Maak je huis slim met tink!

huis slim maken

Het transformeren van je huis tot een slimme woning lijkt misschien een ingewikkelde taak, maar niets is minder waar. Het is een proces dat eenvoudig in stappen kan worden uitgevoerd, en niet alleen zorgt voor ultiem gemak, maar ook voor aanzienlijke besparingen.

In deze blog duiken we in de wereld van slimme huizen en laten we zien hoe je je huis stap voor stap slimmer kunt maken. We delen belangrijke stappen en voorbeelden om je op weg te helpen. Bovendien, met Black Friday in het vooruitzicht, hebben we de beste deals van tink voor je opgezocht, zodat je je huis op een voordelige manier kunt upgraden naar een slimme en efficiënte leefomgeving. Dus laten we samen ontdekken hoe een slim huis niet alleen binnen handbereik is, maar ook binnen je budget past.

Slimme verlichting

slimme verlichting bedienen
Stel de lampen in via je smartphone op de juiste sterkte. © Smarthomeweb.nl

Als je volledig nieuw bent in de wereld van slimme woningen, kan het beginnen met slimme verlichting een uitstekende eerste stap zijn. Met slimme verlichting heb je namelijk de mogelijkheid om al je lampen op een intelligente manier te beheren. En met “intelligent” bedoelen we niet alleen het aansturen van lampen via een app, maar ook het instellen van vooraf tijdschema’s, scenario’s en scènes.

  • Tijdschema: Met een tijdschema kun je op vooraf ingestelde tijden de lampen aan- of uitschakelen. Stel je bijvoorbeeld voor dat wanneer de avond valt en de zon ondergaat, de juiste lampen in huis automatisch worden ingeschakeld.
  • Scene: Een scène is als een voorgeprogrammeerde instelling waarbij je de lampen in een specifieke manier kunt instellen. Bijvoorbeeld, denk aan de “tv kijken” scène waarbij de lampen in de juiste kleur en helderheid worden ingesteld om de perfecte sfeer te creëren.
  • Scenario: Een scenario is wanneer slimme apparaten samenwerken. Bijvoorbeeld, als je de slimme deur opent, gaan de lampen in de gang automatisch aan.

Slimme lampen bieden vaak ook de mogelijkheid voor handmatige bediening, zodat je niet constant je smartphone hoeft te gebruiken om ze in- of uit te schakelen. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van een slimme schakelaar. Daarnaast kun je slimme lampen bedienen met spraakassistenten zoals Google Assistent of Siri.

Interessant deals bij tink op slimme verlichting

Philips Hue is een van de meest bekende merken en naar onze mening ook een van de best presterende op het gebied van slimme lampen. De kwaliteit van het licht van deze lampen wordt als mooier ervaren, en ze reageren sneller en efficiënter. Bovendien valt het op dat de lampen bij het dimmen geleidelijker uitdoven, in tegenstelling tot sommige andere merken waarbij de lampen abrupt uitgaan.

Het is belangrijke om te weten dat lampen van Philips Hue aan de prijzige kant kunnen zijn. Het volledig slim maken van je huis met Philips Hue kan daarom een aanzienlijke investering met zich meebrengen. Het kan daarom zeker interessant zijn om naar goede deals en aanbiedingen te zoeken om de kosten te beperken.

Een bijkomend voordeel van Philips Hue is dat je ook lampen van andere fabrikanten kunt integreren met het Philips Hue-systeem. Merken zoals IKEA, Innr en Hombli, die over het algemeen voordeliger zijn, kunnen naadloos worden gekoppeld aan het Hue-systeem.

Klimaatbeheersing in huis

tado abonnement auto assist
tado heeft slimme functies, hiermee kun je besparen op je energierekening.

Een ander zeer belangrijk aspect in de moderne woning is klimaatbeheersing. Waar je vroeger de thermostaat handmatig moest instellen om de verwarming aan te zetten, zijn er nu geavanceerde systemen die dit volledig automatisch en efficiënt voor je regelen. Deze systemen maken zelfs gebruik van geofencing-technologie, waardoor de thermostaat detecteert wanneer je niet thuis bent en dienovereenkomstig de verwarming verlaagt. Wanneer het systeem merkt dat je op weg naar huis bent, zal het je huis opwarmen zodat het aangenaam warm is bij je aankomst.

Naast het feit dat slimme klimaatregeling in je huis handig is, leidt dit ook tot kostenbesparingen. Dit gebeurt dankzij slimme functies zoals geautomatiseerde schema’s, geofencing, en sommige merken bieden radiatorknoppen met open raam detectie. Open raam detectie voorkomt dat een kamer wordt verwarmd wanneer er een raam openstaat, wat helpt om onnodige kosten te vermijden.

Interessante deals bij tink op slimme klimaat beheersing:

Met de slimme thermostaat van tado heb je intelligente controle over de verwarming in je woning. Bovendien is het tado-systeem compatibel met apart verkrijgbare tado-radiatorknoppen. Met deze toevoeging kun je de temperatuur in elke afzonderlijke kamer regelen. Het grote voordeel hiervan is dat je alleen de ruimtes verwarmt die warm moeten zijn, waardoor je niet onnodig elke kamer hoeft te verwarmen.

Entertainment

google-home-max-2-andere-google
Speel muziek af op een slimme speaker of geef de assistant een opdracht

Een ander aantrekkelijk aspect van een slim huis is het entertainment, met name de slimme speakers. Deze speakers kunnen met elkaar verbonden worden, zodat je muziek gelijktijdig op meerdere speakers in verschillende kamers kunt afspelen. Bovendien kun je de speakers integreren in zogenaamde ‘scenes’. Zo kan er bijvoorbeeld automatisch een scene geactiveerd worden waarbij, zodra je thuiskomt, de slimme verlichting in de gewenste sfeer aangaat en tegelijkertijd je favoriete muziek begint te spelen.

Veel slimme speakers zijn ook uitgerust met een spraakassistent, waarmee je kunt communiceren, vragen stellen en opdrachten geven. Zo kun je bijvoorbeeld met je stem de muziek bedienen of de slimme verlichting in- en uitschakelen. In Nederland zijn de meest bekende spraakassistenten Google Assistant en Siri.

Interessante aanbiedingen voor slimme speakers bij tink:

Slimme beveiliging

eufy deurbel beweginsdetectie
Blijf op de hoogte van wat er in de omgeving gebeurt en leg beelden vast.

Ook de beveiliging is een belangrijk aspect in slimme huizen, en het is tegenwoordig vrij gangbaar om camera’s binnen of buiten het huis te plaatsen. Veel huizen zijn uitgerust met een slimme deurbel, die je in staat stelt om te zien wie er aan de deur staat en, indien nodig, met die persoon te communiceren. Daarnaast zijn er tegenwoordig geavanceerde slimme beveiligingscamera’s beschikbaar.

Met een slimme beveiligingscamera kun je op elk moment je huis in de gaten houden. Je kunt livebeelden bekijken op je smartphone en luisteren naar wat er in de omgeving gebeurt. Bij beweging ontvang je meldingen op je telefoon, zodat je direct kunt controleren wat er aan de hand is. Bovendien kun je de beelden opslaan om later terug te kijken wat er is gebeurd.

Mooie aanbiedingen op slimme camera’s bij tink:

Alles met elkaar verbonden

Een huis wordt echt slim wanneer alle apparaten met elkaar verbonden zijn. Dit is niet per se noodzakelijk, maar kan wel zeer handig zijn. Verbonden apparaten kunnen op elkaar reageren, wat het volgende voorbeeld illustreert: stel je hebt een slimme speaker, slimme verlichting, een slimme thermostaat en slimme beveiligingscamera’s. Wanneer je thuiskomt, hoef je alleen maar te zeggen: “Hé Google, ik ben thuis.” Hierop reageren de systemen automatisch: de verlichting in huis schakelt over naar de gewenste instelling, de thermostaat past de temperatuur in de ruimte aan, muziek begint te spelen via de speakers in de woonkamer, en de beveiligingscamera’s schakelen zichzelf in.

Op zoek naar een aantrekkelijke aanbieding? Neem dan een kijkje in de webshop van tink voor de beste Black Friday deals. Met kortingen tot wel 50%, is dit hét moment om flink te besparen op het slim inrichten van je huis!

    Related Posts