Google Nest wifi installeren

Met Google Nest wifi creëer je een snelle en stabiele wifi-verbinding in je huis, ideaal om de spreiding van je wifi te vergroten.
google nest wifi installeren
Google Nest wifi met bijgeleverde accessoires

Google Nest wifi is een populair mesh-wifi-systeem waarmee je thuis je wifi eenvoudig kunt uitbreiden en verbeteren. Het systeem bestaat uit een hoofdrouter en een of meer satelliet-routers, die samenwerken om een mesh-netwerk te creëren dat zorgt voor snelle en betrouwbare wifi in het hele huis.

In deze blog geven we stapsgewijze instructies voor het installeren, verbinden en resetten van Google Nest wifi. Ook bespreken we de voordelen van het gebruik van een mesh-wifi-systeem en introduceren we de Google Nest wifi en de nieuwe Nest wifi Pro.

Google Nest wifi router aansluiten

Google Nest wifi router aansluiten
Zo sluit je de Google nest wifi aan op de router

Wanneer je je nieuwe Nest wifi router in huis hebt, kan het een flinke klus lijken om deze aan te sluiten en te installeren. Toch heeft Google Nest het ons erg makkelijk gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Het installeren van Google Nest wifi is in de volgende eenvoudige stappen geregeld:

 1. Sluit de Nest WiFi-router via ethernetkabel aan op je modem
 2. Sluit de router aan op een stopcontact en wacht tot het licht wit knippert
 3. Open de Google Home app
 4. Druk op het ‘+’ icoon en ga naar ‘Apparaat instellen’
 5. Ga naar ‘Nieuw apparaat’ en kies je huis
 6. Selecteer je Google Nest WiFi-router
 7. Scan de QR-code die zich op de onderkant van de router bevindt
 8. Selecteer een ruimte (of creëer een nieuwe ruimte)
 9. Kies een naam en wachtwoord voor je netwerk
 10. Even geduld…
 11. Je Google Nest WiFi is geïnstalleerd!
 12. Tik op ‘Ja’ als je gelijk een extra router toe wilt voegen

Extra Nest Router toevoegen

Om je wifi mesh systeem uit te breiden, kan je ervoor kiezen om extra routers toe te voegen. Deze dien je dan als satteliet toe te voegen. Het uitbreiden van het Google Nest wifi-systeem doe je via deze stappen:

 1. Sluit het extra router aan en schakel deze in
 2. Open de Google Home app
 3. Druk op het ‘+’ icoon en ga naar ‘Apparaat instellen’
 4. Ga naar ‘Nieuw apparaat’ en kies je huis
 5. Selecteer het router dat je toe wilt voegen
 6. Scan weer de QR onder je Nest router
 7. Even geduld…
 8. Volg de instructies en druk eventueel ‘Ja’ om nog een punt toe te voegen.

Zodra de installatie van je routers voltooid zijn, verschijnen deze in de Google Home-app als een apparaat. Vanuit hier kun je eenvoudig instellingen aanpassen, mocht dat nodig zijn.

Hoeveel Google Nest wifi punten heb ik nodig?

google nest wifi instellen en verbeteren
In de Google Home app kun je de Nest wifi testen en eventueel verbeteren.

Vooral bij grotere woningen komt de kracht van het Mesh-netwerk van Google Nest goed tot zijn recht, maar hoeveel punten zijn er nu precies nodig? Dit hangt af van de volgende punten:

 • Grootte van je huis: Hoe meer vierkante meters je huis bedekt, hoe meer wifi-punten je waarschijnlijk nodig zult hebben voor een volledige dekking
 • Aantal verdiepingen: Huizen met meerdere verdiepingen hebben mogelijk extra wifi-punten nodig om een sterk signaal op elke verdieping te garanderen. Google raadt hierbij in ieder geval één punt per verdieping aan te houden.
 • Drukbelaste kanalen: Wanneer een omgeving veel WiFi-verkeer heeft, kunnen kanalen overbelast raken, waardoor mesh-punten beter dichter bij elkaar kunnen. Dit weet je puur door het netwerk aan te sluiten en te testen.

Het aantal Nest Mesh-punten verschilt dus echt aan de hand van hoe je huis gebouwd is, maar de makkelijkste manier om het benodigde aantal vast te stellen is op basis van het aantal vierkante meters. Volgens Google is het bereik van de verschillende soorten routers als volgt:

Aantal routersGoogle WifiNest WifiNest wifi Pro
1 Routertot 140 m²tot 200 m²tot 200 m²
2 Routerstot 280 m²tot 350 m²tot 400 m²
3 Routerstot 420 m²tot 500 m²tot 600 m²
4 Routerstot 560 m²tot 650 m²tot 800 m²
Bereik van de verschillende Google wifi-routers

Google Nest wifi resetten

Soms is het handig om je Google Nest wifi-systeem te resetten. Bijvoorbeeld als je alle gegevens wilt wissen of als je wifi om wat voor reden dan ook niet meer werkt. Resetten naar fabrieksinstellingen zorgt er in ieder geval voor dat je verkeerde instellingen uit kunt sluiten. Volg deze stappen om het gehele systeem te resetten:

 1. Open de Google Home app
 2. Druk op ‘wifi’
 3. Ga naar Instellingen
 4. Kies ‘Netwerk terugzetten op fabrieksinstellingen’ en druk ‘OK’

Slechts één Google Nest wifi punt resetten

Wanneer je niet je gehele Mesh-netwerk wilt resetten, maar slechts één van de WiFi-punten wil resetten, zijn er een paar andere stappen van toepassing. Dit zijn ze:

 1. Open de Google Home-app
 2. Tik op je specifieke apparaat en houd deze ingedrukt
 3. Ga naar instellingen
 4. Kies ‘wifi-punt terugzetten op fabrieksinstellingen

Waarom is Google Nest Mesh wifi interessant?

De Google Nest Mesh wifi is om meerdere redenen erg interessant. Wanneer je net verhuisd bent, of simpelweg over wilt stappen naar een systeem waarmee je wifi aanzienlijk verbeterd, kan het wifi-systeem van Google een mooie optie zijn. Hier hebben we een aantal goede redenen op een rijtje gezet om een Google Nest wifi systeem aan te schaffen:

 1. Eenvoudige installatie: Google Nest WiFi is eenvoudig in te stellen en te configureren met de Google Home-app. (Zie de stappen hierboven)
 2. Uitgebreide dekking: Het mesh-netwerk van de verschillende routers zorgt voor een snelle, goed verdeelde én betrouwbare wifi-dekking in het hele huis.
 3. Slimme functies: Google Nest WiFi bevat slimme functies zoals apparaatprioritering en automatische netwerkoptimalisatie, die zorgen voor een naadloze en betrouwbare wifi-ervaring.
 4. Integratie met andere Google-producten: Google Nest WiFi integreert gemakkelijk met andere Google-producten zoals Google Assistant en google Home

Al met al genoeg reden dus om over te stappen op het Mesh systeem van Google Nest. Ons advies bij genoeg budget? Ga voor de nieuwe Google Nest wifi Pro.

Nieuw: Google Nest wifi Pro

Google heeft onlangs een nieuwe versie van zijn populaire Nest wifi-systeem uitgebracht: de Nest WiFi Pro. Dit nieuwe apparaat bouwt voort op de functies van de originele Nest wifi en biedt hogere snelheden en een grotere dekking voor je thuisnetwerk. Afhankelijk van je budget en voorkeur, zijn dit de twee opties:

google nest wifi kopen

Google Nest WiFi

Het Mesh-systeem van Google Nest wifi zorgt voor een goed verdeeld wifi-netwerk vanuit verschillende punten in je huis. In tegenstelling tot reguliere routers is er sprake van een zeer consistent signaal, groter bereik, ingebouwde firewall en handige aanvullende functies.

google nest wifi pro

Google Nest WiFi Pro

De Nest wifi Pro biedt alle voordelen die zijn voorganger heeft, maar voegt daar hogere snelheden, betere dekking en verbeterde beveiliging aan toe. Een nóg sterke keuze voor een betrouwbaar thuisnetwerk dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts