Nieuwe Google Nest thermostaat voorzien van Soli-sensor

Bram Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

De nieuwe Google Nest Thermostaat die binnenkort verwacht wordt, wordt hoogstwaarschijnlijk voorzien van een Soli-sensor. Met deze sensor licht de slimme thermostaat op als er iemand in de buurt komt. Deze functionaliteit kan ook erg handig zijn bij Google’s Thuis & Afwezig routines: op deze manier weet Google namelijk precies wanneer er iemand thuis is.

google nest thermostaat soli sensor

Afbeelding van een chip ter illustratie © Pixabay

Het is nog eventjes afwachten geblazen, maar er wordt gelukkig steeds meer duidelijker over de nieuwe goedkopere Google Nest Thermostaat. In een eerder artikel schreven we uitgebreid over deze nieuwe Google Nest Thermostaat met handgebaren. Nu het einde van het jaar nadert komt er steeds meer informatie over deze nieuwere variant naar voren. Het meest opvallende? De Soli-sensor.

Soli-sensor te vinden onder het scherm van de Nest Thermostaat

De nieuwe Google Nest thermostaat zou voorzien zijn van een sensor die het mogelijk maakt dat het display van de slimme thermostaat oplicht als er iemand in de buurt is. Deze zogeheten soli-sensor gebruikte Google voor het eerst in haar smartphone, de Pixel 4, maar lijkt nu ook zijn debuut te maken in een smart home.

Een groot voordeel van dit type sensor is dat het achter een display geplaatst kan worden: er hoeven dus geen uitsparingen gemaakt te worden in het display wat toch zou kunnen zorgen voor een wat minder strak design.

Sensor goede aanvulling voor activatie Google Thuis en Afwezig routines

De Soli-sensor zou daarbij een goede aanvulling kunnen zijn voor het activeren van de onlangs uitgerolde Google Thuis en Afwezig routines. Met deze routines kunnen smart home scenario’s volledig geautomatiseerd worden als iemand het huis verlaat of juist thuiskomt. Met behulp van deze sensor weet Google strakjes precies wanneer er iemand in huis is. Een goed alternatief om als Google aanwezigheiddetectie in te stellen: gebruikers zouden hiermee niet meer hun locatie te hoeven delen: komen zij thuis en hangt de slimme thermostaat in de gang, dan hoeven zij hier simpelweg alleen maar voorbij te lopen.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *