Slimme kluis Yale review – dit kun je ermee

slimme kluis Yale

De slimme kluis van Yale is sinds kort op de markt! Reden genoeg om dit nieuwste apparaat van Yale zelf eens uit te testen. In deze review lees je wat in mijn ogen de voordelen zijn van zo’n slimme kluis (t.o.v. een “normale” kluis), hoe de installatie te werk gaat én hoe je hem op afstand kunt bedienen. Tot slot vertel ik je mijn oordeel over de slimme kluis en of hij een plekje in huis heeft weten te veroveren.

Wat kun je met de Yale Smart Safe?

Wanneer je je waardevolle spullen in huis veilig wilt stellen, is het sterk aan te raden om een kluis in huis te halen. Dit zorgt er niet alleen voor wat meer privacy, maar ook dat inbrekers er niet gemakkelijk met je spullen vandoor gaan. Wel zo’n prettig idee. Naast deze standaardfuncties, biedt de slimme kluis een aantal erg interessante mogelijkheden. Dit zijn ze:

 • Je kunt hem op meerdere manieren openen: De slimme kluis van Yale is op drie manieren te openen, namelijk met de sleutel, met een ingestelde code of met de app. Zo weet je zeker dat je ook zonder wifi en batterijen nog de kluis binnenkomt.
 • Je kunt verschillende pincodes toewijzen: Een van de grootste voordelen is het toewijzen van verschillende (tijdelijke) pincodes. Door deze functie via je app te benutten, geef je je gasten eenvoudig toegang en weet je precies wie er in de kluis kan.
 • Je bent overal op de hoogte van de status: Wanneer je de slimme kluis aan je telefoon gelinkt hebt, zul je altijd op de hoogte zijn van de staat van je kluis. Of de kluis nu wordt geopend of dat de batterijen bijna leeg zijn, door een notificatie weet je het direct.

Een hoop voordelen dus, met de gemene deler dat alles op afstand te doen is. Zowel het openen, het wijzigen van codes of het monitoren van de Yale Smart Safe kan namelijk allemaal via je telefoon. Het enige dat je fysiek moet doen, is je spullen er instoppen/uithalen. Maar weet wel: voor sommige functies heb je ook de Yale Connect nodig.

Hoe installeer je de slimme kluis van Yale

Het installeren van slimme apparatuur lijkt soms best een opgave, gezien het installeren van sommige smart home apparaten nu eenmaal wat complexer is dan bij traditionele apparaten. Bij de slimme kluis van Yale is dit gelukkig zeker niet het geval! Door de handige app van Yale is je Smart Safe in de volgende stappen zo geïnstalleerd:

 1. Open de kluis met de sleutel
 2. Plaats de batterijen in de deur – geen oplaadbare batterijen!
 3. Download de ‘Yale Access’ app en log in (of maak account)
 4. Kies “Een nieuw apparaat instellen”
 5. Scan de QR-code aan de binnenkant van de kluisdeur
 6. Zorg dat je telefoon vlak naast de kluis is en volg de stappen in de app
 7. De Kluis is geïnstalleerd!

Een toegangscode instellen

Wanneer je de Smart Safe eenmaal geïnstalleerd hebt, kun je een toegangscode instellen waarmee de kluis geopend kan worden. Er kunnen verschillende eigenaren en gasten toegevoegd worden aan de app, die alleen een eigen code kunnen verkrijgen. Zo stel je je toegangscode in:

 1. Zorg dat je in de buurt bent van de kluis
 2. Open de Yale Access app
 3. Klik op het gastenlijst-icoon onderin
 4. Nodig desgewenst een gast uit via ‘uitnodigen’
 5. Kies de naam van wie je de code in wilt stellen
 6. Ga naar ‘toegangscode’ en druk op ‘toegangscode beheren’
 7. Kies een persoonlijke code en druk op ‘opslaan
 8. Je toegangscode is ingesteld!

Eenmaal ingesteld, is de code opgeslagen in de kluis zelf. Je kunt dan dus altijd de code gebruiken, ook als je telefoon er niet mee in verbinding is.

yale safe instellen
yale safe instellen

De slimme kluis op afstand bedienen

Wanneer je de Yale Access app opent, zie je gelijk dat er een hoop functies en instellingen die op je Yale Smart Safe toepasbaar zijn. Ben je in de buurt van je kluis, dan kun je vele functies eenvoudig zonder extra apparatuur al benutten. Toch is er nog meer mogelijk via wifi en de Yale Connect, dit zijn de verschillen:

 1. De kluis bedienen zonder Yale Connect: Wanneer je de Smart Safe zonder Yale Connect installeert, kun je alsnog eenvoudig via je mobiel je kluis openen, mensen toevoegen én codes toekennen/veranderen. Zaak is hierbij wel dat je altijd in de buurt bent van de kluis.
 2. De kluis bedienen met Yale Connect: Wanneer je wél gebruik maakt van Yale Connect, maakt de kluis niet meer direct, maar via wifi verbinding met de Access app. Het gevolg hiervan is dat je dan ook buitenshuis verbinding kunt maken met de kluis én koppelingen kunt maken met andere slimme apparaten.
yale connect

Yale Connect

De Yale Connect is het basisstation van al je slimme Yale producten, waardoor verschillende apparaten met elkaar verbonden worden en op afstand te bedienen zijn. Wil je je kluis ook buitenshuis bedienen, dan is de Yale Connect dus essentieel.

De voordelen van de Yale Smart Safe (mijn conclusie)

Na het installeren en testen van deze slimme kluis van Yale, kan ik niets anders zeggen dan dat ik erg onder de indruk ben. Hij is voorzien van het stevige materiaal wat je in een kluis verwacht, oogt mooi en is ook door de slimme functies erg makkelijk te bedienen. Dit zijn de grootste voordelen op een rijtje:

 • Hoogwaardige kwaliteit: De fysieke kluis is voorzien van hoogwaardige kwaliteit materiaal, wat enorm ten gunste is van zowel de betrouwbaarheid als het uiterlijk. Bovendien is ook de digitale omgeving keurig vormgegeven, wat het gebruik erg prettig maakt.
 • Handig voor verhuurders: De nummer één functie is toch wel het eenvoudig toekennen en wijzigen van toegangscodes. Heb je een huis of appartement dat je regelmatig verhuurt? Dan biedt zo’n kluis je gasten een hoop zekerheid en jou een hoop tijdsbesparing.
 • Zowel met als zonder slimme functies te gebruiken: Waar ik enerzijds erg onder de indruk ben van de vele slimme functies en instellingen, stelt het me ook erg gerust dat de kluis ook zonder draadloze verbinding of batterijen prima te bedienen is. Wel zo prettig als je telefoon ooit niet meer meewerkt.

In conclusie is de Yale Smart Safe een ideale oplossing om je waardevolle spullen op een slimme manier te beveiligen. Hij bezit hoop handige functies, ook wanneer de kluis niet in verbinding is met andere apparaten. Al met al zeker een blijvertje.

yale smart lock

Yale Linus – Slim deurslot

Beveilig je huis op een slimme manier met de Yale Linus. Dit is een slim deurslot, waarmee je het slot op afstand kunt bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts