Xbox met Google Assistant binnenkort mogelijk

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Xbox eigenaren opgelet: Microsoft heeft laten weten dat er een Google Assistant ondersteuning voor de Xbox One uitgerold gaat worden.

xbox google assistant

Xbox controller © Pixabay

Wanneer men in het bezit is van een Google Assistant smart speaker of -display, bijvoorbeeld de Google Nest Hub, is de gameconsole van Microsoft met spraak te bedienen. Gamers kunnen bijvoorbeeld games starten door dit te vragen aan Google’s spraakassistent.

Met Google Assistant de Xbox bedienen

Het is vandaag de dag al mogelijk om een Xbox met spraak te kunnen bedienen: dit kan vanwege de ondersteuning voor Amazon Alexa. Nu komt Microsoft met nóg een ondersteuning voor een spraakassistent: Google Assistant. De voice-assistant van Google is echter niet te vinden onder de motorkap: gebruikers dienen in het bezit te zijn van een smart speaker of smart display die voorzien is van Google Assistant. Voorbeelden hiervan zijn de populaire Google Nest Hub of de Google Home Mini. Via zo’n apparaat is de gameconsole vervolgens te bedienen.

Op dit moment nog een bèta versie van de ondersteuning

Voor de volledige functionaliteit moeten we nog even wachten: Xbox met Google Assistant is op dit moment nog in bèta. Wel kan er al gebruik gemaakt worden van de Google Assistant Xbox One mogelijkheid: wanneer men zich aanmeldt voor een Google groep, kan men de Xbox One toevoegen als device via de Google Home app. Net als andere smart home producten kan er een naam gegeven worden aan het apparaat, waardoor spraakcommando’s makkelijker uitgesproken kunnen worden.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *