Google Nest Hub review

google nest hub review

De nieuwe Google Nest Hub © Smarthomeweb
Bram Tigchelaar · 28 mei 2019

Yes, het is zover! De Google Nest Hub is vanaf 29 mei 2019 officieel te koop in Nederland! Tijd om hem gelijk te onderwerpen aan een uitgebreide review van Smarthomeweb.nl! We hebben de Google Nest Hub Nederlandse versie uitgebreid getest op verschillende factoren: van de interactie tot het scherm en van mogelijke koppelingen tot specifieke voordelen. Benieuwd naar onze Google Nest Hub ervaringen? Laten we de Google Nest Hub review bekijken!

Sta je te trappelen om onze eindconclusie te lezen en hoef je niet in detail ons onderzoek te lezen? Ga dan gelijk naar mijn conclusie van deze review.

google nest hub kopenGoogle Nest Hub

De Google Nest Hub is het nieuwe smart display van Google. De Nest Hub is voorzien van Google Assistant, waarmee je apparaten met spraak kunt aansturen of interactie kunt voeren. De Nest Hub is sinds 29 mei 2019 te koop in Nederland.

Wat is de Google Nest Hub?

De Google Nest Hub is een zogeheten smart display: dit is een slim display wat qua functionaliteiten vergelijkbaar is met een smart speaker. Een slimme speaker met een extra display, zodat je ook visueel informatie kunt krijgen als ondersteuning van opgevraagde informatie. Met een handig overzichtsscherm zie je altijd in een oogopslag de belangrijkste informatie: van het weer tot berichtgeving.

De Google Nest Hub droeg voorheen de naam Google Home Hub, maar heeft dankzij een grote naamsverandering van Google (nu Google Nest) deze nieuwe naam gekregen. Net als een smart speaker kun je met de Google Nest Hub interactie aangaan en informatie opvragen. Ook kun je er met behulp van Google Assistant gekoppelde apparaten mee aansturen. Zoals verwacht is Google Assistant Nederlands bij de Google Nest Hub: dit maakt interactie natuurlijk net even wat makkelijker. Bekijk hier een complete lijst met tips wat je kunt doen met een Google Nest hub.

Functies van de Nest Hub

Met het smart display kun je in grote lijnen de volgende activiteiten verrichten:

 • Informatie opvragen als het weer, verkeerssituaties, openingstijden van winkels of recepten (en nog veel meer…)
 • Aangesloten apparaten met spraak aansturen met behulp van Google Assistant
 • Gebruiken als informatief scherm, voor een snelle blik op het weer of berichtgeving

Zoals je ziet is dit nagenoeg hetzelfde als een smart speaker, met uitzondering van het visuele effect middels het display van de Hub.

Unboxing Google Nest Hub

We hebben met zorg de Google Nest Hub uitgepakt. We ontdekken daarin gelijk het scherm, een klein pakketje met informatieboekjes en het snoer om het display aan te sluiten op netstroom (nee, hij is helaas niet draadloos).

google nest hub review

Design van het smart display: prachtig

De strakke vormgeving van het smart display valt gelijk op. Wij hebben een witte/grijze variant gekocht: er is ook een ‘antraciet’ versie, die donkerder is. Het scherm heeft ronde hoeken, waardoor hij aan de voorzijde er een klein beetje uitziet als een iPad. Op de achterzijde van de stoffen behuizing, ontdekken we het kleine Google logo er mooi in verwerkt.

Google Nest Hub specificaties

Naast onze eigen mening, hebben we ook goed gekeken naar standaard specificaties als de afmetingen en het gewicht. Zo kun je een beter beeld krijgen van de uitvoering van het smart display van Google. We hebben de belangrijkste punten in onderstaand overzicht op een rij gezet.

Google Nest HubSpecificaties
Afmetingen179 x 118 x 68 mm
Voice assistantGoogle Assistant (Nederlands)
Waterbestendig?Nee
BluetoothJa, Bluetooth 5.0
Accuduur0, dient aangesloten te worden op netstroom
Fabrieksgarantie2 jaar
Prijsindicatie€ 129,-

Koppelingen met het smart display van Google

Zoals te verwachten en logisch is onder de motorkap van de Nest Hub Google Assistant te vinden. Deze is gelukkig in het Nederlands ondersteund, waardoor we er in het Nederlands mee kunnen communiceren. Qua koppelingen kun je er dezelfde verbindingen mee maken als met de Google Home speakers.

Je dient wel goed te letten op apparaten die compatibel zijn met Google Asssistant. Vaak herken je dit aan een logo op de verpakking met ‘Talks with Google Assistant…’. Gelukkig merken we dat er steeds vaker apparaten compatibel zijn of worden voor Google Assistant. Een paar bekende voorbeelden:

 • Slimme verlichting: Philips Hue
 • Slimme deursloten: Nuki
 • Slimme deurbellen: Nest Hello Videodeurbel
 • Mediastreamer: Google Chromecast
 • Slimme beveiligingscamera: Nest Cam
 • Slimme stekkers: Gigaset Smart Home stekker

Tip: we hebben ook een handige gids gemaakt met alle apparaten voor Google Home (dit is dus hetzelfde als Google Nest vanwege een naamswijziging van Google Home wordt Nest.

Mijn conclusie Google Nest Hub review 2019

Ik ben zeker te spreken over het smart display. Het scherm is onwijs scherp en is, tegen mijn verwachting in, vanuit alle hoeken goed te bekijken. Qua functionaliteiten verwachtte ik niet veel extra’s, gezien deze aardig overeenkomen met die van smart speakers van Google. Toch is het scherm van opvallend veel toegevoegde waarde, heb ik gemerkt bij de Google Nest Hub een plekje te geven in de keuken.

Deze locatie is in mijn ogen dan ook de beste plek voor de nieuwe Nest Hub. Hij kan gebruikt worden als handig hulpje en dit heb ik dan tot nu toe ook veelal gebruikt. Denk aan het zetten van een kookwekker, het maken van boodschappenlijstjes of het opvragen van recepten. Het ‘hands-free’ principe is hiermee echt heel erg handig.

Het enige waar ik zelf (nog steeds) veelal tegenaan hik, is dat je nog steeds moet blijven zeggen “hé Google…” bij het beginnen van een spraakopdracht. In het begin is dit nog oké, maar nu ik in het bezit ben van de Google Nest Hub, merk ik dat ik er steeds meer gebruik van begin te maken. En dus ook steeds meer spraakopdrachten ga gebruiken. Niet alleen mijn vriendin werd gek van de He-Google-Zinnetjes, ik zelf begon er op een gegeven moment ook aan te irriteren. Ik verwacht wel dat Google hier op den duur verandering in zal gaan brengen met een ‘eigen’ startcommando.

Na dit te hebben opgemerkt, ben ik alsnog zeer tevreden over het smart display. Het is zeker geen hebbedingetje, maar zorgt daadwerkelijk voor toegevoegde waarde. Dit helemaal in een smart home, waarbij je makkelijk apparaten via Google Assistant kunt koppelen!

Google Nest Hub

129,-
8.9

Mogelijkheden

9.0/10

Design

8.5/10

Ondersteuning

8.5/10

Prijs

9.5/10

Voordelen

 • Goede beeldkwaliteit
 • Zeer mooi
 • Opvallend scherpe prijs
 • Veel mogelijkheden

Nadelen

 • 'Hé Google' gaat irriteren
 • Niet draadloos