Handig: Kerstverlichting met app bedienen (dé mogelijkheden)

kerstverlichting met app

▲ Kerstverlichting met app  © Canva

De kerst is in aantocht, de tijd dat we binnen en buiten wat gezelliger willen aankleden vanwege die lange donkere nachten. Nu zijn er tegenwoordig gelukkig een stuk meer mogelijkheden dan vroeger als het gaat om kerstverlichting. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de lampjes in je boom zelf een kleur te geven in een app en kun je de verlichting met je stem aan- of uitzetten. Kortom, een leuke gadget dat zorgt voor meer gemak en vooral gezelligheid! Hieronder geven we dan ook enkele tips en lichten we verschillende opties uit om kerst verlichting met app te bedienen!

Waarom is het interessant om verlichting te bedienen met app?

Er zijn een aantal punten die meewerken aan het feit dat kerstverlichting die te bedienen is met een app, interessant kunnen zijn. Met de hoge energieprijzen is het bijvoorbeeld niet meer zo aantrekkelijk om de kerstverlichting ‘s nachts nog aan te laten staan, gelukkig scheelt het wel enorm dat de meeste slimme verlichting voorzien is van LED. Hieronder hebben we enkele punten opgesomd waarom slimme verlichting interessant is om te gebruiken als kerstverlichting:

  1. Het handige van slimme kerstverlichting is dat je timers in kunt stellen: zo kun je bijvoorbeeld wel de kerstverlichting tot 1 uur ’s nachts kan laten branden en automatisch weer om 6 uur aangaat.
  2. Je kunt leuke scenes activeren via de app: de slimme kerstverlichting kun je vaak per lampje de kleur bedienen, maar wat nog makkelijker is, is om één van de vooraf geprogrammeerde scenes te activeren.
  3. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren: er zijn slingers die alleen wit licht geven, maar ook in alle kleuren van de regenboog kunnen branden. Daarbij is vaak ook mogelijk om de lampen te dimmen in de juiste sterkte.
  4. Vaak gemakkelijk te koppelen met overige smart home platformen: de meeste slimme kerstverlichting is makkelijk te koppelen met Google Home of Amazon Alexa. Hierdoor kun je ook je kerstboom spraak gestuurd maken.

Welke kerstverlichting met app zijn er?

Er zijn een aantal merken op de markt die kwalitatief hoogstaande slimme kerstverlichting produceren. Deze merken zal ik even kort toelichten en de populairste lampen hieronder uitlichten. Op dit moment zijn er twee die vrij bekend zijn en ook de beste kwaliteit hebben. Daarnaast zijn er ook nog twee varianten die laaggeprijsd zijn, maar ook goed werken.

1. Twinkly slimme kerstverlichting

twinkly kerstverlichting met app

Twinkly Strings

Twinkly is het eerste merk die op de markt kwam met goede kwaliteit slimme kerstverlichting. Dit merk heeft naast lichtsnoeren die te verkrijgen zijn in kleur, kleur met wittinten en wittinten, ook nog (neppe) kerstbomen waar de verlichting al in zit. Ook heeft Twinkly vlaggenmast verlichting. Deze zijn in verschillende hoogtes te verkrijgen en kun je bevestigen aan de vlaggenmast.

Bekijk Twinkly verlichting bij Bol.com Bekijk Twinkly verlichting bij Coolblue

twinkly kunstkerstboom met verlichting

Complete Twinkly kunstkerstbomen

Ook heeft Twinkly complete kunstkerstbomen waar de verlichting al in verwerkt zit. Scheelt ook weer de lampjes in een boom hangen, dat kan ook een vervelend werkje zijn. Het mooie van deze bomen is dat je de verlichting in de boom in verschillende kleuren kunt laten branden wat zorgt voor een mooi effect.

Bekijk Twinkly verlichting bij Bol.com

vlaggenmast twinkly

Twinkly vlaggenmast

Heb je een grote vlaggenmast in de achtertuin staan, of lijkt het je leuk om met de buurt de vlaggenmast een mooie metamorfose te geven in de wintertijd? Dan kun je de vlaggenmast verlichting kiezen van Twinkly

Bekijk Twinkly verlichting bij Bol.com Bekijk Twinkly verlichting bij Coolblue

2. Philips Hue Festavia

philips hue kerstverlichting met app

Dit jaar kwam Philips dan eindelijk met de langverwachte Festavia lijn, slimme kerstverlichting van Hue. Deze is momenteel alleen te verkrijgen op de eigen website en op moment van schrijven is het lichtsnoer uitverkocht. Philips Hue heeft altijd goede kwaliteit en daarom zou ik het ook nooit afraden om te kopen, daarentegen werken de lampen perfect met het systeem van Hue. Het is dus een interessante keuze wanneer je gebruik maakt van de lampen van Hue. Weet wel dat Twinkly al langer bezig is met de ontwikkeling van kerstverlichting en dat de prijs gunstiger is. Voor 250 lampjes betaal je namelijk een bedrag van € 159,95 bij Philips Hue terwijl dit bij Twinkly € 94,- kost.

Bekijk de beschikbaarheid van deze Festavia lichtsnoer

3. FlinQ slimme kerstverlichting

De slimme kerstverlichting van FlinQ doet niet perse onder voor de twee grote merken. Het nadeel is alleen dat ze niet veel aanbod hebben. Het aanbod bestaat namelijk uit een 160LED RGB lichtketting. Dit zijn beduidend minder lampjes dan bij de voorgaande twee. Toch is dit een uitstekende budget keuze. Voor € 49,95 heb je een mooi lichtsnoer die je kunt bedienen met app.

Bekijk bij Bol.com

4. Treelighty verlichting

Dit is de beste budget keuze. Met 100 LEDS in dit lichtsnoer heeft hij de minste LEDS. Wel kun je via de app kiezen uit 16 miljoen kleuren, effecten en kun je de verlichting op muziek laten reageren.

Bekijk bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
bluetooth speaker koppelen aan laptop

Bluetooth speaker koppelen aan laptop (computer)

Hoe kun je op makkelijke wijze een JBL bluetooth speaker verbinden met een laptop? Deze vraag krijgen we zo vaak te horen dat we besloten hebben om er een compleet artikel aan te wijden. Ontdek hoe jij een bluetooth speaker kunt koppelen met een computer: zowel voor Windows als MacOS.
Lees meer

HomeWizard Domotica

HomeWizard is het centrale punt voor huisautomatisering, zo kun je met HomeWizard je huis besturen met je smartphone, tablet of computer. Het handige van van HomeWizard is dat er naast een standaard app ook een handige webapp is. Op je computer kun je dan ook je smart home apparaten bedienen en handige scenes maken.
Lees meer