Sonos resetten in een paar stappen (fabrieksinstellingen)

Sonos resetten

▲ De Sonos One © Smarthomeweb.nl

Het kan voor komen dat je om een bepaalde reden je Sonos opnieuw moet instellen. Het is dan zaak om je Sonos speaker op de juiste manier te resetten. Er is niet één manier om een Sonos speaker te resetten, elk apparaat reset je namelijk op een andere manier. Hieronder is voor verschillende Sonos apparaten te lezen hoe je deze kunt resetten.

Om een Sonos-apparaat te resetten moet je altijd de join knop (gekantelde 8) of de pauze knop gebruiken. Let wel op, wanneer je een Sonos-speaker reset ben je al accountinstellingen en gegevens kwijt. Je zet de Sonos naar fabrieksinstellingen. Je moet alles dan opnieuw instellen, zorg er dus voor dat je er zeker van bent dat je het Sonos-apparaat wilt resetten.

Stappenplan Sonos-speaker resetten

Voor een aantal slimme speakers geldt hetzelfde stappenplan om de speaker opnieuw in te stellen. Het enige verschil is dat je bij sommige apparaten de pauze knop moet indrukken en bij andere de join knop (knop met daarop een gekantelde 8). Voor de Sonos One, de Sonos One SL, de Sonos Five (gen. 2), de Sonos Sub, de Sonos Playbase, de Sonos Beam en de Sonos Arc gebruik je de join knop. Alleen voor de Sonos Five (gen. 1) en de Sonos Playbar gebruik je de pauze knop om het apparaat te resetten.

Stappenplan om je Sonos-speaker te resetten:

 1. Verwijder de stekker van je speaker uit het stopcontact en wacht vervolgens 10 tot 20 seconden.
 2. Stop de stekker weer in het stopcontact en druk tegelijkertijd op de pauze of join knop. In bovenstaande alinea zie je welke knop je nodig hebt bij jouw speaker.
 3. Houd de knop ingedrukt, je zult na 10 seconden een wit lampje zien knipperen en na 30 seconden een oranje lampje. Je kunt de knop nu loslaten.
 4. Wacht vervolgens tot het lampje groen wordt.
 5. Het lampje brandt groen? Top, je hebt je Sonos-speaker succesvol gereset en kunt deze opnieuw instellen.

Met het bovenstaande stappenplan reset je eenvoudig de Sonos One, de Sonos One SL, de Sonos Five (gen. 1&2), de Sonos Sub, de Sonos Playbase, de Sonos Beam, de Sonos Arc en de Sonos Playbar. Deze speakers zijn allemaal bedraad en worden daarom op dezelfde manier opnieuw ingesteld. Ook de Sonos Symfonisk, een samenwerking tussen Sonos en Ikea, kun je via bovenstaande stappenplan resetten.

In de video hieronder kun je zien hoe het resetten van je Sonos-speaker in zijn werk gaat:

De Sonos Roam en Sonos Move zijn draadloos, deze worden daarom op een andere manier gereset dan de meeste apparaten. Om deze speakers te resetten gebruik je zowel de pauze knop als de aan/uit knop.

Sonos Roam resetten

De Sonos Roam is een kleine draagbare speaker welke zowel via je thuisnetwerk als via een bluetooth verbinding te koppelen is. Je kunt zowel thuis als buitenshuis genieten van jouw favoriete muziek. Zo reset je de Sonos Roam:

 1. Houd de aan/uit knop ingedrukt voor 5 seconden.
 2. Vervolgens houd je de pauze knop ingedrukt en druk je kort op de aan/uit knop.
 3. Houd de pauze knop ingedrukt en wacht tot het licht op de voorkant van de speaker oranje en wit knippert.
 4. Als het licht aan de voorkant vervolgens groen wordt is de Sonos Roam gereset.

Op deze manier reset je de Sonos Roam eenvoudig binnen een paar drukken op de knoppen.

Sonos Move resetten

De Sonos Move is een speaker welke draadloos en een oplaadhouder bevat waarin je de speaker oplaadt. Deze speaker is te gebruiken via een Wifi- en bluetooth verbinding, hierdoor kan je de Move ook buitenshuis gebruiken. Deze speaker reset je hierdoor net op een andere manier dan de meeste Sonos-apparaten. Hieronder zie je in het stappenplan hoe je de Sonos Move reset:

 1. Zorg dat je de Sonos Move uit het oplaadstation hebt staan.
 2. Zet de speaker uit door op de aan/uit knop te drukken.
 3. Druk de join knop in en zet op dat moment ook de Move weer in het oplaadstation.
 4. Houd de join knop ingedrukt tot het licht oranje en wit knippert.
 5. Vervolgens zal het lampje bovenop groen gaan worden en heb je de Sonos Move succesvol gereset.

Verhuisd of nieuwe wifi?

Wanneer je verhuisd bent of een nieuwe wifi hebt, dan hoef je niet altijd het volledige Sonos-systeem te resetten. In de app kun je namelijk vrij makkelijk het wachtwoord veranderen. Wanneer je de app opent zul je direct een melding krijgen dat je de netwerkinstellingen moet updaten. Druk hierop, volg de stappen en binnen en paar minuten kun je weer gebruik maken van het volledige Sonos-systeem. Bekijk hieronder de stappen die je kunt belopen voor het wijzigen van de wifi van het Sonos-systeem. Vergeet ook niet om de Sonos Trueplay functie opnieuw bij te werken voor betere sound!

wifi veranderen van je Sonos
Sonos Ray

De nieuwste Sonos speaker: Sonos Ray

De Sonos Ray is de nieuwste slimme speaker van Sonos. Het is een soundbar met kristalhelder geluid, geschikt voor tv, muziek of gaming. Je kunt de speaker bedienen met een afstandsbediening, via de Sonos-app, streamen via Apple AirPlay of via spraak met een spraak assistent. Deze slimme Sonos bar is te koppelen met Google Home of Amazon Alexa.

Bekijk deze speaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts