Siri uitzetten

Siri kan een handige functie zijn, maar het kan ook irritant zijn wanneer het onbedoeld wordt geactiveerd op momenten dat je het niet nodig hebt. Als je wilt weten hoe je Siri kunt uitzetten, volgen hier de stappen om dit te doen.
Siri uitzetten

Siri is een handig hulpmiddel om snel vragen te stellen, een wekker te zetten of opdrachten uit te voeren. Je kunt Siri activeren door simpelweg “Hey Siri” te zeggen of door de zijknop van je iPhone ingedrukt te houden. Deze functie is ontzettend handig, maar soms kan het ook vervelend zijn, bijvoorbeeld wanneer je thuis een gesprek voert of een video bekijkt waarin een woord of zin lijkt op “Hey Siri”, en Siri onbedoeld wordt geactiveerd. Daarnaast wil je misschien niet dat Siri de hele dag actief is, in afwachting van het “Hey Siri” commando. In dat geval kun je overwegen om Siri uit te zetten.

Als je Siri wilt uitschakelen, maar geen idee hebt hoe dat moet, hoef je je geen zorgen te maken. Hier zijn de stappen om Siri uit te zetten op je iPhone, iPad, en MacBook. Bovendien zullen we een aantal redenen bespreken waarom het uitschakelen van Siri een goed idee kan zijn in bepaalde situaties.

Redenen om Siri uit te zetten

Er zijn verschillende redenen om je Siri stemassistent op je iPhone, iPad of MacBook uit te schakelen. Dit zijn drie van de meest voorkomende redenen:

 1. Siri wordt ongewild ingeschakeld: Het kan gebeuren dat Siri net iets te snel ingeschakeld wordt, ook wanneer dit niet de bedoeling is. Dan is uitschakelen soms de beste oplossing.
 2. Je batterij gaat minder lang mee: Wanneer je Siri op je telefoon altijd ingeschakeld hebt, betekent dit dat er altijd een microfoon aan moet staan om mee te luisteren. Alhoewel Siri niet enorm veel batterij verbruikt, kan het handig zijn om het uit te schakelen.
 3. Je maakt je zorgen om je privacy: De meningen zijn verdeeld over de mate van privacy wanneer Siri is ingeschakeld. Omdat een stemassistent altijd meeluistert, is er namelijk een groep mensen dat bang is dat bang is dat dit hun privacy beïnvloed. Voor hen is uitschakelen wellicht de beste uitweg.

Of je Siri nu uit wilt schakelen in verband met het ongewild inschakelen van Siri, met het verlengen van je batterijduur, met je privacy in gedachten óf met een geheel andere reden, in een paar stappen is het op alle apparaten zo gelukt. Lees verder voor de stappen waarmee je het voor elkaar krijgt

Hoe zet je Siri uit?

stappenplan om Siri uitzetten

Afhankelijk van welk apparaat je gebruikt, zijn er een aantal specifieke stappen die je kunt volgen om Siri uit te zetten. Zo verschillen de stappen op een MacBook nét iets van die op je iPhone of iPad, maar in het algemeen is het vrij eenvoudig. Het gaat als volgt:

Siri uitzetten op je iPhone of iPad

In geval van een iPhone of iPad met een iOS-versie die hoger is dan 10, kun je eenvoudig met de volgende stappen Siri uitzetten:

 1. Open instellingen
 2. Ga naar ‘Siri en zoeken’
 3. Deactiveer ‘Hé Siri’
 4. Deactiveer ook ‘Druk op de thuisknop/zijknop voor Siri’
 5. Kies ‘Gebruik Siri niet meer’

Let op! Heb je iOS 10 of een oudere versie, dan gaat het uitschakelen als volgt:

 1. Open instellingen
 2. (Ga naar ‘Algemeen’)
 3. Druk op ‘Siri’
 4. Schakel ‘Siri’ uit

Siri uitzetten op je MacBook

Ook op een MacBook is het uitschakelen van Siri in een paar simpele stappen geregeld. Het wijst van zich, maar is met de volgende stappen geregeld:

 1. Open systeemvoorkeuren
 2. Ga naar ‘Siri’
 3. Schakel ‘Activeer Vraag het Siri’ uit

Siri uitzetten op je slimme speaker

Wanneer je een slimme speaker hebt die gebruik maakt van Siri, kan het soms prettig zijn om deze functie even uit te schakelen. Dit kan in de meeste gevallen eenvoudig door met een fysieke knop de microfoon uit te zetten. Ook is er via je instellingen een mogelijkheid om Siri uit te schakelen, of zelfs om te schakelen naar een andere stemassistent. Raadpleeg hiervoor het naslagwerk van jouw specifieke speaker.

Apple HomePod

Fan van Apple? Dan is deze Apple HomePod een must-have! Dit is een slimme speaker van Apple met de spraakassistent Siri aan boord. Met je stem kun je apparaten aansturen via Siri of je favoriete muziek opzetten. Wel moet je rekening houden dat Siri nog geen Nederlands spreekt en dus ook geen Nederlandse vragen kan beantwoorden.

Tip: zet alleen ‘Hé, Siri’ uit en gebruik fysieke knop

Als je wilt voorkomen dat Siri wordt geactiveerd door het “Hey Siri” commando, kun je ervoor kiezen om alleen “Luister naar ‘Hey Siri'” uit te zetten. Hierdoor kun je Siri nog steeds activeren door de zijknop van je iPhone ingedrukt te houden. Dit is vooral handig wanneer je geen toegang hebt tot je handen, maar wel een eenvoudige taak wilt uitvoeren.

Het uitzetten van “Luister naar ‘Hey Siri'” betekent dat Siri niet automatisch zal reageren wanneer je “Hey Siri” zegt, maar je kunt nog steeds handsfree toegang krijgen tot Siri door de zijknop ingedrukt te houden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je je handen vol hebt, aan het koken bent of gewoon snel een vraag wilt stellen zonder je iPhone vast te houden.

Door alleen de zijknop te gebruiken om Siri te activeren, kun je het risico van onbedoelde activering vermijden, zoals wanneer je een gesprek voert of een film kijkt waarin het woord “Hey Siri” wordt genoemd. Het biedt ook een snelle en gemakkelijke manier om Siri te gebruiken voor kleine taken zonder de noodzaak om je stem te gebruiken. Probeer het eens uit en ontdek hoe handig deze functie kan zijn voor het uitvoeren van simpele taken met Siri!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts