Withings Body Cardio meet ‘vasculaire leeftijd’ van gebruiker

▲ Withings Body Cardio © Withings

Hoewel er vandaag de dag best wat slimme weegschalen beschikbaar zijn, wordt de Withings Body Cardio beschouwd als één van de beste modellen van dit moment. Met de weegschaal kun je een hoop verschillende dingen meten, waardoor je een beter overzicht krijgt van hoe gezond je lichaam is. Nu komt daar een extra functionaliteit bij.

Withings Body Cardio krijgt een update

Het is al mogelijk om onder meer je BMI, gewicht, lichaamsvet, lichaamswater en zelfs je hartslag te meten met de Withings Body Cardio, maar voortaan kun je ook je ‘vasculaire leeftijd’ laten opmeten.

Wanneer de weegschaal de update ontvangen heeft, is die de eerste slimme weegschaal die dit kan doen. Vasculair heeft betrekking op het bloedvatenstelsel: het netwerk van bloedvaten met slagaders, aders en haarvaten. De ‘vasculaire leeftijd’, ontwikkeld door cardiologen, geeft een gemakkelijk te begrijpen overzicht van hoe het gesteld is met je slagaderlijke gezondheid.

Na het opmeten worden jouw gegevens namelijk gelegd naast gegevens die de norm betreffen. Hoewel het om gemiddelde scores gaat, wordt er bijvoorbeeld wel rekening gehouden met de leeftijdscategorie van de gebruiken. De resultaten moeten een idee geven van je gezondheid en of dat in lijn valt met de data die reeds beschikbaar is. Zoals altijd geldt dat dergelijke producten en diensten geen vervanging zijn voor een bezoek aan de huisarts.

De Withings Body Cardio maakt hiervoor gebruik van Pulse Wave Velocity (PWV). Dit is technologie die ook door dokters gebruikt kan worden, maar met de slimme weegschaal in huis kun je dat ook thuis doen. Met PWV kunnen verschillende risico’s en problemen mogelijk vroeg gespot worden, zoals hypertensie, hoog cholesterol en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts