wifi mesh router
Home » WiFi mesh router » Beste Wifi Mesh router
Menu
 • Top 10

Bijna alles in een smart home staat in verbinding met Wifi. Belangrijk is dat je een goede en stabiele Wifi verbinding hebt. Met een Wifi Mesh systeem creëer je niet alleen een goede en stabiele verbinding, maar je vergroot ook het Wifi bereik in huis. Heb je momenteel op zolder geen Wifi? Dan is Wifi Mesh systeem waarschijnlijk een goede oplossing, probeer je dit op te lossen met een versterker dat er veel snelheid van je Wifi verloren.

Momenteel is het aanbod aan routers en Wifi Mesh systemen enorm. Om jou op weg te helpen met kiezen voor een goed Mesh systeem hebben we onderzoek gedaan naar de beste Wifi Mesh router. In dit onderzoek leggen we je uit waarom dit de beste keuze is en waar je op moet letten bij het kopen van een goed Mesh systeem.

Top 10 Wifi Mesh routers

Bekijk hieronder de verschillende Wifi Mesh routers uit onze top 10. Hoe wij deze Wifi Mesh routers hebben geselecteerd en getest lees je onder aan de pagina. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een mesh systeem en geven we je nog enkele tips. Ook proberen we deze pagina zo up-to-date te houden met updates en verbeteringen uit de markt.

TP-Link Deco M9 Plus

1. TP-Link Deco M9 Plus

Op dit moment de beste keuze voor een Wifi Mesh systeem. Bestaande uit drie losse stations die je hele huis voorzien van een goed en sterk Wifi signaal.

netgear orbi rbk53 wifi mesh router

2. Netgear Orbi RBK50

Een goed Wifi-systeem van Netgear Orbi. Dit systeem zorgt er voor dat je geen snelheid verliest of dat er geen haperingen in het signaal zitten. Vooral fijn dat je overal in huis een goede Wifi-verbinding hebt.

google wifi multiroom mesh

3. Google Multiroom Wifi Mesh systeem

Een Wifi Mesh systeem van Google. Dit systeem bestaat uit drie stations die een totale Wifi snelheid hebben van 1200 Mbps. Is heel eenvoudig te installeren.

linksys velop multiroom

4. Linksys Velop multiroom

Dit systeem van Linkysy bestaat uit drie stations die bij elkaar zorgen voor een totale Wifi snelheid van 2167 Mbs.

tp link multiroom

5. TP-Link Deco M4 multiroom

Een Wifi Mesh systeem van TP-Link. Dit pakket is inclusief drie stations die bij elkaar zorgen voor een Wifi snelheid van 1200 Mbps.

ubiquiti amplifi afi-had wifi mesh router

6. Ubiquiti AmpliFi Multiroom

Dit systeem van Ubiquiti AmpliFi zorgt er voor dat je overal in huis goede Wifi hebt. Zorgt voor een Wifi snelheid van 1750 Mbps. De twee bijgeleverde Mesh points stop je eenvoudig in het stopcontact.

linksys velop dual band

7. Linksys Velop dual-band

Dit systeem van Linksys is iets goedkoper dan bovenstaand model, is daarentegen minder snel (1200 Mbps). Vooralsnog een goed systeem voor als je de Wifi verbinding wilt verbeteren in huis.

asus map ac2200

8. Asus MAP-AC2200

Vrij prijzig pakket van Asus, wel snelle Wifi verbinding van 1750 Mbps. Wordt geleverd met drie stations die het gehele huis voorzien van een goede Wifi verbinding.

asus lyra trio

9. ASUS Lyra Trio multiroom

Opvallende Wifi stations van ASUS, heeft drie losse satellieten die zorgen voor een goede Wifi verbinding in je gehele huis. Deze satellieten zijn erg groot dus moeilijk om ze ongezien te plaatsen. Zorgen voor een totale wifi snelheid van 1350 Mbps.

d-link covr mesh wifi systeem

10. D-Link COVR AC1200

Een scherp geprijsde Wifi Mesh systeem van D-Link. Drie krachtige stations die zorgen voor een totale Wifi snelheid van 1200 Mbps.

Beste Mesh Wifi router 2020

In onze Beste Mesh Wifi router 2020 test komt de TP-Link Deco M9 Plus als beste uit de test. Het systeem heeft volgens ons wat pluspunten wat het mesh systeem bestempeld als beste keuze:

 • Complete Wifi-dekking voor je hele huis: geschikt voor huizen met meerder verdiepingen, apparaten en kamers.
 • Totale wifi snelheid: 2300 Mbps
 • Simultaneous tri-band: systeem biedt verschillende wifi banden, waaronder 1x 2.4 GHz en 2 x 5.0 GHz. Ook kan dit systeem onderscheidt maken tussen maximale snelheden van apparaten en zo de juiste band toewijzen voor optimaal gebruik.
 • Wireless AC: nieuwste en snelste wifi standaard van dit moment
 • 1000 Mbps aansluiting: geschikt voor hoge doorvoersnelheden, belangrijk voor streamen etc.

Bovenstaande pluspunten zijn functies die een een goede Wifi mesh systeem heeft, maar daarnaast heeft dit systeem ook nog wat extra functies. Zo is het met dit systeem bijvoorbeeld ook mogelijk om ouderlijk toezicht in te stellen voor je kinderen en heeft dit systeem een ingebouwde Zigbee en bluetooth ontvanger.

tp-link deco m5 wifi mesh router

Het beste Mesh Wifi systeem: TP-Link Deco M9 Plus

In onze ogen is dit het beste Mesh Wifi systeem van dit moment de TP-Link Deco M9 Plus. Dit heeft met name te maken met de goede functionaliteiten van het systeem, daarnaast heeft dit systeem ook nog wat extra’s die andere systemen niet hebben.

Methodologie van onderzoek

We hebben dit onderzoek naar het Wifi Mesh systeem grondig uitgevoerd, hierbij hebben we gekeken naar de factoren die er toe doen. Momenteel zijn er veel verschillende Mesh routers van verschillende merken, helaas is niet elk systeem zo goed als dat de verkoper beweert. In ons onderzoek hebben we gekeken naar de volgende factoren:

 • Maximale te behalen Wifi-snelheid
 • Welk type netwerk ondersteund de routers
 • Aantal nodes
 • Extra’s

Naast bovenstaande factoren hebben we natuurlijk de prijs ook meegenomen in ons onderzoek en zo is niet het duurste systeem ook de beste. Wel kunnen Mesh routers aan de prijzige kant zijn wanneer we een vergelijking maken met een wifi versterker. Echter dien je deze vergelijking niet te maken, omdat een Wifi versterker niet te vergelijken is met een Mesh router omdat deze op een totaal andere manier werkt. Wel versterkt een Wifi-versterker het signaal, maar gaat dit vaak ten koste van de snelheid.

Selectie van de beste Multiroom Wifi

Tegenwoordig wordt Multiroom Wifi bijna als een standaard gezien, vooral omdat er zoveel verschillende apparaten in huis zijn en er steeds meer nieuwe apparaten bij komen. Ook in de tuin zijn er steeds meer apparaten die werken met een Wifi verbinding, om deze apparaten ook te voorzien van Wifi moet je dus het Wifi-bereik vergroten. De oplossing hiervoor is dus een Multiroom Wifi systeem. Om een goede aanbeveling voor jou te doen hebben we onze selectie en beste Mesh Wifi systeem 2020 geselecteerd op de volgende kenmerken:

 • Moet het Wifi netwerk vergroten
 • Mogelijk om meerdere draadloze netwerken tegelijk op te zetten
 • Stabiliteit van het netwerk kunnen waarborgen
 • Mogelijk om uit te kunnen breiden met meer extra stations

Naar aanleiding van bovenstaande randvoorwaarden hebben we een selectie kunnen maken en daaruit hebben we op basis van onze onderzoekresultaten een beste overzicht kunnen maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed Mesh systeem?

De keuze van een goed mesh systeem kan verschillen per huishouden, onze bovenstaande keuze is vooral geschikt voor de meeste Nederlandse huishoudens. Een goede keuze heeft vooral te maken met het woonoppervlak en het doel waarvoor je het Mesh systeem gaat gebruiken. Het kan dus per situatie verschillen, hieronder hebben we de factoren benoemd waarop je een goed Mesh systeem kiest gebaseerd op jouw situatie:

 • Check de Wifi-snelheden: waar gebruik je het internet het meest voor en hoe zwaar zijn eventueel je programma’s. Het verschilt per systeem wat de maximale Wifi snelheid is. De maximale Wifi snelheid wordt aangegeven met Mbps.
 • Check ook de frequentieband van het Wifi Mesh router: ook de frequentiebanden kunnen per router verschillen. De meeste routers ondersteunen 2.4 GHz en 5.0 GHz, toch zijn er routers die dit niet ondersteunen. In een smart home is het belangrijk dat dit ondersteunt wordt.
 • Check het aantal nodige nodes: omdat je over al in huis en je tuin Wifi wilt is het belangrijk om deze afstand te meten, zo kun je een berekening maken hoeveel nodes je nodig hebt.
 • Uitbreidt mogelijkheid: daarnaast is het ook altijd verstandig om te kijken of het systeem uit te breiden is met extra nodes. Mocht je ergens nog extra bereik nodig hebben kun je een node toevoegen aan het systeem voor meer bereik.
 • Ingebouwde hub: sommige Mesh systemen kunnen gebruikt worden als smart home hub. Heb je een smart home dan kan dit interessant zijn, onze beste keuze: TP-Link Deco M9 Plus heeft deze mogelijkheid bijvoorbeeld. Hierbij is het mogelijk om je apparaten te koppelen aan het Wifi Mesh netwerk en beheer je alles op een centrale plek.

Onze Multiroom Wifi test

Bekijk in het tabel hieronder de test resultaten van onze Multiroom Wifi test. In het onderstaande tabel vind je de testresultaten van de Wifi Mesh routers uit onze top 10. Met dit tabel proberen we ook duidelijk te maken wat het verschil is tussen de verschillende systemen.

Wifi Mesh systeemWifi snelheidWifi-standaard
Wif-bandenAantal nodes
Prijsindicatie
1. TP-Link Deco M9 Plus
2300 MbpsWireless AC
Simultaneous tri-band
3 stuks
€ 299,-
2. Netgear Orbi RBK50
3000 MbpsWireless AC
Dual-band2 stuks€ 349,-
3. Google Multiroom Wifi Mesh systeem
1200 MbpsWireless ACSimultaneous dual-band3 stuks€ 359,-
4. Linksys Velop multiroom2167 MbpsWireless ACSimultaneous tri-band3 stuks€ 299,-
5. TP-Link Deco M4 multiroom
1200 MbpsWireless ACSimultaneous dual-band3 stuks€ 149,-
6. Ubiquiti AmpliFi Multiroom
1750 Mbps
Wireless AC

Simultaneous dual-band
2 stuks€ 382,95,-
7. Linksys Velop dual-band1200 MbpsWireless ACSimultaneous dual-band3 stuks€ 199,-
8. Asus MAP-AC2200
1750 MbpsWireless ACSimultaneous tri-band3 stuks€ 349,-
9. ASUS Lyra Trio multiroom1350 MbpsWireless ACSimultaneous dual-band3 stuks€ 319,-
10. D-Link COVR AC12001200 MbpsWireless ACSimultaneous dual-band3 stuks€ 189,-