LSC Smart Connect Action Review

LSC Smart Connect Action review

▲ Gedeelte van het LSC Smart Connect assortiment © Action

We stonden toch een beetje versteld toen we in de Action smart home apparatuur zagen liggen. Tijd om dat eens onder de loep te houden, dachten we gelijk! In dit artikel bespreken we het complete LSC Smart Connect Action assortiment en zoomen we in op de kwaliteit en mogelijkheden.

Eerder benoemde ik het al: een smart home werkt verslavend en je kunt al snel meer uitgeven dat je van plan was. Hoewel kwaliteit en veiligheid altijd voorop staan in mijn ogen, hoeft dit niet altijd te betekenen dat de producten enorm duur zijn. Merken als KlikAanKlikUit (KaKu) bewijzen dit. De afgelopen periode krijgen we op de redactie enorm veel vragen binnen over onze ervaringen met het LSC Smart Connect Action smart home systeem. De kans is groot dat je nog nooit gehoord hebt van LSC Smart Connect, omdat dit niet in grotere webshops of bij smart home specialisten wordt aangeboden. Het ligt namelijk gewoon in de Action. Tijd om eens goed in te zoomen op deze smart home producten van de Action. Is het wat en vooral: is het veilig en een slimme keuze voor je smart home?

NIEUW: je slimme deurbel ook binnen horen afgaan? Koppel de nieuwe deurgong van LSC dan met je deurbel.

Inhoud van dit artikel

LSC Smart Connect: Action smart home producten

Action Nederland biedt in haar winkels sinds enige tijd verschillende smart home producten aan. Deze smart home producten zijn van het merk LSC Smart Connect. Op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een compleet smart home systeem: je kunt de verschillende apparaten bedienen en koppelen via de speciale ‘LSC Smart Connect App’. En het gaat niet enkel om een slimme stekker: er worden zelfs slimme filament lampen aangeboden, iets wat ook Innr laatste introduceerde. Ik zet alle LSC Smart Connect producten van Action smart home op een rij die te bedienen zijn via de LSC Smart Connect app.

Van een LSC Smart Connect slimme stekker tot verschillende lampen

Het LSC Smart Connect systeem omvat zo’n 6 grote smart home productgroepen. Van de bediening tot en met bewegingsmelders. Laten we de verschillende LSC smart connect smart home producten één voor één erbij pakken.

 • Afstandsbediening
 • Bewegingsmelder
 • Deursensor
 • Slimme LED Filament lampen
 • Slimme Multicolor LEDlampen
 • Slimme Multicolor LEDstrip
 • Slimme Multicolor Spot
 • Slimme plafonnière
 • Slimme sirene
 • Slimme stekker

Afstandsbediening om de lampen te bedienen

De Smart Connect Smart Remote is een afstandsbediening en kan gebruikt worden om verschillende LSC Smart Connect Action lampen aan te sturen. Je kunt ze met de afstandsbediening activeren en dimmen. Net als bij alle andere Action smart home producten, werkt deze afstandsbediening niet met een bridge, maar gewoon via WiFi. Het bereik van de afstandsbediening valt mij op: je kunt tot 20 meter afstand de apparaten aansturen. Een prima afstand in mijn ogen. De afstandsbediening wordt geleverd met 2 AA batterijen en kost € 7,95.

De bewegingsmelder is detecteert beweging

Geen smart home kan zonder bewegingsmelders. Ook LSC Smart Connect biedt hier handvatten voor met de Movement Sensor. Deze bewegingsmelder heeft een bereik van 12 meter en kan gecombineerd worden met lampen of de Smart Connect Sirene (vertel ik straks meer over in dit artikel). De Smart Connect bewegingsmelder is via je smartphone te bedienen in de app. Waar je wel rekening mee dient te houden is de temperatuur: zo werkt deze bijvoorbeeld niet onder de 0 graden Celsius, waardoor hij bijvoorbeeld niet buiten in een schuur toegepast kan worden.

Met de deurensensor gaat het licht automatische aan wanneer een deur opent

Naast een bewegingsmelder ontdek ik ook een slimme deursensor in het smart home assortiment van de Action. Deze Smart Connect Door Sensor ziet eruit als veel andere smart home deursensoren: het bestaat uit twee delen. Een om aan de deur te bevestigen en een voor de omlijsting van de deur. Het bereik van de sensor stelt mij niet teleur: 25 meter. Je kunt onder andere lampen aan laten springen als de deur geopend wordt. Hij is tevens te koppelen met bewegingsmelders en slimme bewegingssensoren, waardoor je hiermee een complete smart home beveiliging kunt realiseren.

Slimme LED filament lamp zijn mooie lampen

Misschien wel een van de mooiste en opvallendste smart home producten van Smart Connect in mijn ogen zijn deze smart lampen van Action. Hoewel merken als Philips Hue en Innr pas nét filament modellen hebben gelanceerd, vind ik ze nu al terug in de Action. De Action Smart lamp connect Filament is een LED lampen oogt als een antieke klassieke gloeilamp. Deze Action Smart lamp is met name handig voor het brengen van sfeer in een woning of bij doorzichtige lampenkappen. De lamp is voorzien van een E27 fitting, de bekende grote fitting, en zijn uitgevoerd in 5,5W met 470 lumen. Zowel de kleurtemperatuur als de helderheid kan simpel aangepast worden via de app of via de Remote Control die ik daarnet beschreef. Ook zijn de lampen aan te sturen via Google Assistant of Amazon Alexa. Er worden drie verschillende modellen aangeboden: een grote ronde lamp, het normale gloeilamp model en een peervormige filament lamp.

Slimme multicolor LED lampen kunen in veel verschillende kleuren branden

Nog een andere Action smart lamp deze LSC Smart LED lamp. Net als bij veel andere smart home merken ontdek ik ook van LSC Smart Connect Action een slimme LED lamp, een White and Color Ambiance variant. Deze slimme LED lamp ziet er uit als een Philips Hue variant. Er is sprake van 9watt en 806 lumen. Met een prijs van € 6,49 is het een zeer goedkope oplossing voor een slim verlichtingssysteem. De smart RGB-lamp is uitgevoerd met een E27 ftting of met een E14 fitting. Bij deze laatste variant is wel sprake van magere versie dan bij de grote fitting : 5 watt en 400 lumen .

Je kunt bij deze slimme lampen van Action niet alleen de kleurtemperatuur en de helderheid aanpassen, maar kunt ze ook in kleur laten veranderen. De lampen dienen met WiFi verbonden te worden om ze op een afstand te kunnen bedienen via de app op je smartphone of tablet.

slimme lampen van LSC smart connect

Twee slimme lampen van LSC Smart Connect van Action

Slimme multicolor LEDstrip

Een slimme multicolor LEDstrip kan erg interessant zijn: denk bijvoorbeeld aan het licht achter je televisie of achter je computerscherm bij je bureau. De LSC Smart Connect Action Smart LED Light Strip is zo’n LEDstrip. Hij is 5 meter lang, waardoor je een grote afstand kunt voorzien slimme verlichting. De lightstrip kan gekoppeld worden aan meerdere slimme lampen van Smart Connect, om hiermee complete scenario’s en scene’s te creëren. Net als bij de andere producten is ook hiervoor geen hub nodig en dien je deze aan te sluiten op het WiFi netwerk. Er is sprake van 22W en 1500 lumen.

LSC Smart Connect Multicolor Spot

Dat spot-verlichting ook ingezet kan worden in de vorm van smart home lampen, bleek al uit eerdere productlanceringen van merken als Philips Hue. Opvallend genoeg heb ik ook van Smart Connect een variant gezien: een GU10 slimme multicolor spot. Net als bij de Multicolor LED lamp kan zowel de helderheid en kleur als de kleurtemperatuur van de spots aangepast worden via de app. Er is sprake van 5W met 380 lumen.

Slimme plafonnière van LSC

Een complete slimme plafondlamp/plaffonière ben ik bij mijn onderzoeken voor Smarthomeweb.nl zelden tegengekomen voor zo’n lage prijs. De LSC Smart Ceiling Light wordt aangeboden voor slechts € 12,95. Deze slimme plafondlamp kun je eenvoudig aansturen met de app op je smartphone of tablet, maar kan ook met spraak bediend worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van Google Assistant of Amazon Alexa! De lamp kan eenvoudig gekoppeld worden met andere Smart Connect lampen, zodat je de lamp op kunt nemen in specifieke scenario’s.

Slimme sirene waarschuwt je voor ongewenst bezoek

Wil je bij het opengaan van de voordeur als jij niet thuis bent een alarm af laten gaan? Dat is mogelijk met de slimme sirene van Smart Connect. De sirene heeft een oorverdovend geluid van maar liefst 110 dB. Geloof me: dit is hard. In tegenstelling tot veel andere smart home sirenes, is deze sirene gewoon aan te sluiten door deze in het stopcontact te steken. Je hoeft dus niet rommelen met aansluitingen en bedradingen. Het meest interessant is de toevoeging en combinatie van lampen en slimme sensoren van Smart Connect: hiermee kun je een draadloos smart home beveiligingssysteem realiseren.

LSC-SmartConnect slimme stekker

Het is misschien wel één van de eerste smart home producten die aangeschaft wordt: de slimme stekker. Gelukkig ontdek ik ook van LSC-SmartConnect zo’n slimme stekker, de Smart Plug. Deze variant is erg klein, iets wat ik onwijs belangrijk vindt bij een slimme stekker. Waarom? Zodat deze overige stopcontacten aan de muur niet overlapt! Deze slimme stekker kan prima gebruikt worden om ook lampen slim te maken waar geen slimme lamp in gedraaid kan worden. Denk aan een bureaulamp. Ook klassieke apparaten kun je slim maken: je kunt de stekker hiervan simpelweg in de smart plug steken, waarna je ze op afstand kunt bedienen. Denk aan het aan- en uitzetten van apparaten of ze te bedienen met spraak via Google Assistant.

Zoals je ziet gaat het om basis smart home producten. De producten zien er op het eerste gezicht goed uit en beloven de smart home behoeftes te vervullen: bediening via de app en eenvoudig scenario’s creëren.

Prijzen: ongelooflijk goedkoop

Tja, we hebben het over de Action. Dus hoge prijzen hoeven we gelukkig niet te verwachten bij het LSC Smart Connect systeem. De slimme stekker is bijvoorbeeld al te koop voor een magere € 8,49. Sterker nog: alle smart home producten, op de plafonnière en de LED light strip na, worden voor nog geen € 10,- aangeboden. Een kleine rekensom bewijst dat je met het LSC Smart Connect smart home systeem voor nog geen € 100,- een basis kunt leggen voor een smart home. Althans: een basis waarbij er nog veel vraagtekens bestaan over uitbreidingsmogelijkheden. Hoewel de producten enkel bij de Action zouden liggen, zijn er ook enkele via Bol.com verkrijbaar.

Smart home protocol: WiFi (2.4GHz)

Op de verpakking wordt het gelijk al groot aangegeven: de LSC Smart Connect producten communiceren via WiFi. Het gaat om de 2.4 GHz frequentie, een smart home protocol waar ik zelf wat minder over te spreken ben. Er wordt hierbij namelijk geen gebruik gemaakt van een bridge (hub). En hoewel er in bovenstaande productenlijsten geen ‘privacy-gevoelige’ smart home producten te zien zijn, als een slimme beveiligingscamera of slimme deurbel, heeft de tussenkomst van een bridge toch altijd mijn voorkeur. Deze producten worden dus rechtstreeks aangesloten op je WiFi netwerk. Veiligheidstip: mocht je de producten in huis hebben gehaald, doe je er in mijn ogen verstandig aan om een gastennetwerk aan te maken. Op die manier hou je je internetzaken gescheiden van de smart home scenario’s en producten. In mijn ogen stukken veiliger.

Met WiFi helaas vaker kans op interferentie

Een ander klein nadeel van smart home producten die communiceren via WiFi is natuurlijk de kans op interferentie. In een woning communiceren steeds meer apparaten via WiFi, waardoor het kanaal verstoord kan worden en smart home producten dus minder snel (of helemaal niet) reageren op acties van je smartphone of tablet.

Bediening: via de LSC Smart Connect App

De bediening is – zoals we mogen verwachten – te doen via een app op je smartphone of tablet. De speciale LSC Smart Connect App is gratis te downloaden via de AppStore en in de Google Play Store. Zowel Android als Apple gebruikers kunnen dus aan de slag met het bouwen van een smart home met de Action producten. De applicatie ziet er op het eerste gezicht gebruiksvriendelijk uit en werkt fijn en overzichtelijk.

Wat wel opvallend is, is de hoeveelheid persoonlijke informatie die de app nodig ‘zegt’ te hebben om aan de slag te kunnen. Waarbij je bij andere smart home app’s vaak enkel vooruit kunt met een naam en een e-mailadres, gaat het hier wat verder.

lsc smart connect action bediening app

De bediening van LSC Smart Connect producten werkt fijn.

‘Plug and Play’ vanwege ontbreken gateway

Ha dat rijmt! Afijn, het koppelen en bedienen van aangesloten apparaten in de applicatie is daadwerkelijk kinderlijk eenvoudig. Hoewel het ontbreken van een gateway in mijn ogen minder is op het gebied van veiligheid, zijn er natuurlijk ook voordelen bij op te noemen. Zo is een koppeling in een paar seconde gemaakt met de app en hoef je geen speciale plek te zoeken voor een hub in de woonkamer. Het is gewoon ‘plug and play’en je smart home avontuur kan beginnen.

Koppelingen: LSC Smart Connect met Google Home koppelen

Heb jij een Google Home smart speaker of smart display (Google Home Hub) in huis staan? Ook dan kun je prima uit de voeten met LSC Smart Connect. De producten zijn namelijk met spraak aan te sturen via Google Assistant: “Spraakbesturing wordt ondersteund door Alexa en Google Home“, is op de achterzijde van de verpakking te lezen. Je kunt dus je smart speaker de opdracht geven om de Action slimme verlichting te activeren of een aangesloten apparaat middels de smart plug te activeren. Bekijk hier hoe je LSC Smart Connect met Google Home koppelen kunt.

LSC Smart Connect Hue koppeling

Het is natuurlijk onwijs interessant om te checken of een LSC Smart Connect Hue koppeling mogelijk is. Het zijn immers veel goedkopere varianten dan de Philips Hue lampen, waarmee je op een goedkope wijze je Hue verlichtingssysteem kunt uitbreiden. Omdat dit bij velen nog onduidelijk is (ook bij ons), waardoor we hier veel vragen over binnenkrijgen, hebben we hier onderzoek naar gedaan. In het artikel LSC Smart Connect met Hue koppelen kom je meer te weten over de mogelijkheden..

Overige mogelijkheden: IFTTT en Homey?

Naast LSC Smart Connect met Google Home koppelen (of met Alexa) zijn er op dit moment nog weinig andere mogelijkheden. Ik heb verschillende forums afgestruind op andere gebruikers van dit smart home systeem die ook vastlopen bij meerdere koppelingen. Er zijn nog geen ervaringen met zelfgemaakte apps via Homey bijvoorbeeld. Wat ik wel heb ontdekt is dat de producten ook bediend en gekoppeld kunnen worden via Tuya, een app die ook werkt met IFTTT. Via enige omwegen zou het dus mogelijk moeten zijn om deze producten te integreren binnen je complete smart home.

Nieuw: LSC Smart floodlight buitenlamp

De LSC Smart Floodlight buitenlamp is een ledlamp met bewegingssensor. Ook deze lamp kun je bedienen via de LSC Smart app, zet de lamp aan of uit en pas de helderheid en tijdsduur van de lamp aan. Deze lamp is ideaal om in de tuin op te hangen waar in de avond weinig licht is, denk aan een poort of bij de achterdeur. Door dat de lamp een bewegingssensor heeft gaat de lamp automatisch aan op beweging.

De lamp is werkt met een stekker en kan simpel gemonteerd worden aan de wand. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van een lage accu of batterijen die vervangen moet worden, maar de installatie is wel wat lastiger en je hebt een stopcontact nodig. Verder wordt de LSC smart Connect Led schijnwerper geleverd met een lichtbron en is de lamp waterdicht. In de app kun je de instellingen van de lamp bepalen, zo stel je in hoe fel de lamp moet branden en hoe lang. Ook kun je in de app timers instellen op de lamp.

LSC smart Connect Led schijnwerper specificaties:

 • Slimme ledlamp met een bewegingssensor
 • Waterdicht dus geschikt voor buiten
 • Eenvoudig aan de wand te monteren en werkt met een stekker
 • Je past de helderheid van de lamp eenvoudig aan in de app
 • Ook de tijdsduur is aan te passen in de app

Mijn conclusie van de LSC Smart Connect review

Laat ik voorop stellen dat ik het onwijs gaaf vindt om te zien dat ook de goedkopere shops smart home producten beginnen aan te bieden. Op die manier wordt een smart home voor een steeds groter publiek toegankelijk. De prijzen zijn dan ook écht enorm goedkoop. Of er sprake is van afbreuk in kwaliteit: ja en nee.

De producten zelf zien er namelijk strak uit en ook de werking hiervan is helemaal in orde. De bijhorende LSC Smart Connect App werkt fijn en overzichtelijk, hoewel er wel wat te zeggen is over de persoonlijke informatie die je moet doorgeven voor je aan de slag kunt gaan. Als ik echter kijk naar de veiligheid en de communicatie van de producten, neemt mijn glimlach ietwat af. De communicatie gaat via WiFi (2.4 GHz), waardoor de kans op storing en ruis in een klein hoekje verscholen zit.

Het feit dat er geen bridge of gateway toegepast wordt is fijn voor als je net een smart home beginnen gaat. Lekker makkelijk en snel de voordelen van een smart home ervaren. Echter is hier wel wat te zeggen over de veiligheid en beveiliging van de producten. Maar ook dit is te weerleggen door het volgende: er zijn geen gevoelige smart home producten te vinden die bijvoorbeeld voorzien zijn van een camera.

Al met al kan ik concluderen dat de LSC Smart Connect producten van de Action een interessante keuze kan zijn voor de wat meer basic smart home oplossingen. Voor een compleet en kwalitatief smart home wat van vloer tot plafond met elkaar dient te communiceren zou ik nog even wachten met de aanschaf: er is nog weinig bekend over mogelijke koppelingen met bijvoorbeeld Homey of Homekit.

7 comments
 1. Kan de powerplug niet aan de praat krijgen weinig of geen hulp LSC Van alles geprobeerd maar dit is voor mij een slechte aankoop voor mij is dit voor iedereen geen aanrader

 2. Mijn 5 smartplugs en 6 lampen en bewegingsensor van LSC werken al jaren prima.
  Je moet wel goed lezen om het aan de praat te krijgen en het werkt alleen op 2,4 ghz WiFi . Ik heb het allemaal op Google home aangesloten inc de Dyson stofzuiger. Voor weinig geld handige domotica 😎

 3. Beste,

  Ik heb deze producten al lang en ben er zeer tevreden van. Met behulp van IFTTT, had ik ook shortcuts ingesteld op mijn iphone waardoor ik Siri kon gebruiken om de lampen te bedienen. Nu heb ik nieuwe lampen die een kleiner filament nodig hebben, dus ik kocht allemaal nieuwe en merkt dat die duidelijk geüpgrade zijn qua software, maar ook niet meer te linken zijn aan IFTTT. De oude filamenten worden duidelijk herkend, maar de nieuwe niet. Komt er soms een software update aan om dit op te lossen? Het klinkt stom, maar gezien alles voordien zo vlotjes met spraak werkte, is dit nu wel erg vervelend. Alvast bedankt!

  Mvg,
  Tiffany De Smet

 4. Lezer, ik kan mijn Candle Gold lampen niet koppelen aan de nieuwe Smart Dimmer Switch; wel aan de telefoonapp. Andere lampen koppelen wel met de Smart Dimmer Switch. Weet iemand hier de reden van en is er een oplossing voor?

  Vriendelijk groetend, Ben.

 5. Ik kan mijn LSC lampen uit juli 2022 niet verbinden met de nieuwste LSC app. Hij vindt mijn lampen niet en het type lampen staat niet tussen de afbeeldingen. De oude app is per ongeluk gewist van mijn telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts