WiFi mesh router

Advies voor een WiFi mesh router kopen

wifi mesh router kopen
Home » WiFi mesh router

Als je op zoek bent naar de mogelijkheden voor een stabiel WiFi netwerk, is een WiFi mesh router een goede keuze. Met een WiFi mesh router kun je een ‘mesh-netwerk’ creëeren. Een mesh netwerk bestaat altijd uit minimaal 3 individuele stations die met elkaar kunnen communiceren. Deze stations zorgen ervoor dat er overal in huis een stabiel netwerk is, doordat deze de verbinding constant naar twee andere stations doorsturen. Op deze pagina geven wij je advies voor een WiFi mesh router kopen.

De beste WiFi mesh routers van dit moment

Onze aanbeveling voor een WiFi mesh router

netgear orbi rbk53 wifi mesh router
Netgear
Orbi
RBK53
tp-link deco m5 wifi mesh router
TP-Link
Deco
M5
google wifi tripack wifi mesh router
BESTE KEUZE
Google WiFi
Triple Pack
ubiquiti amplifi afi-had wifi mesh router
Ubiquiti
AmpliFi
AFi-HD
linksys velop mesh wifi router
Linksys
Velop
tri-band

Functies van een WiFi mesh router

Een WiFi mesh router is een ontzettend belangrijk onderdeel van een smart home. Je kunt het vergelijken met de fundering van een huis: je kunt pas genieten van een smart home met een stabiel netwerk door het hele huis. Een WiFi mesh router heeft veel interessante functies die we graag met je delen.

De 4 belangrijkste functies van een WiFi mesh router:

 1. Groot WiFi netwerk creëeren: met een WiFi mesh router, kun je een mesh-netwerk opzetten. Hiermee kun je een veel groter bereik realiseren, dan bij een standaard WiFi netwerk.
 2. Meerdere draadloze netwerken tegelijk opzetten: bij diverse mesh routers kun je meerdere draadloze netwerken tegelijk  opzetten, zo kun je zaken van elkaar scheiden en de veiligheid van je hoofdnetwerk waarborgen.
 3. Stabiliteit van netwerk waarborgen: doordat er sprake is van een mesh-netwerk, is er met een WiFi mesh router straks door het hele huis sprake van een goede en stabiele verbinding.
 4. Uit te breiden met extra stations: een van de meest interessante functies is de mogelijkheid om het mesh netwerk eenvoudig uit te breiden. Zo kun je aparte stations kopen die je makkelijk kunt koppelen met je huidige mesh netwerk.

Voordelen van een WiFi mesh router

Door de verschillende handige functies geniet je met een mesh router van veel verschillende voordelen. Met name bij de wens voor een smart home is een WiFi router voor een mesh-netwerk een zeer goede keuze.

 • Overal stabiel netwerk: je geniet overal in huis van een stabiel netwerk. Je kunt de verschillende stations strategisch plaatsen, zodat je echt in elk hoekje geniet van een sterke verbinding.
 • Snellere WiFi: door het mesh-netwerk principe geniet je overal in huis van een supersnelle verbinding, en hoef je dus niet meer vlakbij de router te zitten.
 • Perfect voor smart home: een mesh-netwerk is met name interessant voor een goedwerkende smart home, waarbij er vaak door het hele huis apparaten staan die met elkaar kunnen communiceren.
 • Netwerk is makkelijk uit te breiden: kom je erachter dat er op zolder of een andere ruimte alsnog geen sterke verbinding is? Dan kun je eenvoudig het mesh-netwerk uitbreiden met een extra station.
google wifi tripack wifi mesh router

★★★★★ – “Zelf hebben we de beste ervaring met Google WiFi. Met name de snelle koppelingen en installatie zijn in onze ogen de grootste pluspunten.

Onze aanbeveling: Google WiFi Triple Pack

Voor een WiFi router met mesh-technologie maak je met Google WiFi een goede keuze. Door de eenvoudige installatie met behulp van de gratis applicatie, heb je het netwerk zo opgezet. Daarbij is er altijd sprake van een goede en stabiele verbinding door de verschillende stations. Wanneer je een apparaat wilt verbinden met het netwerk, wordt automatisch verbinding gemaakt met het dichtsbijzijnde station. Qua prijs is deze mesh router gemiddeld met zo’n € 349,- voor een pakket met drie stations.

Eigenschappen

 • Eenvoudig uit te breiden
 • Altijd een stabiel netwerk
 • Makkelijke installatie

Onze tips voor een WiFi mesh router kopen

Er zijn veel WiFi routers te koop om een mesh netwerk op te bouwen. Echter zijn er maar enkele merken die hier tussenuit springen als goede keuze. Om tussen deze merken de juiste router te vinden, is het zaak om op de goede kenmerken te letten. We zetten hieronder wat tips op een rij.

 • Check aantal stations: afhankelijk van de grootte van je huis, dien je een set aan te schaffen met genoeg stations voor een stabiel netwerk door het hele huis. Let daarom altijd op de pakketgrootte. Extra tip: soms kun je genieten van een stapelkorting wanneer je meerdere tegelijk stations aanschaft.
 • Lees ervaringen en reviews: kom erachter hoe anderen bepaalde WiFi mesh routers hebben ervaren. Ga op zoek naar reviews en ervaringen van specifieke modellen die jij overweegt.
 • Ga voor de betere merken: op het gebied van een netwerk in huis kun je het best kiezen voor toonaangevende merken. Deze innoveren constant door en hebben kwaliteit en veiligheid altijd hoog in het vaandel staan.
 • Controleer de WiFi snelheden: het is super belangrijk om de WiFi snelheden van verschillende routers met elkaar te vergelijken. We willen immers een snel en betrouwbaar netwerk opbouwen, waarbij de snelheid misschien wel een van de belangrijkste tips is om op te letten.

WiFi mesh routers vergelijken

Vergelijk de beste WiFi mesh routers op relevante factoren

WiFi mesh routerWiFi snelheidWiFi standaardenType netwerkPrijs indicatie
Netgear Orbi RBK53AC3000Wireless AC
Wireless G
Wireless N
Simultaneous tri-band€ 495,-
TP-Link Deco M5AC1200Wireless AC
Wireless G
Wireless N
Simultaneous dual-band€ 229,-
Google WiFi Triple PackAC1200Wireless AC
Wireless AC Wave 2
Wireless G
Wireless N
Dual-band€ 349,-
Ubiquiti AmpliFi AFi-HDAC1750Wireless AC
Wireless G
Wireless N
Simultaneous dual-band€ 349,-
Linksys Velop tri-bandAC2200Wireless AC
Wireless G
Wireless N
Simultaneous tri-band€ 386,-

Top merken voor een WiFi mesh router

Van deze merken kun je het best een mesh router kopen

netgear wifi mesh routers

Netgear WiFi mesh routers

Al sinds 1969 is Netgear een toonaangevend merk op het gebied van netwerken in huis, maar ook voor grote bedrijven of kantoorpanden. Ook op het gebied van WiFi mesh routers biedt Netgear een groot skala aan mooie oplossingen.

linksys wifi mesh routers

Linksys WiFi mesh routers

Wat velen niet weten is dat Linksys een dochterbedrijf van het bekende Belkin is. Met Linksys richt Belkin zich puur op draadloze routers om daarmee een ding te bereiken: een stabiel WiFi netwerk voor iedereen. Linksys is een zeer geschikte keuze als merk voor het bouwen van je eigen mesh netwerk.

Google WiFi mesh routers

Wie kent Google niet? Van smart speakers tot natuurlijk de bekende zoekmachine. Wat echter velen niet weten, is dat Google met Google WiFi een interessante oplossing biedt voor een razendsnel en stabiel WiFi mesh netwerk in huis. Momenteel heeft Google een soort mesh router op de markt gezet, waarbij je keuze hebt aan een verschillend aantal stations.

WiFi mesh router ontwikkelingen en nieuws

wat is zigbee
wat is een mesh netwerk
zigbee vs z-wave verschil
smart home protocollen
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)