Nieuwe Google Chromecast met afstandsbediening!

Redactie Laatste update: 20-10-2020

Er gaan al een tijdje geruchten dat Google binnenkort met een nieuwe Home speaker komt en dat er een nieuwe Chromecast op de markt zou komen. De foto’s van de speaker waren al een tijdje uitgelekt, maar nu lijken er ook foto’s uitgelekt te zijn van de nieuwe Chromecast. Op de foto’s is te zien dat de nieuwe Chromecast ook met een afstandsbediening geleverd wordt met zowel een YouTube en Netflix knop.

google chromecast met afstandsbediening

Uitgelekte foto van de nieuwe Chromecast op WinFutre.de © WinFuture

De uitgelekte foto’s zijn ontdekt door de website van WinFuture. Ook is te lezen in het bericht van WinFutere dat de nieuwe Chromecast met afstandsbediening een mogelijkheid heeft voor Google TV. Google TV zou de nieuwe online streamings service van Google moeten worden. Door de komst van Google TV wordt er ook verwacht dat de naam Android TV zal gaan verdwijnen.

Afstandsbediening Chromecast met Google TV

Op de uitgelekte foto’s is te zien dat de Chromecast wordt geleverd met een afstandsbediening. Deze afstandsbediening heeft verschillende knoppen, waaronder een YouTube-, Netflix- en Google Assistant knop. Daarnaast zijn er knoppen op de foto’s te zien voor het regelen van de volume en standaard knoppen waarmee je waarschijnlijk door het interface van Google TV kunt bewegen.

Door de nieuwe knoppen op de afstandsbediening kunnen we aannemen dat de Chromecast niet alleen gebruikt kan worden met externe apparaten, maar ook zonder (wat bij de huidige Chromecast niet het geval is). Zo hoef je bijvoorbeeld niet Netflix te streamen vanaf je smartphone, maar kun je dit gewoon direct doen.

De Chromecast zelfs lijkt iets groter dan zijn vorige versie, maar ziet er verder wel het zelfde uit. Zo is er te zien dat deze ook weer een HDMI-aansluiting heeft en daardoor net zoals zijn voorganger gewoon ingeplugd kan worden in je tv via een HDMI-ingang.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Google Chromecast met Google TV?

Op 30 september heeft Google een online-event aangekondigd waarop ze meerdere nieuwe producten zullen introduceren. We kunnen er bijna wel van uitgaan dat Google op dit event de nieuwe Chromecast met afstandsbediening introduceert. Wij verwachten dat de prijs van deze nieuwe Chromecast iets hoger zal zijn dan de huidige Chromecast (€ 39,-) en tussen de € 50,- en € 70,- zal komen te liggen.

chromecast v3

Chromecast V3

De ‘gewone’ Chromecast zelf blijft een prima apparaatje ,vooral wanneer je de Chromecast gebruikt in combinatie met een smart speaker van Google.

Meer smart home artikelen

sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
geen hey google meer zeggen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *