Hue lampen koppelen aan Toon

hue lampen koppelen aan toon

.▲ Verlichting ter illustratie © Pixabay

Wanneer je gebruikt maakt van slimme thermostaat Toon, kun je al snel de wens hebben om andere smart home producten te koppelen. Zo kun je ze integreren bij je persoonlijke instellingen bij Toon, om daarmee specifieke acties in gang te zetten. In deze handleiding leg ik Hue lampen koppelen aan Toon stap voor stap uit, waarna je de verlichting eenvoudig via de Toon-app kunt bedienen.

Waarom de Hue lampen koppelen aan Toon?

Laat ik eerst kort ingaan op het feit waarom je de slimme lampen van Philips Hue zou willen koppelen aan deze slimme thermostaat. Daarvoor zijn tal van redenen op te noemen:

  • Je kunt de lampen centraal bedienen via de Toon-app
  • Je kunt speciale Hue scenens aanmaken voor specifieke momenten
  • Je kunt de Hue lampen toevoegen aan de aan/uit groep van Toon

Het kan dus slim zijn om de koppeling te maken. In veel gevallen wordt Toon overigens ook gebruikt als smart home hub, doordat er veel meer slimme artikelen te koppelen zijn aan deze thermostaat.

Let op: voor de koppeling met Toon heb je een Hue bridge nodig

hue bridge nodig voor koppelen toon

Let op: je hebt een Hue bridge nodig voor het koppelen met Toon.

Voor ik de stappen voor het koppelen met je deel, wil ik je erop wijzen dat een Hue bridge noodzakelijk is voor het realiseren van een connectie. Toon gaat strakjes namelijk op zoek naar de bridge via het WiFi-netwerk. Daarom is het ook belangrijk dat zowel de bridge als de slimme thermostaat op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Stappenplan: Hue lampen koppelen aan Toon

Oke, laten we starten met het realiseren van de connectie. Zorg ervoor dat de Hue bridge en de Toon thermostaat actief zijn en dus zijn aangesloten op hetzelfde WiFi netwerk.

  1. Klik op de menu knop op het beginscherm van Toon
  2. Ga vervolgens naar ‘Bedien opties’
  3. Selecteer daar ‘Lampen’
  4. Onderaan de pagina zie je ‘Bridge koppelen’ staan, klik daar op
  5. Je ziet nu dat de bridge gekoppeld is: je gaat terug naar het lampenscherm en ziet vervolgens je gekoppelde Hue lampen staan die momenteel op de bridge zijn aangesloten
  6. Optioneel kun je nu nog de namen van de lampen wijzigen
  7. Je kunt ook de lampen toewijzen aan de aan/uit groep van Toon, waarna je met een simpele druk op de knop bijvoorbeeld alle lampen in de woonkamer aan kunt zetten.

Je hebt nu de Hue lampen succesvol gekoppeld met Toon!

slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue bridge, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts