Beste wifi Mesh Router: onze top 10

Bijna alles in een smart home staat in verbinding met Wifi. Belangrijk is dat je een goede en stabiele Wifi verbinding hebt. Met een Wifi Mesh systeem creëer je niet alleen een goede en stabiele verbinding, maar je vergroot ook het Wifi bereik in huis. Heb je momenteel op zolder geen Wifi? Dan is Wifi Mesh systeem waarschijnlijk een goede oplossing, probeer je dit op te lossen met een versterker dat er veel snelheid van je Wifi verloren.

Momenteel is het aanbod aan routers en Wifi Mesh systemen enorm. Om jou op weg te helpen met kiezen voor een goed Mesh systeem hebben we onderzoek gedaan naar de beste Wifi Mesh router. In dit onderzoek leggen we je uit waarom dit de beste keuze is en waar je op moet letten bij het kopen van een goed Mesh systeem.

wifi mesh router

Index: Wifi Mesh Router top 10

Top 10 Wifi Mesh routers

Bekijk hieronder de verschillende wifi mesh routers uit onze top 10. Hoe wij deze wifi mesh routers hebben geselecteerd en getest lees je onder aan de pagina. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een mesh systeem en geven we je nog enkele tips. Ook proberen we deze pagina zo up-to-date te houden met updates en verbeteringen uit de markt.

Netgear Orbi RBK753

1. Netgear Orbi RBK753 Multiroom wifi

Momenteel is de Neatgear Orbi RBK753 Multiroom Wifi de beste wifi mesh router van dit moment. Dit systeem is van alle nieuwe functies voorzien, zo ondersteunt deze router ook wifi 6. Het systeem is te koop met twee station, maar ook uit te breiden met vijf stations voor nog meer bereik. Ook kun je met dit systeem drie verschillende draadloze netwerken tegelijk opzetten, door middel van simultaneous tri band.

tp link deco x60

Ook dit nieuwe systeem van TP-Link is een goed keuze. De TP-Link Deco X60 Multiroom Wifi ondersteund wifi 6 en zorgt voor een stabiel, snel en grotere wifi dekking in huis. Het systeem is te verkrijgen met één station of vijf extra stations.

TP-Link Deco M9 Plus

De TP-Link Deco M9 Plus is ook een hele goede keuze voor een wifi Mesh systeem. Dit M9 Plus systeem van TP-Link bestaat uit drie losse stations die je hele huis voorzien van een goed en sterk Wifi signaal.

google nest wifi kopen

4. Google Nest Wifi (met ingebouwde assistant)

Het nieuwe Wifi Mesh systeem van Google. Dit systeem bestaat uit een wifi router en een wifi punt. Natuurlijk ook uit te breiden met meer stations, maar deze set zorgt al voor een goede wifi dekking.

netgear orbi rbk53 wifi mesh router

5. Netgear Orbi RBK50

Een goed Wifi-systeem van Netgear Orbi. Dit systeem zorgt er voor dat je geen snelheid verliest of dat er geen haperingen in het signaal zitten. Vooral fijn dat je overal in huis een goede Wifi-verbinding hebt.

linksys velop multiroom

6. Linksys Velop multiroom

Dit systeem van Linkysy bestaat uit drie stations die bij elkaar zorgen voor een totale Wifi snelheid van 2167 Mbs.

tp-link deco m5 wifi mesh router

Een Wifi Mesh systeem van TP-Link. Dit pakket is inclusief drie stations die bij elkaar zorgen voor een Wifi snelheid van 1300 Mbps en heeft handige functies als ouderlijke controle.

asus aimesh rt ax92u

8. Asus AiMesh RT-AX92U

Dit systeem Asus AiMesh RT-AX92U zorgt voor een goede en stabiele verbinding in huis. Ook kun je met dit systeem ouderlijke controle instellen, zodat je inzichtelijk hebt waar je kinderen naar kijken en ze zo kunt beschermen tegen schadelijke websites.

linksys velop dual band

9. Linksys Velop dual-band

Dit systeem van Linksys is iets goedkoper dan bovenstaand model, is daarentegen minder snel (1200 Mbps). Tot nu toe een goed systeem voor als je de Wifi verbinding wilt verbeteren in huis.

asus lyra trio

10. ASUS Lyra Trio multiroom

Opvallende Wifi stations van ASUS, heeft drie losse satellieten die zorgen voor een goede Wifi verbinding in je gehele huis. Deze satellieten zijn erg groot dus moeilijk om ze ongezien te plaatsen. Zorgen voor een totale wifi snelheid van 1350 Mbps.


Beste Mesh Wifi router 2023

In onze Beste Mesh wifi router 2023 test komt de Netgear Orbi RBK753 als beste uit de test. Met dit systeem creëer je een goede wifi-dekking in huis wat ook nog eens stabiel is. Het systeem is uit te breiden met vijf verschillende stations dat genoeg is voor een oppervlakte van 130 m². Ook ondersteund dit systeem de nieuwe wifi 6. Wifi 6 is een nieuwe wifi standaard dat wat technische verbeteringen heeft gehad wat resulteert in hogere snelheid en meer capaciteit, wel dient je apparaat dit te ondersteunen wil je hier van profiteren. Daarnaast heeft dit systeem de volgende pluspunten:

 • Complete Wifi-dekking voor je hele huis: geschikt voor huizen met meerder verdiepingen, apparaten en kamers.
 • Totale wifi snelheid: 3000 Mbps
 • Simultaneous tri-band: systeem biedt verschillende wifi banden, hierdoor kun je der verschillende netwerken tegelijk opzetten. Dit is ideaal wanneer je veel smart home producten hebt, want je kunt daarom ook een gastennetwerk opzetten.
 • Wifi 6: de router ondersteund ook wifi 6.

Bovenstaande pluspunten zijn functies die een goede wifi mesh systeem heeft, maar daarnaast heeft dit systeem ook nog wat extra functies. Zo is het met dit systeem bijvoorbeeld ook mogelijk om ouderlijk toezicht in te stellen voor je kinderen en kun je dit systeem koppelen aan Google Assistant, zodat je het wifi netwerk ook met spraakopdrachten kunt bedienen.Netgear Orbi RBK753

Het beste Mesh Wifi systeem: Netgear Orbi RBK753

In onze ogen het beste wifi mesh netwerk systeem van dit moment. Het Neatgear Orbi RBK753 Multiroom Wifi systeem zorgt voor goede en snelle wifi dekking in huis

Methodologie van onderzoek

We hebben dit onderzoek naar het Wifi Mesh systeem grondig uitgevoerd, hierbij hebben we gekeken naar de factoren die er toe doen. Momenteel zijn er veel verschillende Mesh routers van verschillende merken, helaas is niet elk systeem zo goed als dat de verkoper beweert. In ons onderzoek hebben we gekeken naar de volgende factoren:

 • Maximale te behalen Wifi-snelheid
 • Welk type netwerk ondersteund de routers
 • Aantal nodes
 • Extra’s

Naast bovenstaande factoren hebben we natuurlijk de prijs ook meegenomen in ons onderzoek en zo is niet het duurste systeem ook de beste. Wel kunnen Mesh routers aan de prijzige kant zijn wanneer we een vergelijking maken met een wifi versterker. Echter dien je deze vergelijking niet te maken, omdat een Wifi versterker niet te vergelijken is met een Mesh router omdat deze op een totaal andere manier werkt. Wel versterkt een Wifi-versterker het signaal, maar gaat dit vaak ten koste van de snelheid.

Selectie van de beste Multiroom Wifi

Tegenwoordig wordt Multiroom Wifi bijna als een standaard gezien, vooral omdat er zoveel verschillende apparaten in huis zijn en er steeds meer nieuwe apparaten bij komen. Ook in de tuin zijn er steeds meer apparaten die werken met een Wifi verbinding, om deze apparaten ook te voorzien van Wifi moet je dus het Wifi-bereik vergroten. De oplossing hiervoor is dus een Multiroom Wifi systeem. Om een goede aanbeveling voor jou te doen hebben we onze selectie en beste Mesh Wifi systeem 2023 geselecteerd op de volgende kenmerken: • Moet het Wifi netwerk vergroten
 • Mogelijk om meerdere draadloze netwerken tegelijk op te zetten
 • Stabiliteit van het netwerk kunnen waarborgen
 • Mogelijk om uit te kunnen breiden met meer extra stations

Naar aanleiding van bovenstaande randvoorwaarden hebben we een selectie kunnen maken en daaruit hebben we op basis van onze onderzoekresultaten een beste overzicht kunnen maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed Mesh systeem?

De keuze van een goed mesh systeem kan verschillen per huishouden, onze bovenstaande keuze is vooral geschikt voor de meeste Nederlandse huishoudens. Een goede keuze heeft vooral te maken met het woonoppervlak en het doel waarvoor je het Mesh systeem gaat gebruiken. Het kan dus per situatie verschillen, hieronder hebben we de factoren benoemd waarop je een goed Mesh systeem kiest gebaseerd op jouw situatie:

 • Check de Wifi-snelheden: waar gebruik je het internet het meest voor en hoe zwaar zijn eventueel je programma’s. Het verschilt per systeem wat de maximale Wifi snelheid is. De maximale Wifi snelheid wordt aangegeven met Mbps.
 • Check ook de frequentieband van het Wifi Mesh router: ook de frequentiebanden kunnen per router verschillen. De meeste routers ondersteunen 2.4 GHz en 5.0 GHz, toch zijn er routers die dit niet ondersteunen. In een smart home is het belangrijk dat dit ondersteunt wordt.
 • Check het aantal nodige nodes: omdat je over al in huis en je tuin Wifi wilt is het belangrijk om deze afstand te meten, zo kun je een berekening maken hoeveel nodes je nodig hebt.
 • Uitbreidt mogelijkheid: daarnaast is het ook altijd verstandig om te kijken of het systeem uit te breiden is met extra nodes. Mocht je ergens nog extra bereik nodig hebben kun je een node toevoegen aan het systeem voor meer bereik.
 • Ingebouwde hub: sommige Mesh systemen kunnen gebruikt worden als smart home hub. Heb je een smart home dan kan dit interessant zijn, onze beste keuze: TP-Link Deco M9 Plus heeft deze mogelijkheid bijvoorbeeld. Hierbij is het mogelijk om je apparaten te koppelen aan het Wifi Mesh netwerk en beheer je alles op een centrale plek.

Wifi Mesh Netwerk opzetten (simpele stappen)

wifi mesh netwerk

Met de nieuwste systemen is een Wifi Mesh Netwerk opzetten een fluitje van een cent!Het opzetten van wifi mesh netwerk is vrij simpel en is zonder monteur zelf te doen. Voor het installeren van een Wifi mesh netwerk heb je natuurlijk al een goede wifi verbinding nodig en een werkende router. De router van het netwerk systeem sluit je vervolgens aan op de modem en op het netstroom. Vervolgens download je de applicatie van het systeem, dit doe je vaak op je smartphone of tablet. Wanneer de router goed aangesloten is kun je een nieuw wifi netwerk aanmaken in de app.

Na het aansluiten van de router en het aanmaken van een nieuw netwerk kun je de nodes plaatsen. Doe dit op plekken waar je betere wifi verbinding wilt, maar wel zodat de nodes in verbinding staan met de router. In de app kun je de nodes koppelen aan het systeem en ook de verbinding checken kun je checken in de app.

Onze Multiroom Wifi test

Bekijk in het tabel hieronder de test resultaten van onze Multiroom Wifi test. In het onderstaande tabel vind je de testresultaten van de Wifi Mesh routers uit onze top 10. Met dit tabel proberen we ook duidelijk te maken wat het verschil is tussen de verschillende systemen.WiFi Mesh RoutersDomotica PlatformMax. WiFi snelheidAantal nodesPrijsindicatie
1. TP-Link Deco M9 PlusAmazon Alexa2300 Mbps3€ 299,-
2. Netgear Orbi RBK50Amazon Alexa3000 Mbps2€ 349,-
3. Google Multiroom Wifi Mesh systeemGoogle Assistant1200 Mbps3€ 359,-
4. Linksys Velop multiroomGeen2300 Mbps3€ 296,-
5. TP-Link Deco M4 multiroomAmazon Alexa1200 Mbps3€ 149,-
6. Ubiquiti AmpliFi multiroomGeen1750 Mbps2€ 382,95
7. Linksys Velop dual-bandAmazon Alexa1200 Mbps3€ 189,-
8. ASUS MAP-AC2200Geen1750 Mbps3€ 349,-
9. ASUS Lyra Trio multiroomAmazon Alexa1350 Mbps3€ 319,-
10. D-Link COVR AC1200Geen1200 Mbps3€ 189,-

FAQ: veelgestelde vragen over de beste Wifi Mesh Router

Er bestaan veel vragen rondom een Wifi mesh systeem: hoe werkt het en is deze makkelijk te installeren? De meeste vragen hopen we al met bovenstaande informatie beantwoord te hebben, hieronder hebben we nog algemene vragen over mesh systemen.

Wat is de beste wifi mesh netwerk 2023?

De beste wifi mesh router voldoet aan jouw eisen! Let daarom altijd op de speciale functies die sommige mesh netwerken hebben, daarnaast zijn er ook standaard factoren die belangrijk zijn voor een goed mesh netwerk. Lees boven aan de pagina waarop je moet letten bij het kopen van een goed wifi mesh systeem.

Hoe is het beste wifi mesh router uitgekozen?

Het beste wifi mesh systeem hebben we gekozen op basis van de volgende factoren: wifi-dekking in huis, totale wifi snelheid, ondersteuning en andere belangrijke factoren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mesh routers die een ingebouwde hub, dit kan erg handig zijn in een smart home.

Hoe werkt mesh wifi en waarop moet je letten?

Bij een mesh systeem staan meerdere nodes (routers) met elkaar in verbinding via wifi, dit zorgt voor een betere dekking. Daarnaast zorgt een mesh systeem ervoor dat wanneer je je verplaatst in je huis niet de wifi verbinding wegvalt. Dit heb je wel bij bijvoorbeeld een wifi-versterker, lees boven aan deze pagina wat de voordelen zijn van een wifi mesh systeem.

Waarop letten bij het kopen van een goed wifi mesh netwerk?

Let bij het kopen van een goed wifi mesh netwerk vooral op de dekking van de wifi. Je wilt niet dat je na het kopen van een mesh systeem nog steeds geen bereik hebt op bepaalde plekken, daarnaast wil je ook niet teveel betalen voor een duur systeem dat zorgt voor een enorm bereik.

3 comments
 1. Ik heb een jaren 70 woning en wil op 3 verdiepingen goede wifi hebben. Ik wil bij 1 router 4 vaste verbindingen aan kunnen sluiten en bij een 2e minimaal 2 vaste verbindingen. Welke mesh router bevelen jullie aan?

 2. Vraag me af waarom er geen wifi 6 systemen bij zitten. Alle top 10 apparaten zijn oude en volgens mij minder dan de wifi 6. Bijvoorbeeld de X20 of X60 van TP Link.
  wat ik ook veel mis is dat er meestal de wifi van de router uitgezet moet worden. Die ben je dus kwijt. Mijn router geeft op de BG ruim 200 GB wifi en die wil ik dus eigenlijk houden. Ik heb een huis met 4 verdiepingen op de 1,2e en 3e zou ik dan de mesh willen hebben

 3. Volgens mij klopt onderstaande niet, het nieuwst en snelste is volgens mij Wireless AX.

  Beste Mesh Wifi router 2021
  Wireless AC: nieuwste en snelste wifi standaard van dit moment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *