Xiaomi Ecosystem Product Launch – Veel nieuwe producten!

Laatste update: 20-10-2020, 16:29 - Door: Redactie

We zaten met ‘smart’ te wachten op de nieuwe productlaunch van Xiaomi. Het smart home merk heeft namelijk heel veel nieuwe slimme producten toegevoegd aan haar productportfolio. Laten we checken wat voor toevoegingen er zijn gekomen in het smart home ecosysteem van Xiaomi.

Xiaomi Ecosystem Product Launch

Xiaomi smartphone Mi Note © Unsplash

Gisteren stond de Xiaomi Ecosystem Product Launch op de planning. Wij waren natuurlijk erg benieuwd en hebben live meegekeken. In dit bericht vind je alle interessante nieuwe informatie en vooral welke nieuwe producten Xiaomi de komende jaar introduceert. Tijdens de show liet Abi Go de product marketing manager van Xiaomi vijf nieuwe apparaten zien.

Nieuwe smartwatch: Mi Smart Band 5

mi smart brand

Het eerste product die te zien was tijdens de presentatie was de Mi Smart Band. Deze Mi Smart Band 5 is de opvolger van de Mi Smart Band en is op vele vlakken verbeterd om te zorgen voor onder andere een betere fitness ervaring. Zo heeft deze nieuwe smartwatch nieuwe sportmodes waaronder:

  • Binnen fietsen
  • Yoga
  • Roeien
  • Touwtje springen
  • Zwemmen

Door een bepaalde modus te activeren, meet het horloge precies de juiste gegevens voor een bepaalde sport. Zo weet de horloge dat je aan het springen bent en telt hij automatische mee hoeveel sprongen je gemaakt hebt. Voor yoga zijn weer andere gegevens belangrijk en meet de horloge bijvoorbeeld weer je hartslag, yoga tijd en je hartslag. Verder vind je ook nieuwe functies als stressniveaudetectie, ademoefeningen, gezondheid en PAI-gezondheidsmatrix.

Daarnaast is de horloge verbetert en heeft het een grotere 1.1 inch AMOLED-display die direct realtime statistieken laat zien en is het ook makkelijker om de display te personaliseren. Een ander opvallende aspect van het horloge was dat de Mi Smart Band 5 met een volle accu 14 dagen mee moet gaan. Ook zit er een nieuwe functie waarmee je de horloge koppelt met de camera van je smartphone, hiermee kun je dan op afstand foto’s maken via de smartwatch.

De adviesprijs van de Mi Smart Brand 5 is € 39,99. Het is alleen het is nog even afwachten wat de prijs zal zijn in de Benelux, dit wordt aangekondigd zodra het product hier verkrijgbaar is.

Smart Living gaat samen met Smart Traveling: Mi Electric Scooter Pro 2 en S1

Mi Electric Scooter Pro 2

Een ander populair product dat steeds vaker terug te zien is in het straatbeeld is een elektrische step. Ook hiervan heeft Xiaomi zijn voorganger, Mi Electric Scooter,  verbeterd en introduceerde twee nieuwe scooters: Mi Electric Scooter Pro 2 & de S1. Beide zijn verbeterd en zijn langer te gebruiken, zo kan de Pro 2 een afstand afleggen van 45 km en heeft het een maximale snelheid van 25 km/u. De S1 daarentegen kan een afstand afleggen van 30 km en heeft een maximum snelheid van 25 km/u.

Ook zijn de elektrische steppen flink verbeterd op veiligheid en krijgen de nieuwe steps beter banden, betere verlichting en een dubbel remsysteem. Verder worden de steppen geleverd met een handige portable lucht compressor, zodat je te alle tijden de banden op kunt pompen. De kosten van de Pro 2 worden geschat op € 499,- en de S2 op € 399,-.

Nieuwe betaalbare draadloze oordopjes: Mi True Wireless Earphones 2

xiaom1 wireless earphones

Het derde nieuwe product van Xiaomi zijn deze draadloze oordopjes. Ook deze oordopjes zijn een verbetering van de vorige versie en is er geluisterd naar de feedback van de gebruikers. Zo kun je met deze Mi True Wireless Earphones 5 uur lang onderbroken na muziek luisteren met slechts één keer opladen, waarbij je met de case zelfs een totale batterij duur hebt van 20 uur.

Ook de kwaliteit van de oortjes zijn flink verbetert en zijn de oortjes nu uitgerust met dual-mic ruisonderdrukking, waardoor de kwaliteit van een telefoongesprek beter wordt. Daarnaast is er een nieuwe slimme functie aan toegevoegd: Smart Ear Detection, hiermee herkennen de oordopjes wanneer ze in of uit een oor worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat de oortjes automatische aan of uit gaan. De prijs van de oortjes ligt in vergelijken met andere aanbieders erg laag en voor de oortjes wordt een verwachte prijs van € 39,99 gevraagd.

Google Assistant streaming device: Mi TV Stick

xiaomi mi tv stick

Het vierde product dat tijdens de Xiaomi Ecosystem Product Launch was te zien was deze Mi TV stick streaming media device met ingebouwde Chromecast. Dit is een streamingapparaat die bedoeld is om overal mee naar toe te nemen, zo is de stick erg compact en maakt het door een HDMI aansluiting je tv smart.

Op de foto is ook te zien dat het apparaatje geleverd wordt met een afstandsbediening en hiermee kun je direct gebruik maken van Google Assistant, Netflix en Prime-audio. De prijs van deze Mi TV Stick wordt ongeveer rond de € 39,99 verwacht.

 Aanbieding 
google nest audio 3pack

Nu 34% korting op de nieuwe Google Nest Audio (3-pack)

De Google Nest Audio is deze week gepresenteerd, maar je kunt hem nu alvast reserveren met korting! Bij een 3-pack krijg je nu 34% korting! Bekijk deze deal en bespaar 100 euro op je aankoop!

Meer smart home artikelen

philips hue buitenlampen teruggeroepen kortsluiting
google nest hub update 2020
google nest hub slimme wekker
google nest secure
smart wifi plug action vs hema
fitbit google assistant
google nest audio resetten
smart home producten hema duurder dan bij action
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *