Z-Wave met Apple Homekit koppelen: mogelijk met nieuwe bridge van Thinka

Rob Tigchelaar Laatste update: 07-09-2021

Een gadget van Nederlandse bodem maakt het mogelijk om smart home platform Apple HomeKit te koppelen met smart home protocol Z-Wave. Het gaat om de nieuwe smart home bridge Thinka for Z-Wave.

z-wave met apple homekit koppelen

De nieuwe bridge van Thinka maakt een koppeling tussen Z-Wave en Apple HomeKit mogelijk © Thinka Newsroom

De nieuwe Thinka Z-Wave controller biedt voor veel smart home liefhebbers nieuwe mogelijkheden. Het wordt namelijk mogelijk om smart home producten die communiceren via protocol Z-Wave te koppelen aan het Apple HomeKit smart home systeem.
‘Thinka for Z-Wave controller’ maakt koppeling met HomeKit mogelijk

Het gaat om de nieuwe Thinka for Z-Wave controller, een smart home bridge (ook wel een gateway genoemd) waarmee zo’n 3000 Z-wave apparaten gekoppeld kunnen worden aan Apple HomeKit. Naast HomeKit ondersteunt de gateway ook Google Home en Amazon.

Om apparaten toe te voegen aan het smart home platform van Apple dienen gebruikers eerst de smart home gadgets via de Thinka app toe te voegen. Eenmaal gekoppeld komen ze tevoorschijn – en zijn ze te bedienen – via de Woning app van Apple.

Z-Wave en Apple HomeKit

Laten we nog even kort in de smart home materie duiken. Wanneer jij meerdere smart home apparaten met elkaar wil laten communiceren, dienen ze te communiceren via dezelfde frequentie. Dit wordt ook wel een smart home protocol genoemd. Z-Wave is zo’n protocol. Z-wave is een energiezuinig protocol, wat een goed alternatief biedt voor bluetooth.

Aan de andere kant hebben we een overkoepelend systeem, waarvan Apple HomeKit en Google Home twee goede voorbeelden zijn. Wanneer een smart home protocol compatibel is met een smart home platform, kunnen verschillende apparaten met diverse protocollen aan elkaar geknoopt worden.

Tot op heden was het voor veel smart home producten die communiceren via Z-Wave niet mogelijk om gekoppeld te worden aan Apple HomeKit, maar daar maakt smarthomesoftware bedrijf Thinka nu dus verandering in.
Thinka bridge kopen

Sta jij te trappelen om Z-Wave communicerende apparatuur aan Apple HomeKit te knopen? Dan hebben we goed nieuws voor je: hij is vanaf 7 september al te koop. De bridge kost 429 euro.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.