Nest met Google Home koppelen

Bram Tigchelaar Laatste update: 11-04-2022

Steeds vaker kiest men voor een slimme thermostaat of bieden zelfs energieleveranciers deze mogelijkheid aan. Niet heel gek, wat met een slimme thermostaat haal je heel veel voordelen in huis. Met name op het gebied van het besparen van energie en inzicht krijgen in het verbruik zijn twee grote pluspunten. Echter zijn de smart home integraties ook super interessant! Zo kun je een slimme thermostaat koppelen met een smart speaker, waarna je bijvoorbeeld de temperatuur in huis met behulp van spraak kunt bedienen!

nest met google home koppelen

Afbeelding ter illustratie © Pixabay

In deze blog help ik je op weg als je momenteel een thermostaat van Google Nest hebt en Google Home smart speaker. Deze twee kun je namelijk met elkaar laten communiceren: je geeft een opdracht aan de thermostaat door tegen je smart speaker te praten. Bekijk de handleiding voor Nest met Google Home koppelen en bedien de thermostaat straks met je stem.
google home hub display

Handig: Koppel de Google Nest Hub met een Nest thermostaat

Met een koppeling met de Google Nest Hub en een Nest thermostaat kun je de thermostaat een graadje lager zetten met je stem. Ook is het handig om andere koppelingen te maken met slimme apparaten, denk bijvoorbeeld aan slimme lampen.

Waarom Nest met Google Home koppelen?

Ja, een Nest is op zichzelf al slim genoeg! Zo heeft hij zelflerende eigenschappen en geeft hij inzichtelijk weer hoeveel apparaten exact gebruiken in huis. Daarbij maakt hij gebruik van geofencing: als de laatste bewoner het huis verlaat, gaat de verwarming automatisch uit. Toch kan hij nog slimmer ingezet worden binnen een smart home: je kunt met je stem straks de Nest bedienen!

Enkele bedieningsmogelijkheden met behulp van spraak:

 • Temperatuur warmer/kouder maken
 • Temperatuur specifiek verhogen/verlagen
 • Temperatuur opvragen

Je kunt dus ook gewoon vragen om het ‘wat warmer’ te maken in de woonkamer. Of juist heel specifiek: “Hé Google, verhoog de temperatuur met 2 graden“.

Zo kun je Nest met Google Home koppelen

Volg onderstaande stappen om de koppeling van Nest met Google Home te realiseren.

 1. Open de Google Home app op je device
 2. Klik linksboven op het hamburgermenu
 3. Ga naar Home Control
 4. Klik rechtsonder op het plusje om apparaten/services toe te voegen
 5. Zoek daar in de lijst naar ‘Nest’ en klik deze aan
 6. Lees de voorwaarden om Google Home de mogelijkheid te geven om jouw Nest te bedienen en klik op ‘Accept’
 7. Vervolgens kun je een kamer toewijzen aan de Nest thermostaat (bijvoorbeeld de woonkamer). Dit kan later handig zijn als je specifiek de woonkamer wilt verwarmen en hier enkel een thermostaat hangt. “Hé Google, verwarm de woonkamer“.
philips hue starterskit met mini

Koppel je slimme verlichting met je thermostaat: Hue lampen

Koppel de Hue lampen aan je thermostaat en creëer leuke scenario’s. Bijvoorbeeld de thuiskom scenario: lampen aan, verwarming op de juiste temperatuur en een gezellig muziekje.

Je hebt nu Nest gekoppeld aan Google Home. Je kunt dus nu via je smart speaker de slimme thermostaat bedienen! Bekijk ook onderstaande video van Homes by C&B waar het hele koppelproces te zien is.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
3 antwoorden
  • Martin
   Martin zegt:

   Heb het zelfde probleem. Heb een nieuw gmail account aangemaakt en een andere toestel gebruikt. Maar blijf melding houden dat de wachtwoord of emailadres onjuist is..

   Beantwoorden
 1. Brian
  Brian zegt:

  Zelfde probleem. Blijft maar vragen om een nest account terwijl nest app al gemigreerd is met Google account. Nest wil niet toe gevoegd worden aan assistent. Iemand die de oplossing weet?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.