TV kijken op laptop: alle mogelijkheden

tv kijken op laptop

▲ Laptop ter illustratie © Pixabay

Je kunt nog zo’n mooie smart TV aan de muur hebben hangen, het kan in sommige gevallen handiger of makkelijker zijn om TV te kijken via je laptop. Zo kan de televisie door een ander gebruikt worden, wil je vanuit bed kunnen kijken of ben je op een andere locatie waar geen televisie te vinden is. Vanwege de vele mogelijkheden in combinatie met de hoeveelheid vragen die we hebben ontvangen, hebben we besloten om een complete gids te maken met alle mogelijkheden.

Er zijn namelijk tal van manieren om TV te kijken via je laptop of computer: zo kun je gebruik maken van diverse apps, kun je Chromecast gebruiken of kun je interactieve televisie websites opstarten. Vaak is deze laatste vorm afhankelijk van je provider: zo bieden Ziggo, Telfort en KPN deze mogelijkheid via een eigen invulling. Laten we starten en ontdekken hoe TV kijken op laptop allemaal mogelijk is.

TV kijken op laptop bij Ziggo, KPN, Tele2 & Telfort

Zoals ik daarnet al aangaf, bieden diverse providers de mogelijkheid om op eenvoudige wijze televisie te kunnen kijken op je computer. Zo heeft KPN een speciale website, waar je met je accountgegevens in kunt loggen en vervolgens kunt genieten van je laptop alsof het een televisie is. Ik heb de mogelijkheden van de populairste providers op een rij gezet.

  • KPN: bij KPN kun je gebruik maken van de website ‘interactievetv.nl’. Hier kun je als afnemer van de diensten van KPN naar toe gaan en vervolgens inloggen met je gegevens.
  • Ziggo: bij Ziggo online TV kijken op laptop kan via Ziggo GO. Via dit speciale abonnement kun je zelfs op drie verschillende apparaten tegelijk televisie kijken!
  • Tele2: bij Tele2 is het helaas (naar mijn weten) nog steeds niet mogelijk om TV te kunnen kijken op een computer. Wel op een smartphone of tablet middels de Tele2 app, maar deze biedt nog geen uitkomsten voor laptops.
  • Telfort: provider Telfort biedt mogelijkheden met het Interactieve TV abonnement. Het is hierbij wel belangrijk om goed te kijken naar de kleur van je afstandsbediening (raar, maar waar), om te checken hoe jij online TV kunt kijken op je laptop of computer.

Welke provider kun je het beste kiezen?

Zoals je ziet bieden ze allen, behalve Tele2 de mogelijkheid om via je laptop of computer te genieten van je televisieabonnement. Ik kan geen specifieke provider aanwijzen als de beste keuze: je geniet bij zowel Ziggo, Tele2, KPN en Telfort van dezelfde mogelijkheden als op je smart TV. Het is in mijn ogen wel interessant om te kijken naar je huidige aanbieder en te checken of een eventuele overstap interessant zou kunnen zijn. Hierbij zijn de volgende vuistregels wellicht handig:

  1. Check welke maandelijkse kosten gebonden zijn met het abonnement
  2. Controleer bij je huidige aanbieder de mogelijkheden voor TV kijken op laptop
  3. Neem contact op voor speciale acties of aanbiedingen voor huidige klanten

Gratis TV kijken op laptop

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar gratis mogelijkheden. Stel dat je in het buitenland bent en wilt genieten van Nederlandse televisie: dan wil je geen abonnement af hoeven nemen op Ziggo of Telfort, waarmee eventuele extra kosten weer gepaard gaan.

Zelf heb ik een tijdje in Istanbul gewoond, waarbij ik veelal Nederlandse televisie heb kunnen kijken. Let wel: het gaat om de Nederlandse zenders (NPO).

NPO start maakt gratis TV kijken op laptop mogelijk

De website NPOstart.nl maakt het mogelijk om gratis TV te kunnen kijken via je laptop. Deze zenders van de overheid kun je live bekijken. Sterker nog: op de website ontdek je ook gemiste afleveringen, die je makkelijk kunt terugkijken op je computer.

NPO kijken in het buitenland nu ook gewoon mogelijk

Wat erg opvallend is, is dat online TV – uit eigen land – in het buitenland kijken vaak geblokkeerd werd. Dit was ook vaak het geval bij applicaties als Netflix: wanneer je voorheen in landen als Italië online Netflix wilde gaan kijken, werd dit geblokkeerd.

Echter is er sinds 1 april 2018 een nieuwe regelgeving, waarbij online TV kijken in het buitenland op je laptop veel makkelijker is en niet meer geblokkeerd wordt. Het gaat om zenders als NPO, maar ook bij abonnementen van providers als KPN, Telfort en Ziggo. Dit is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts