Wyze lanceert nieuwe robotstofzuiger

▲ Wyze robostofzuiger © Wyze.com

Wyze heeft een nieuwe eigen robotstofzuiger aangekondigd. De robotstofzuiger is onder andere in staat om kamers te scannen om efficiënt te kunnen stofzuigen. Opvallend is de prijs: in Amerika kan de Wyze robotstofzuiger voor slechts $ 199,- gepreorderd worden.

Vanavond heeft Wyze haar eigen eerste robotstofzuiger aangekondigd. Het gaat om een slimme stofzuiger die in staat is om kamers te scannen en op basis hiervan slimme mappen te maken. De stofzuiger is voorzien van verschillende sensoren om meubels te ontwijken en heeft een aantal interessante functionaliteiten.

Wyze robotstofzuiger: veel voor weinig

Als we kijken naar de functies hebben we te maken met een echte slimme robotstofzuiger. Waar goedkopere automatische stofzuiger robots gebruik maken van een willekeurige schoonmaakroute, lijkt dat bij het nieuwe model van Wyze niet het geval: met LIDAR maakt de robotstofzuiger namelijk scans van de kamer.

Ook op het gebied van zuigkracht lijkt het goed te zitten: met 2,100 Pascals hebben we te maken met een krachtige stofzuiger. Zelf maakt Wyze de vergelijking met veel duurdere robotstofzuigers die in veel gevallen slechts 1,800 Pascals zuigkracht bieden.

wyze robotstofzuiger

De Wyze robotstofzuiger heeft veel functies onder de motorkap. © Wyze.com

Ook is de stofzuiger voorzien van veel sensoren – zeven sensorgroepen om precies te zijn – om te voorkomen dat hij tegen meubels of muren aanrijdt.

Robotstofzuiger te bedienen via de Wyze app

Zoals we gewend zijn van een robotstofzuiger is ook deze Wyze robotstofzuiger te bedienen via een app. Gebruikers kunnen middels de applicatie speciale tijdschema’s aanmaken, zodat de robotstofzuiger zijn gang kan gaan als er niemand thuis is. Of natuurlijk ná de lunch als er vanwege het coronavirus thuisgewerkt wordt. Naast tijdsblokken zijn gebruikers zelfs in staat om specifieke kamers te laten stofzuigen op specifieke momenten.

Geschikt voor alle harde en zachte vloeren

Daarnaast meldt Wyze dat de robotstofzuiger geschikt is voor alle harde en zachte vloeren, waaronder tapijt en karpet. Kijken we naar de drempelhoogte, dan is dat ook prima: de robotstofzuiger van Wyze kan tot drempelhoogtes van 2 centimeter overrijden. Bekijk in onderstaande video de werking van de stofzuiger.

https://youtube.com/watch?v=I1u8riXma-A%3Ffeature%3Doembed

Wyze robotstofzuiger kopen: prijs en beschikbaarheid

Als we kijken naar de prijs is dit opvallend: Wyze biedt haar nieuwe robotstofzuiger namelijk aan voor een prijs van $ 199,-. Dit is erg laag in vergelijking met andere smart home merken die robotstofzuigers aanbieden van dit kaliber, denk aan iRobot.

De robotstofzuiger kan enkel nog in Amerika gepreorderd worden. Wanneer en of het model naar Nederland komt is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts