Ziggo introduceert SmartWiFi: ‘Overal perfecte WiFi’

ziggo smartwifi

▲ Beeld ter illustratie © Pixabay

“Overal in huis of op de zaak perfecte WiFi”. Dit is de garantie die Ziggo biedt met haar nieuw geïntroduceerde SmartWiFi. Met zogeheten SmartWiFi boosters (wat TP-link WiFi meshrouters zijn) wordt WiFi in het hele huis bereikt én schakelen de boosters automatisch mee om te zorgen voor het beste bereik.

Als er iets vervelend is, is het wel slechte WiFi. Zowel op het werk als thuis kunnen we tegenwoordig niet meer zonder een ijzersterke WiFi verbinding. Van zolder tot kelder. Ziggo wil met haar nieuwe SmartWiFi overal in huis een sterk WiFi signaal garanderen. Hiervoor maakt de internetaanbieder gebruik van zogeheten SmartWiFi boosters.

Overal goed WiFi dankzij ‘SmartWiFi Boosters’

SmartWiFi werkt eigenlijk als elk ander WiFi mesh-netwerk: met behulp van verschillende WiFi mesh routers op strategische plekken, wordt er constant geschakeld en heb jij overal in huis een sterkere WiFi verbinding, dan wanneer jij een router in huis had staan. Hoewel Ziggo haar routers SmartWiFi boosters noemen, zijn het eigenlijk gewoon TP-Link Deco M4 Mesh Routers. Een merk wat ook goed scoorde in ons onderzoek naar de beste WiFi Mesh router op dit moment.

Volgens Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo, zorgt SmartWiFi ervoor dat je overal in huis online kunt zijn: “SmartWifi zorgt voor een naadloos wifi-netwerk zodat onze klanten altijd en overal in- en rondom het huis of op de zaak online zijn. Zo biedt Ziggo alle flexibiliteit in een tijd waar alles en iedereen op hetzelfde moment verbonden is“.

Twee soorten Ziggo SmartWiFi pakketten

Ziggo biedt haar klanten twee mogelijkheden aan om te genieten van SmartWiFi: zo is er een basispakket, wat bestaat uit een enkele SmartWiFi – de TP Link Deco X20 – en een SmartWiFi booster set, wat bestaat uit een pakket van 3 TP-Link Deco M4 WiFi mesh routers.

Upgraden naar WiFi 6 kunnen Ziggo gebruikers al snel doen door gebruik te maken van het kleinste pakket; het SmartWiFi basispakket. Hierbij is er sprake van één SmartWifi booster, een TP-Link Deco X20, die alleen per stuk bij Ziggo verkrijgbaar is.

Als we inzoomen op de TP-Link Deco M4 mesh WiFi routers, zien we mooie specificaties:

  • WiFi dekking: maximaal 370 vierkante meter
  • Frequentie: 2.4 GHz en 5 GHz
  • Snelheid: max 1167 Mbit per seconde
  • Spraakbediening: mogelijk via Alexa (wil je liever met Google Assistant bedienen? Dan is Google Nest WiFi een betere keuze)

Kijkend naar de prijs kun je bij Ziggo wel flink besparen. Een klein onderzoek leert ons dat je bij Bol.com veel meer kwijt bent (115 euro voor een two-pack) dan bij Ziggo (€ 99,95 voor een 3-pack).

Nog geen klant? Lees dan hier alles over Ziggo Smartwifi, en kijk hoe je in aanmerking komt voor deze aanbieding. Zo krijgt als nieuwe klant zelfs drie Wifiboosters gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts