Zoef Rob Robotmaaier review

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Steeds vaker wordt er gekozen voor een robotmaaier voor het maaien van de tuin. Er zijn dan ook steeds meer merken op het gebied van robotmaaiers, waarvan WOLF-Garten en Gardena de twee bekendste zijn. Onlangs kwamen we de Zoef Rob Robotmaaier tegen, het leek ons interessant om dit model eens onder de loep te nemen. Lees hier onze Zoef Rob Robotmaaier review en check alles wat je moet weten. Tip:Check ook onze top 10 robotmaaiers, waar deze variant van Zoef ook in vermeld staat.

zoef rob robotmaaier review

Twee robotmaaiers in het gazon © Pixabay

Zoef Rob Robotmaaier review

De Zoef Rob Robotmaaier is zeer geschikt voor grootte grasvelden en gazons. Deze robotmaaier kan wel tot 3000 m2 maaien en heeft een maaibreedte van 32 cm. Ook wordt Rob geleverd met een sterke Lithium batterij en kan hij tot wel 2.5 a 3 uur lang maaien. Verder is Rob vrij makkelijk te instaleren maar hieronder vertellen we je er graag meer over.
Inhoud:

 • Rob Robotmaaier
 • Oplaadstation
 • Aansluitkabel
 • Sleutels (2x)
 • Afstandsbediening
 • Messen set
 • Kabel (100m)
 • Pennen voor het vastzetten van de kabel (50x)
 • Meetblad
 • Quick installatie blad
 • Handleiding
 • Schroevendraaier en steeksleutel

Hoe werkt de Zoef Rob Robotmaaier

Allereerst zorgt de robotmaaier ervoor dat het gazon mooi gemaaid, zelf hoef je dus niet meer te maaien. Een robotmaaier rijdt zelfstandig rondjes over het gazon en ondertussen maait hij het gras. Vooraf dien je wel het gazon af te bakenen met het bijgeleverde kabel. Deze speciale kabel leg je om het gebied waar de robotmaaier dient te maaien. Nadat de robotmaaier is ingeschakeld herkent deze het draad en roteert automatische, zodat hij niet over de kabel rijdt.

De bewegingspatroon van de maaier is onregelmatig wat inhoudt dat de maaier elke keer anders beweegt. Dit zorgt ervoor dat de maaier niet elke keer het zelfde rondje rijdt en dat het gehele gazon gemaaid wordt.

 Aanbieding! 

gardena sileno city 250

Nu met extra korting én € 100,- cashback op Gardena Sileno City 250

Van plan om een nieuwe robotmaaier te kopen? Dan kan deze deal interessant zijn. Bij aankoop van de Gardena Sileno City 250 krijg je namelijk € 100,- cashback en geniet je van extra korting!

Instellen van Zoef Rob Robotmaaier

De eerste stap die je dient te zetten in het afbakenen van het gebiedt waar Rob de Robotmaaier dient te maaien. Bepaal eerst de startpunt, zet daar het oplaadstation. Zorg dat het oplaadstation makkelijk aangesloten kan worden op het stopcontact. Leg daarna de kabel om het gebiedt waar Rob moet maaien. Met de bijgeleverde pennen zet je de kabel vast in de grond.
Nadat de lijnen zijn uitgelegd en het gebied hebt afgebakend is. Dient Rob afgesteld te worden. Bij het afstellen bepaal je de tijd van het maaien en de snijhoogte van het gras. Dit kan elke maaibeurt weer aangepast worden, afhankelijk van jouw wensen. De verschillende maaiprogramma’s zijn terug te vinden in de handleiding.

Wanneer het gebied is afgebakend en de robotmaaier is afgesteld kan Rob de Robotmaaier beginnen met maaien. Druk op start en hij begint zijn maaibeurt. De robotmaaier gaat automatische rijden en het gazon wordt netjes gemaaid. Is de robotmaaier klaar met maaien dan rijdt hij automatische terug naar het oplaadstation.

Het mooie van de Rob Robotmaaier is dat deze ook bestuurd kan worden met de bijgeleverde afstandsbediening.

Zoef Rob Robotmaaier review op andere sites

Hoe ervaren andere kopers het product? Hiervoor hebben we Zoef Rob Robotmaaier reviews onderzocht en deze zijn hieronder te vinden:

Review website                                  Beoordeling                        Aantal beoordelingen

Bol.com                                                    4.3/5                                        4

Drie van de vier kopers raden het aan om deze robotmaaier te maken. Ze geven in de Rob Robotmaaier review aan dat de robotmaaier eenvoudig in gebruik en te instaleren is. Ook geven ze aan dat de groene bak niet meer vol zit dankzij Rob robotmaaier. Verder zijn ze tevreden over de prijs kwaliteit verhouding.

Waar de Zoef Rob Robotmaaier kopen?

De Zoef Rob Robotmaaier is ook te koop bij Bol.com. Hier kun je de Zoef Rob Robotmaaier kopen voor een bedrag vanaf € 749,95. De robotmaaier wordt dan gratis naar je huis verzonden. Na aankoop heb je nog 30 dagen bedenktijd. Mocht je dan niet tevreden zijn over het product dan kun je deze retourneren.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.