EZVIZ Husky Air: zo installeer je de camera het beste

▲ EZVIZ Husky Air © EZVIZ

De EZVIZ Husky Air is een balvormige buitencamera voorzien van twee antennes, een resetknop en een gleuf voor een micro-sd-kaart. De camera heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een infraroodfilter en wifi over de 2,4 GHz-verbinding. Het systeem heeft verder een microfoon, speaker, harde sirene en een flitslicht aan boord, waarmee je inbrekers kunt afschrikken. Dankzij het ip66-certificaat is de EZVIZ Husky Air bestand tegen water en stof.

EZVIZ Husky Air installeren

De Husky Air is dus een behoorlijk uitgebreide camera voor buiten. Dat betekent gelukkig niet dat het een superingewikkeld systeem is. Binnen no time kun de EZVIZ Husky Air installeren bij jou thuis. Je moet dan rekening houden met een aantal zaken.

  • Zorg ervoor dat je hem hoog ophangt, zodat niet iedereen er zomaar bij kan komen. Aangezien de micro-sd-kaart in de camera zit, heb je kans dat er iemand dus met je beeld vandoor gaat.
  • Het stekkerdraad is relatief kort. Je moet er dus voor zorgen dat de camera op een centrale positie hangt, waardoor je hem van stroom kunt voorzien (of je moet zelf een andere oplossing kunnen bedenken).
  • Qua internet heb je twee opties: of je kiest voor bedraad internet (via de meegeleverde adapter) of je kiest voor wifi. Kies je voor het tweede, dan moet je ervoor zorgen dat je wifi-signaal een breed bereik heeft. En anders maak je gebruik van een ouderwetse ethernetkabel.

Het draad is overigens netjes weg te werken in de voet van de camera. Zo zie je buiten dus geen kabels lopen, of je nu van wifi gebruikmaakt of niet. Voordat je echter de camera ophangt, doe je er goed aan hem eerst te koppelen aan de gratis applicatie, beschikbaar voor Android en iOS. De EZVIZ Husky Air wordt geleverd met een instructieboekje, waarin het installeren van de applicatie prima uitgelegd wordt. Binnen de app druk je op de knop voor het toevoegen van de camera, waarna je de qr-code op de Husky Air scant. Daarna kun je als het goed is meteen zien wat de camera ziet.

De app van de EZVIZ Husky Air

Wanneer dit je eerste EZVIZ-product is, dan is de app wellicht een beetje onoverzichtelijk. Dat komt doordat de fabrikant allerlei instellingen op verschillende plekken heeft staan. Neem dus even de tijd om overal op te tappen, zodat je precies weet waar je bepaalde instellingen kunt vinden. Het mooie aan de app is dat verschillende mogelijkheden duidelijk uitgelegd worden, waardoor je achteraf ook niet snel met vragen achterblijft.

Qua integraties hoef je helaas niet heel veel te verwachten van de EZVIZ Husky Air. Zo is er geen ondersteuning voor de Google Assistent of Apple HomeKit. Wel is er ondersteuning voor Amazon Alexa en IFTTT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts