Home » Smart home nieuws » Xbox voegt officieel Google Assistant ondersteuning toe in November Update

Xbox voegt officieel Google Assistant ondersteuning toe in November Update

google assistant op xbox

Xbox controller © Pixabay
Robbert Tigchelaar · 19 november 2019

Goed nieuws voor Xbox. De ondersteuning voor spraakassistent Google Assistant is nu een feit. Afgelopen week bracht het gameconsole merk dit naar buiten tijdens de november update. Gebruikers kunnen via de spraakassistent van Google verschillende acties uitvoeren met behulp van spraakopdrachten. Zo kan de Xbox uitgeschakeld of aangezet worden, kan er een spel gestart worden of kan er door het menu genavigeerd worden. Het is goed om te vermelden dat de spraakassistent niet onder de motorkap zelf te vinden is, maar de spraakopdrachten alsnog via een smart speaker of -display dienen plaats te vinden.

Google Assistant ondersteuning voor Xbox One een feit

Afgelopen week zaten games weer op het puntje van hun gamestoel: Xbox bracht in de november update weer nieuwtjes naar buiten van het gameconsole. Een van de meest interessante ontwikkelingen waar wij bij Smarthomeweb.nl op zaten te wachten, was de ondersteuning van Google Assistant voor de Xbox One. Hiermee kunnen gebruikers van het gameconsole acties verrichten met behulp van spraakopdrachten. Hoewel er geen complete spellen meegespeeld kunnen worden, kan er wel met behulp van bijvoorbeeld een smart display van Google Nest aan- of uitgeschakeld worden. Ook kunnen er spellen en applicaties op de Xbox geactiveerd worden.

Google Nest speaker of display is een vereiste

Google Assistant is zelf niet ‘opeens’ onder de motorkap van de Xbox te vinden. Nee; hier dient men dus alsnog een smart speaker of slim display – de Google Nest Hub – in huis te hebben. Door de Xbox vervolgens met Google Nest (Google Home) te koppelen, is er sprake van de mogelijkheid om vervolgens de Xbox met spraakopdrachten aan te sturen. In onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe je de koppeling kunt maken.

Eerder wisten we op Smarthomeweb.nl al te melden dat deze Xbox met Google Assistant update er aan zat te komen. Op de hoogte blijven van het laatste smart home nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief én krijgt het Smart Home voor Beginners e-book gratis.

Meer smart home nieuws

google nest audio aanbieding
google tv
google tv stick
sonos klaagt google aan
google hardware event 2020 update