Xbox voegt officieel Google Assistant ondersteuning toe in November Update

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Goed nieuws voor Xbox. De ondersteuning voor spraak assistent Google Assistant is nu een feit. Afgelopen week bracht het gameconsole merk dit naar buiten tijdens de november update.

google assistant op xbox

Xbox controller © Pixabay

Gebruikers kunnen via de spraak assistent van Google verschillende acties uitvoeren met behulp van spraakopdrachten. Zo kan de Xbox uitgeschakeld of aangezet worden, kan er een spel gestart worden of kan er door het menu genavigeerd worden. Het is goed om te vermelden dat de spraak assistent niet onder de motorkap zelf te vinden is, maar de spraakopdrachten alsnog via een smart speaker of -display dienen plaats te vinden.

Google Assistant ondersteuning voor Xbox One een feit

Afgelopen week zaten games weer op het puntje van hun gamestoel: Xbox bracht in de november update weer nieuwtjes naar buiten van het gameconsole. Een van de meest interessante ontwikkelingen waar wij bij Smarthomeweb.nl op zaten te wachten, was de ondersteuning van Google Assistant voor de Xbox One. Hiermee kunnen gebruikers van het gameconsole acties verrichten met behulp van spraakopdrachten. Hoewel er geen complete spellen meegespeeld kunnen worden, kan er wel met behulp van bijvoorbeeld een smart display van Google Nest aan- of uitgeschakeld worden. Ook kunnen er spellen en applicaties op de Xbox geactiveerd worden.

Google Nest speaker of display is een vereiste

Google Assistant is zelf niet ‘opeens’ onder de motorkap van de Xbox te vinden. Nee; hier dient men dus alsnog een smart speaker of slim display – de Google Nest Hub – in huis te hebben. Door de Xbox vervolgens met Google Nest (Google Home) te koppelen, is er sprake van de mogelijkheid om vervolgens de Xbox met spraakopdrachten aan te sturen.

Eerder wisten we op Smarthomeweb.nl al te melden dat deze Xbox met Google Assistant update er aan zat te komen. Op de hoogte blijven van het laatste smart home nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief én krijgt het Smart Home voor Beginners e-book gratis.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *