Google bevestigt mogelijke integratie Google Nest Audio en Chromecast

Rob Tigchelaar Laatste update: 13-11-2020

Eerder deze maand werd gesuggereerd dat Google mogelijkheden zou gaan bieden om de Nest Audio in te kunnen zetten als home cinema speaker. Google bevestigt nu aan The Wall Street Journal dat er inderdaad gewerkt wordt aan de integratie van de Nest Audio en Chromecast.

google nest audio met chromecaste integratie

Google Nest Audio met Chromecast © B.Tigchelaar

Het is een wens van veel Google Nest smart speaker eigenaren: de slimme luidsprekers kunnen gebruiken als home cinema speaker. Onlangs was op Smarthomeweb.nl te lezen dat Google mogelijk bezig zou zijn om de Google Nest Audio als home cinema speaker in te kunnen zetten: zo beschreef Google dit in een beschrijving in de zoekresultaten van de zoekmachine zelf.

Daarnaast merkte onze redactie op dat Google bij een foto van de nieuwe Nest Audio de tag ‘Home Theater Sound System’  had meegegeven. Dit bleek niet voor niets: Google bevestigt nu namelijk dat ze inderdaad werkt aan een Google Nest Audio met Chromecast integratie.

Google werkt aan integratie met Nest Audio en Chromecast

Google bevestigt dit in een reactie naar aanleiding van een vergelijking in de Wall Street Journal van de HomePod Mini, de Nest Audio en de nieuwste Amazon Echo. Waar de HomePod Mini naaldoos samenwerkt met Apple TV en de Amazon Echo met Fire TV, doen de Google Nest producten dit nog niet met de vergelijkbare Chromecast mediastreamer. Google laat enkel weten ‘te werken aan de integratie’, maar komt niet met aanvullende informatie.

Onbekend welke Chromecast modellen

Met welke Chromecast versies de integratie met een Google Nest Audio strakjes mogelijk is? Dat is nog even afwachten. Het is te verwachten dat Google met de integratie haar nieuwe Chromecast met Google TV hiermee wel goed kan aanslingeren, hoewel deze variant nog in Nederland aangekondigd is.

Waarom Nest Audio en Chromecast koppeling op deze manier interessant is

Bij Smarthomeweb.nl worden we overspoeld met vragen of en hoe het mogelijk is om een Google Nest smart speaker als output speaker te laten dienen voor een smart TV. Want, een koppeling met een Chromecast is zeker wel te maken, maar we kunnen dan vervolgens de Nest Audio niet gebruiken als home cinema speaker. Iets wat met bovenstaande intergratie strakjes wel mogelijk zou kunnen zijn.

Op dit moment is het geluid TV TV via Google Home alleen mogelijk met een Google Home Max, gezien dit enige is met een directe 3.5mm jack ingang.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *