Ring Video Doorbell Pro installeren: dit moet je doen

ring koppelen met alexa

▲ Ring Video Doorbell Pro © Ring

Heb je een Ring Video Doorbell Pro gekocht? Dat is heel tof, maar dan moet je hem nog wel goed installeren. In tegenstelling tot veel andere deurbellen van Ring, moet je de Ring Doorbell Pro installeren op een specifieke manier. In deze blog gaan we daar dieper op in.

Ring Video Doorbell Pro installeren: de basis

De Ring Video Doorbell Pro heeft voldoende stroom nodig om te kunnen functioneren. Daarom is het zaak dat je je huidige transformator vervangt, voor de meegeleverde 24 VAC-variant. Weet je niet helemaal zeker hoe zoiets moet of mag je niet zomaar zelf knutselen in de meterkast, stoppenkast of het verdeelbord, schakel dan een gekwalificeerde elektricien in. Houd er rekening mee dat de meest standaarddeurbellen niet werken met een 24 VAC-transformator. Daarom je ook een zogenaamde bypass voor je bestaande deurbel aanleggen. Dat doe je met behulp van de meegeleverde zekeringsset. Doe dit alleen wanneer je zeker weet waar je mee bezig bent.

Dat is in de basis wat er moet gebeuren. Om dit voor elkaar te krijgen, ga je als volgt te werk.

  1. Schakel eerst de hoofdstroomschakelaar in de stoppenkast, meterkast of op het verdeelbord uit.
  2. Nu is het zaak om te achterhalen waar je huidige transformator zit. Waarschijnlijk zit die in je zekeringenkast of op het verdeelbord. Het kan ook zijn dat die binnen je huidige deurbel zit. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je meer informatie over de plek vinden onder het afdekklepje van je eigen deurbel.
  3. Haal de vier draden uit je oude transformator en sluit ze aan op de nieuwe. Let erop dat je de kabels van het stroomnet en de secundaire draden niet door elkaar haalt. Steek de draden in elke schroefklem en draai die vervolgens stevig aan.

Ring Video Doorbell Pro installeren: de bypass

Mocht je een bypass moeten aanleggen, dan moeten we de oude deurbel nog eens bestuderen. Haal het afdekklepje eraf en zoek de kabels op die de bel van stroom voorzien. Kun je die niet vinden, pak de handleiding van die bel er dan even bij.

De Ring Video Doorbell Pro 2 © Ring

Er zijn twee draden die een deurbel van stroom voorzien. Die worden ook wel de de solenoïde of magneetspoel genoemd. Per bel kan verschillen waar die precies zitten. Verwijder nu de draden die door de solenoïde lopen en trek het uiteinde recht. Steek die daarna in de Bypass Mode-gaten op de zekeringsset. Zelfs wanneer je je bestaande deurbel niet overslaat, als het ware, dan moet je de zekeringsset aansluiten om je nieuwe videodeurbel en de transformator te beschermen.

Het kan ook zijn dat de transformator direct in de interne deurbel zit. Dan gaat de netspanning direct van de zekeringkast naar de transformator. Voordat je hiermee aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat de hoofdstroomschakelaar uitstaat. Nu moet je de Ring-transformator in de zekeringkast of stoppenkast installeren en de netstroom op de 240 V-ingangen aansluiten.

Dan koppel je de draden van de netstroom los (het gaat om de draden die vanuit de zekeringkast naar de deurbel lopen), en die sluit je aan op de 24 V-uitgangen van de transformator van Ring. Die draden geven je deurbel voortaan 24 V-voedingsspanning.

Ring Video Doorbell Pro installeren: de montage

Heb je de bovengenoemde stappen voltooid, dan kunnen we eindelijk beginnen met monteren. In principe is het zo dat alle benodigdheden voor het monteren van de Ring Video Doorbell Pro in de doos zit. Je kunt ervoor kiezen om eventueel eigen montageschroeven te gebruiken, bijvoorbeeld.

Voor de montage ga je als volgt te werk:

  1. Schroef de oude deurbel los en maak alle draden los.
  2. Houd de Ring Video Doorbell Pro tegen de muur om te zien waar je de gaten moet maken. Markeer die plekken goed.
  3. Je verwijdert daarvoor eerst het paneel aan de voorkant.
  4. Hang je de deurbel aan een harde ondergrond (beton, stucwerk of baksteen), dan maak je gebruik van het boorbitje dat Ring meelevert. Daarna kun je de pluggen gebruiken. Werk je met bijvoorbeeld hout, dan sla je stap vier over.
  5. Stop de draden nu in de klemmen op de achterkant van je Ring Video Doorbell Pro en draai ze goed aan.
  6. Laat het draad nu teruglopen door het gat in de muur en bevestigd de slimme videodeurbel.
  7. Zet het stroom er weer op. Nu kun je de Ring Video Doorbell Pro installeren in de app.

Ring Video Doorbell Pro installeren: de app

Dit is het minst moeilijke gedeelte van de installatie. Je kunt de deurbel heel gemakkelijk toevoegen in de app (Android of iOS) door een nieuw apparaat in te stellen. Volg simpelweg de stappen in beeld op en met enkele minuten is het proces voltooid. In de app word je precies verteld wat je moet doen. Mocht je eventueel gebruik willen maken van een Chime, dan kun je dat ook via de app regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
koppelen bol.com aan kobo

Kobo inloggen met Bol.com

▲ Ring Spotlight Cam © Ring Op Smarthomeweb.nl schrijven we dagelijks berichten over slimme producten, denk aan slimme deurbellen,…
Lees meer