Wyze Videodeurbel review

wyze videodeurbel

De kans is groot dat je nog nooit van het merk Wyze hebt gehoord. Het is dan ook nog een relatief nieuwe speler in de smart home industrie, die tot op heden in Nederland alleen actief is met slimme camera’s. Echter komt het merk binnenkort met twee nieuwe producten: een slimme deurbel en een slimme thermostaat. Hoewel we nog eventjes moeten wachten op de nieuwe Wyze Videodeurbel, lichten we in deze review alvast onze verwachtingen uit.

In onze Wyze videodeurbel review zoomen we in op de specificaties, de ondersteuning en nemen we zaken als de afmetingen onder de loep.

wyze videodeurbel

Wyze Video Doorbell pre-orderen

De Wyze Doorbell in huis halen? Dan moet je helaas nog even wachten. Hij kan namelijk alleen nog in de U.S. besteld worden en zal daar pas januari 2021 geleverd worden, naar verwachting. Houd Wyze in de gaten voor de mogelijkheden.

Naar Wyze

Design: klein voor een slimme deurbel

Small have never been mightier“, meldt Waze bij haar slimme videodeurbel op de website. En daar is ook helemaal niets aan gelogen: eindelijk is er een kleine slimme deurbel die je ook bij een kleine deuromlijsting zonder problemen een plekje kunt geven. Wat erg opvallend is, is dat de slimme deurbel voorzien is van een klein LED-lampje. Hij kan namelijk door zijn kleine afmeting snel over het hoofd gezien worden. “Don’t worry about visitors missing it. A motion-activated LED will grab their attention as soon as they approach“, aldus het smart home merk.

Wyze videodeurbel ziet er strak uit

Kijken we naar de behuizing van de slimme deurbel, dan ziet hij er erg strak uit. Aan de bovenzijde van de deurbel is de camera te vinden achter een zwart vierkant display. Daaronder is de naam Wyze te vinden, gevolgd door een grote aanbelknop waar een bel op afgebeeld staat.

IP65: waterdicht en bestand tegen slechte weeromstandigheden

Een videodeurbel kan er erg mooi uitzien, maar het is natuurlijk net zo belangrijk om goed te kijken naar de weerbestendigheid van het apparaat. Als we kijken naar de behuizing hebben we te maken met een IP65 bescherming: hiermee is er sprake van een zeer goede bescherming tegen slechte weersomstandigheden. Zo kan de Wyze videodeurbel prima in de regen opgehangen worden en hoef je dus geen rekening te houden met een overkapping bij de deur.

Ondersteuning: compabiliteit Wyze Home

Een van de belangrijkste aspecten bij onze smart home reviews is de ondersteuning van het systeem. Is Wyze in dit geval wel goed te implementeren in een smart home of is het een losstaand smart home systeem?

Wyze Home te koppelen met Google Assistant

Als we inzoomen op de ondersteuning blijkt dat bij Wyze ook wel goed te zitten. In een eerder stadium bekeken we al de slimme camera’s van Wyze, waardoor we op de hoogte waren van Wyze Home, het smart home ecosysteem achter de smart home apparaten. Wyze Home is eenvoudig te koppelen met bijvoorbeeld Google Home: in de Google Home app kun je Wyze Home aanvinken om vervolgens apparaten toe te kunne voegen.

Een Wyze videodeurbel installeren blijkt trouwens kinderspel te zijn. Check in onderstaande video (van Wyze zelf) hoe makkelijk dit is.

https://youtube.com/watch?v=IMK-D2Jj_BE%3Ffeature%3Doembed

Privacy: opslag in de cloud

De opslag van de videobeelden gaat via de cloud. Hiermee hoef je dus niet bang te zijn als iemand jouw videodeurbel steelt. Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is dat je geen openbaar terrein mag filmen (hier waarschuwde Autoriteit Persoonsgevens onlangs nog voor). Het is namelijk wel zo dat je met de Wyze videodeurbel in kunt stellen dat hij al een notificatie moet geven als er beweging gedetecteerd wordt: zelfs als er niemand aanbelt.

Wyze CAM Plus abonnement

Optioneel kun je – net als veel andere videodeurbellen – een abonnement aanschaffen. Voor $ 1.99 per maand kun je met het zogeheten Wyze CAM Plus abonnement live notificaties ontvangen als er beweging gedetecteerd wordt en kun je videobeelden twee weken opslaan in de cloud.

Prijs/kwaliteitsverhouding: goede kwaliteit voor zacht prijsje

Het is reuze interessant om de kwaliteit van de camera en de slimme deurbel in het algemeen af te wegen tegen de prijs. We zien namelijk vaak dat goede kwaliteiten resulteren in enorm hooge privacy, of een lack aan privacy juist zorgt voor spotgoedkope prijzen. Laten we kijken hoe het gesteld is met de Wyze videodeurbel.

1080p Full HD camera: livestream en tweeweg audio

Als we kijken naar de kwaliteit van de camera hoeven we niet te klagen: er is sprake van een prima 1080p Full HD camera. Je kunt live meekijken via je smartphone of tablet middels de app en er is sprake van tweeweg audio: hiermee kun je dus luisteren en spreken met degenen die aanbelt.

Het is ook goed om te melden dat deze slimme videodeurbel een aspect ratio heeft van 3:4. Dit houdt in dat je iemand van top tot teen kunt bekijken, gezien er sprake is van een verticaal scherm.

19 verschillende melodieën

Als er iets vervelend is, is het niet kunnen veranderen van de melodieën bij aanbellen. Gelukkig blijkt dit ook bij de Wyze videodeurbel geen enkel probleem te zijn: je hebt namelijk keuze uit 19 verschillende melodieën.

Prijs: opvallend goedkope slimme deurbel

Waar we in de markt van slimme deurbellen vaak te maken hebben met prijzen rond de 200 euro, laat Wyze zien dat het ook anders kan. Voor slechts $ 29,99 (jep, echt waar) is deze slimme videodeurbel nu namelijk te pre-orderen (nog niet in Nederland).

F.A.Q. – Meestgestelde vragen over de Wyze videodeurbel

We kenden het merk Wyze nog niet zo heel goed, maar kregen op de redactie vragen binnen of wij onderzoek wilden doen naar deze nieuwe slimme deurbel. We hebben alle veelgestelde vragen in onderstaande F.A.Q. gebundeld.

Is de Wyze Videodeurbel een goede keuze?

Tot zover wij kunnen ontdekken maak je een goede keuze. Een lage prijs voor prima kwaliteit!

Wanneer kan ik de Wyze Videodeurbel kopen?

De slimme deurbel kan alleen nog in Amerika besteld worden en zal daar pas in januari 2021 geleverd worden. In Nederland is nog niets bekend.

Werkt Wyze met Google Assistant?

Ja, Wyze Home kan gekoppeld worden in de Google Home app.

Kan ik de Wyze Videodeurbel zonder abonnement gebruiken?

Ja, je kunt de slimme deubel zonder abonnement gebruiken. Wil je echter videobeelden opslaan ind e cloud tot twee weken? Dan dien je wel een abonnement aan te schaffen.

Aanvullende vragen over deze slimme deurbel van Wyze? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen of een reactie achterlaten onderaan de pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts