‘Works with Nest’ ondersteuning voor Philips Hue stopt volgende week

Rob Tigchelaar Laatste update: 09-11-2020

Vanaf volgende week wordt de Works with Nest ondersteuning voor Philips Hue apparaten stopgezet. Het verliezen van de ondersteuning heeft te maken met Google die ‘Works with Nest’ aan het overzetten is naar ‘Works with Hey Google’.

philips hue smart plug

Philips Hue lampen © Smarthomeweb.nl

Dit meldt Philips Hue vandaag in een officieel bericht op haar website. De precieze datum wanneer de Works with Nest ondersteuning stopt voor Philips Hue apparaten is 17 november 2020. Nieuwe integraties werden al augustus vorig jaar stopgezet. Bestaande gebruikers konden toen gewoon nog hun gang gaan.

Het wegvallen van de ondersteuning heeft te maken met Google’s overname van Nest een hele tijd geleden. Sinds die tijd is Google bezig om de Works with Nest ondersteuning over te zetten naar de Works with Hey Google ondersteuning.

Philips Hue integraties met Nest Cam, Nest Thermostat en Nest Protect

De integraties van Philips hue met de Nest Thermostat, Nest Protect en de Nest Cam komen hiermee te vervallen. In het bericht van Philips Hue is te lezen dat het zou gaan om een tijdelijke stop van de ondersteuning. Zo zou Google de zelfde functies in de Google Home app aan het ontwikkelen zijn.

This will only be temporary, as Google is building existing Works with Nest features into the Google Home App.
– Philips Hue

Eerder gebeurde ditzelfde al met de Google Thuis en Afwezig routines en de Google aanwezigheidsdetectie voor Philips Hue.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Onduidelijk of exact dezelfde functies terugkomen

Op diverse fora – en ook bij toonaangevende blogs als 9to5Google – wordt er getwijfeld of exact dezelfde functionaliteiten terug zullen komen in de Google Home app. 9To5Google rept zegt zelfs dat onwaarschijnlijk is dat Google functies – als het kunnen instellen van de juiste lichtsterkte als een Nest Protect, slimme rookmelder, rook detecteerde – exact overgenomen zullen worden.

Philips Hue laat wel weten dat het bedienen van lampen middels spraakopdrachten via Google Assistant wel gewoon mogelijk blijft.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *