet over een officieel ip-certificaat. Je kunt hem zowel horizontaal als verticaal neerzetten, mocht je geen gebruikmaken van het ophangsysteem.


Sonos Outdoor © Sonos

Buiten speaker Sonos: specificaties

De belangrijkste specificaties van de Sonos Outdoor zijn:

  • Gewicht: 3,5 kg
  • Woofer: 6,5”-membraan van polypropyleen/grafiet
  • Afmetingen: 30,8 x 19,1 x 17,4 cm
  • Tweeter: Ferrofluid-gekoelde 1”-PPS-dome (polyurethaan/polyester)
  • Formaat tweeter: 1″
  • Formaat woofer: 6.5″
  • Vermogen versterker: 5-100 W
  • Gevoeligheid/impendantie: 90 dB/6-8 ohms
  • Type speakerkabel: 16AWG-kabel

Verder is het goed om te weten dat je tot drie sets Sonos Architectural-speakers kunt koppelen aan de Sonos Amp. Heb je dus meerdere sets, dan heb je een extra Amp nodig. Je kunt ook gewoon een eigen versterker gebruiken, mocht je dat prettiger vinden. Maar alleen met de Sonos Amp krijg je toegang tot Trueplay tuning-mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts