Handig: boodschappenlijst via Google Home (Mini)

boodschappenlijst google home mini

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je in de keuken staat en bedenkt dat je dat ene product niet moet vergeten in de supermarkt strakjes? Wist je dat je via een Google Home ook makkelijk je boodschappenlijstje bij kunt houden? In dit artikel leggen we uit hoe je via de Google Home smart speaker je boodschappenlijstje kunt bijhouden.

Hoewel ik veel blog over het koppelen van Google Home aan diverse apparaten, kun je met de slimme speaker zelf ook heel veel kanten op. Zo deelde Bram eerder een lijst met grappige vragen voor Google Assistant. Ook een handige functie van Google Home (Mini), is dat je er heel makkelijk boodschappenlijstjes mee kunt houden. Dit kan handig zijn op momenten waarbij je denkt ‘O, dat zal ik straks gelijk even noteren’, maar het na vijf seconden alweer vergeten bent. Na het lezen van deze blog kun jij straks een boodschappenlijst via Google Home (Mini) bijhouden door dit gelijk te zeggen tegen je speaker. Handig!

Hoe kun je een boodschappenlijst bijhouden met Google Home Mini?

boodschappenlijst in google home app

Je kunt je boodschappenlijst in de Google Home bekijken en bewerken.

Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk je Google Home of Google Home Mini en de Google Home app op je smartphone of tablet. In het verleden diende ik gebruik te maken van ‘Google Keep’. Als je niet bekent met met deze software van Google raad ik je aan om hier eens naar te kijken. Je kunt hier eenvoudig lijsten bijhouden, bijvoorbeeld voor je boodschappen, die je overal en ten allen tijden kunt bekijken.

Google Keep is nu echter niet meer nodig. Je kunt nu eenvoudig via de instellingen in de Google Home app een lijst creëeren en met behulp van spraak items toevoegen aan de lijst. Ook heb je de mogelijkheid om de boodschappenlijst te delen met meerdere personen.

Stappenplan: zo maak je een boodschappenlijst met Google Home

Je kunt direct al aan de slag met het toevoegen van producten aan de Google Home boodschappenlijst. Hiervoor kun je bijvoorbeeld het volgende spraakcommando gebruiken:“Hé Google, voeg eieren toe aan mijn boodschappenlijst”. Google Assistant antwoord nu: “Oke, ik heb eieren aan je boodschappenlijst toegevoegd.”

Het is natuurlijk handig om meerdere lijstjes bij te houden. Denk aan een persoonlijke boodschappenlijst, maar wellicht ook een verlanglijst of een ’things to do’ lijstje. Je kunt via de Google Home app een lijst als primair kenmerken. Dit is de lijst die je speaker gebruikt voor het toevoegen van items met behulp van spraak.

gigaset smart home stekker

Koppel een slimme stekker aan Google Home

Het is ook interessant om slimme stekkers te koppelen aan Google Home. Maak “domme” apparaten slim met slimme stekkers. Deze stekker is te koppelen met Google Home, vraag Google bijvoorbeeld het koffiezetapparaat aan te zetten.

Bekijk

Tip: deel je boodschappenlijst met anderen via Google Home app

Het is natuurlijk super interessant om je boodschappenlijst te kunnen delen met meerdere personen. Zo hebben meerdere personen de mogelijkheid om items toe te voegen of deze weg te strepen als ze in huis gehaald zijn. Je kunt met deze stappen meerdere mensen toevoegen:

  1. Open de Google Home app op je telefoon of tablet
  2. Klik rechts onderin het scherm op ‘Account’
  3. Onder het kopje ‘Google Assistant’ kun je vervolgens ‘Boodschappenlijstjes’ selecteren
  4. Rechtsboven in het scherm vind je een poppetje met een plusje, klik hierop
  5. Voer hier het e-mailadres in van degene met wie je het lijstje wilt delen.

In het boodschappenlijstje krijg je altijd te zien met wie het lijstje op dit moment gedeeld is.

Een artikel in je winkelmand gelegd? Dan kun je met behulp van de Google Home app op het item klikken, die daarna weggestreept wordt van de boodschappenlijst. Helaas kan Google Home nog niet met behulp van spraakopdrachten boodschappenlijst producten verwijderen. Maar zeg nou zelf, dit is toch veel makkelijker om met de hand te doen? Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
hue bedienen met siri

Hue bedienen met Siri

▲ Hue bedienen met Siri © Smarthomeweb Altijd al Siri willen gebruiken om je slimme apparaten zoals slimme verlichting…
Lees meer