Home » Smart home blog » Nest met Google Home koppelen

Nest met Google Home koppelen

nest met google home koppelen

 Google Home Mini op bureau, ter illustratie
Robbert Tigchelaar · Laatste update: 23 september 2019

Steeds vaker kiest men voor een slimme thermostaat of bieden zelfs energieleveranciers deze mogelijkheid aan. Niet heel gek, wat met een slimme thermostaat haal je heel veel voordelen in huis. Met name op het gebied van het besparen van energie en inzicht krijgen in het verbruik zijn twee grote pluspunten. Echter zijn de smart home integraties ook super interessant! Zo kun je een slimme thermostaat koppelen met een smart speaker, waarna je bijvoorbeeld de temperatuur in huis met behulp van spraak kunt bedienen!

In deze blog help ik je op weg als je momenteel een Nest thermostaat hebt en Google Home smart speaker. Deze twee kun je namelijk met elkaar laten communiceren: je geeft een opdracht aan de thermostaat door tegen je smart speaker te praten. Bekijk de handleiding voor Nest met Google Home koppelen en bedien de thermostaat straks met je stem!

Waarom Nest met Google Home koppelen?

Ja, een Nest is op zichzelf al slim genoeg! Zo heeft hij zelflerende eigenschappen en geeft hij inzichtelijk weer hoeveel apparaten exact gebruiken in huis. Daarbij maakt hij gebruik van geofencing: als de laatste bewoner het huis verlaat, gaat de verwarming automatisch uit. Toch kan hij nog slimmer ingezet worden binnen een smart home: je kunt met je stem straks de Nest bedienen!

Enkele bedieningsmogelijkheden met behulp van spraak:

  • Temperatuur warmer/kouder maken
  • Temperatuur specifiek verhogen/verlagen
  • Temperatuur opvragen

Je kunt dus ook gewoon vragen om het ‘wat warmer’ te maken in de woonkamer. Of juist heel specifiek: “Hé Google, verhoog de temperatuur met 2 graden“.

Zo kun je Nest met Google Home koppelen

Volg onderstaande stappen om de koppeling van Nest met Google Home te realiseren.

  1. Open de Google Home app op je device
  2. Klik linksboven op het hamburgermenu
  3. Ga naar Home Control
  4. Klik rechtsonder op het plusje om apparaten/services toe te voegen
  5. Zoek daar in de lijst naar ‘Nest’ en klik deze aan
  6. Lees de voorwaarden om Google Home de mogelijkheid te geven om jouw Nest te bedienen en klik op ‘Accept’
  7. Vervolgens kun je een kamer toewijzen aan de Nest thermostaat (bijvoorbeeld de woonkamer). Dit kan later handig zijn als je specifiek de woonkamer wilt verwarmen en hier enkel een thermostaat hangt. “Hé Google, verwarm de woonkamer“.

Je hebt nu Nest gekoppeld aan Google Home. Je kunt dus nu via je smart speaker de slimme thermostaat bedienen! Bekijk ook onderstaande video van Homes by C&B waar het hele koppelproces te zien is.

Meer smart home blogs

dahua imou slimme camera's
tink smart week smart home korting
lsc smart connect met google home koppelen
lsc smart connect met hue koppelen
ikea slimme producten
smarthomeweb.nl op ifa 2019 in berlijn