Home » Smart home reviews » Zoef Robot Sien review

Zoef Robot Sien review

robotstofzuiger zoef sien review

De Zoef Robot © Bol.com
Robbert Tigchelaar · 1 december 2018

Heb je al een robotstofzuiger of ben je op zoek naar zo’n slim apparaat? Wij hebben robotstofzuiger Sien van het merk Zoef Robot getest, hierover heb ik een Zoef Robot Sien review geschreven. In deze review staan de functies, pluspunten, minpunten en specificaties van de robotstofzuiger Sien beschreven. Geen zin om de gehele review te lezen, ga dan direct door naar mijn conclusie.

Zoef Robot Sien review

De robotstofzuiger Zoef Sien 

Een goede robotstofzuiger van het merk Zoef. Heeft handige functies en gaat ook automatische te werk.

Functies van de Zoef Robot Sien

Allereerst is een robotstofzuiger superhandig, het neemt onder andere een stukje huishoudelijke taken over. De meeste robotstofzuiger’s kun ingesteld worden of op afstand bestuurd worden, hierdoor kun je de stofzuiger laten zuigen wanneer je van huis bent. Hieronder gaan we verder in op de functies van de Zoef Robot Sien.
Interessante functies van de Zoef Robot Sien:

  1. Stoffen, vegen, stofzuigen en dweilen: het is normaal dat een robotstofzuiger kan stoffen, vegen en stofzuigen, maar dit model kan ook direct de vloer dweilen. Deze Sien stofzuiger kan zowel droog als nat dweilen en heeft een ingebouwde waterreservoir.
  2. Automatische opladen: dit model weet zijn weg terug te vinden naar zijn oplaadstation. Merkt het Sien tijdens het stofzuigen en dweilen dat ze bijna leeg is? Dan keert Sien automatische terug naar het oplaadstation.
  3. Anti-bots en val sensoren: veel robotstofzuiger’s rijden een rechte lijn en wanneer ze tegen iets op botsen draaien ze en vervolgen ze de route. Doordat deze stofzuigers botsen tegen een voorwerp kan er beschadiging aan het meubilair ontstaan. Super zonde natuurlijk, dit model van Zoef heeft daar gelukkig een oplossing voor, namelijk Anti-bots sensoren. Deze sensoren detecteren een obstakel en keren voor het botsen om. Ook rijdt de stofzuiger niet van een trap af door val sensoren.
  4. Aanpasbaar in hoogte: nog een interessante functie van die Zoef Sien model is dat het apparaat automatische in hoogte kan veranderen. Ziet de robot dat er een kleed of een drempel aankomt dan gaat ze iets hoger op haar willen staan en rijdt hier zonder problemen over heen.

Pluspunten van de robotstofzuiger Zoef Sien

Tijdens het testen van de Zoef Robot Sien zijn er veel pluspunten van deze robotstofzuiger naar voren gekomen. Deze pluspunten staan hieronder beschreven:

Volautomatische: dit model is volautomatische. Dat houdt in dat het apparaat geheel zelf stoft, veegt, zuigt en dweilt, zelf hoef je helemaal niks meer te doen. Dit houdt ook in dat het apparaat automatische oplaad. Doordat Sien weet wanneer ze bijna op is en de weg terug kan vinden laadt ze zicht zelf op.

Makkelijk te programmeren: persoonlijk vind ik dit een hele handige functie. Met deze functie kun je het apparaat programmeren. Stel bijvoorbeeld in dat wanneer je van huis weg gaat de stofzuiger gaat zuigen of wanneer je slaapt. Eenvoudig via een app op je smartphone kun je de gewenste tijdstip invoeren.

Vrij stil: een ander pluspunt van Sien is dat ze niet zoveel geluid produceert. In de handleiding van Zoef staat dat Sien een geluid van 55 dB maakt. Tijdens het testen van het apparaat vond ik de stofzuiger inderdaad lekker stil. Fijn wanneer in de nacht wil stofzuigen.

Laat automatische op: zoals hierboven ook al beschreven laad het apparaat automatische op. Hierdoor valt de robotstofzuiger niet uit wanneer hij geen stroom meer heeft. Ook doordat hij automatische terug rijdt naar het oplaadstation zal hij het programma ook weer afmaken wanneer er weer voldoende stroom mis. Zo voorkom je dat je in een stoffig huis komt en het alsnog zelf moet doen.
Piept bij moeilijkheden: een ander pluspunt van de robotstofzuiger Zoef Sien is dat ze piept wanneer ze in moeilijkheden zit. Raakt de stofzuiger verstrengelt in kabels en komt ze er niet meer uit dan geeft ze het aan.

Verschillende programma’s: last maar zeker niet least heeft dit model ook verschillende programma’s. De meeste robotstofzuiger’s hebben gewoon een “aan” stand. Dit model daarentegen heeft vier verschillende programma’s, namelijk automatische, langs plinten, intensief of op één plek.

Minpunten van de Zoef Robot Sien

Aan elk voordeel zit ook een nadeel en helaas hebben we ook wat minpunten kunnen vinden van de Zoef Robot Sien. Deze minpunten staan hieronder opgesomd en onderbouwt:

Kabels weg werken: robotstofzuigers hebben het niet zo met kabels. Ook Sien had wat problemen met kabels en we hebben haar even over wat kabels heen laten rijden. Één kabel gaat nog wel maar bij twee kabels achter elkaar bleef ze toch hangen. Het mooie van Sien is dat ze begint te piepen wanneer ze niet verder kan, hierdoor kun je wel het probleem oplossen en het voorkomen in de toekomst.

Hoeken zijn wat moeilijk te bereiken: de stofzuiger is rond en kan daarom niet zo goed in de hoeken komen. Echter heeft de stofzuiger uitstekende borsteltjes, maar het hoekje blijft toch moeilijk bereikbaar.

Deuren op laten: dit model kan gelukkig over kleden en drempels rijden, maar je moet wel de deuren oplaten staan. Wat natuurlijk logisch is maar toch wordt het gezien als een min punt van een robotstofzuiger.

Specificaties van de Zoef Robot Sien Review

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Zoef Robot Sien die we op een rij hebben gezet.

Zoef Robot SienTestresultaten
Vermogen24 watt
Inhoudt opvangreservoir500 ml
Oplaadtijd180 min
Bedrijfstijd120 min
Geluidsniveau55 dB
Indicatie prijs€ 249,95

Conclusie Zoef Robot Sien review

Na het testen van de robotstofzuiger Zoef Sien heb ik veel lovende woorden voor dit model. Naast dat Sien automatische zuigt en zelfs dweilt heeft dit apparaat nog veel functies. Vooral de diverse programma’s spreekt me erg aan.

Handig om overdag de stofzuiger langs de plinten te laten zuigen en in de nacht de gehele kamer onder handen te nemen. Helemaal fijn wanneer de stofzuiger dan ook extra stil is. De minpunten van Sien zijn niet super storend en makkelijk te verhelpen. Al met al zeer te spreken over de Zoef Sien robotstofzuiger.